مرصع پلو یکی از بهترین غذاهای ایرانی و رنگی می باشد که پخت آن بسیار سخت و زمان بر است. اما امروز قصد داریم تا طرز تهیه مرصع پلو را به شما آموزش دهیم پس تا آخر با تی جیب همراه باشید
۴ پیمانه برنج
۵۰۰ گرم فیله مرغ
۱۰۰ گرم زرشک
۱۰۰ گرم کشمش
۱۰۰ گرم خلال پسته
۱۰۰ گرم خلال بادام
۲ عدد پیاز متوسط
۵۰ گرم کره
۳ قاشق غذاخوری شکر
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
ابتدا برنج را پاک می کنیم و سپس برنج پاک شده را دو الی سه ساعت برنج خیس می کنیم. نوع برنج بستگی به سلیقه شما دارد البته اگر می خواهید مرصع پلوی خوش طعم داشته باشید باید از برنج با کیفیت ایرانی استفاده کنید، شما می توانید برای خرید و مشاهده قیمت برنج هاشمی به https://tijib.com/category/hashemi/ مراجعه کنید.
در این مرحله کره را داخل تابه میریزم و روی حرارت کم قرار می دهیم سپس پیازها را به صورت نگینی خورد کرده و به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیازها طلایی شود.
فیله مرغ را به صورت نگینی خورد می کنیم و به پیازها اضافه می کنیم تا تفت بخورد سپس زردچوبه را به مرغ و پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. البته شما می توانید مرغ را به هر شکلی که علاقه دارید خرد کنید و به غذا اضافه کنید.
بعد از اینکه پیاز و مرغ به خوبی تفت خوردند به اندازه یک پیمانه به آن آب اضافه می کنیم تا بر روی حرارت ملایم پخته شود این کار باید تا ۱۵ دقیقه طول بکشد.
در این مرحله یک قاشق غذاخوری زعفران آب کرده را به مرغ اضافه می کنیم. استفاده از زعفران در آب مرغ باعث می شود که سس ما خوش رنگ تر شود. حتما در گوگل عبارت طرز تهیه مرصع پلو را سرچ کنید و می بینید که در بسیاری از مقالات گفته شده است که از زعفران استفاده می شود.
در این مرحله کمی روغن درون تابه میریزم سپس زرشک و کشمش را به آن اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم حین تفت دادن می توانیم شکر را به کشمش و زرشک اضافه کنیم.
حالا می توانیم خلال پسته و بادام را به کشمش و زرشک اضافه کنیم و دوباره به تفت دادن ادامه دهیم.
در این مرحله درون یک قابلمه، آب و کمی نمک میریزم و بر روی گاز می گذاریم تا جوش بیاید سپس برنج را به آن اضافه می کنیم تا روی شعله ملایم بپزد.
حالا برنج می توانیم برنج آبکش کنیم که این مورد کاملا سلیقه ای است و عده ای به برنج کته علاقه دارند. پس از آبکشی برنج ته قابلمه کم روغن میریزم تا برای ته دیگ آماده باشد ته دیگ هم مطابق سلیقه خودتان انتخاب کنید. حال برنج آبکش شده را درون قابلمه میریزم و با ته کف گیر یا ملاقه درون برنج چند تا سوراخ ایجاد می کنیم که هوا به ته قابلمه هم برسد. حال شعله را زیاد می کنیم تا برنج دم بکشد.
پس از دم کشیدن برنج می توانیم کمی زعفران را با مقدار کمی برنج مخلوط کنیم تا به عنوان تزیین روی برنج بریزیم. مرصع پلوی ما حاضر است، نوش جان.
به جای برنج دمسیاه می توانید از برنج های خارجی مانند برنج هاشمی هم استفاده کنید.
به جای فیله مرغ می توانید از سینه مرغ استفاده کنید.
به جای مرغ از گوشت هم می توانید برای پخت این غذا استفاده کنید.
ما در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو را یاد گرفتیم و می دانیم پخت این غذای خوشمزه برای ۵ نفر چقدر مواد اولیه لازم دارد. امیدواریم که از این مطلب نهایت لذت را برده باشید و برایتان مفید بوده باشد.
پاسخ ها