این فعال سیاسی اصولگرا گفت: دولت آینده در حوزه سیاست خارجی این نگاه را دنبال خواهد کرد که دنیا وسیع تر از چند کشور خاص است و مراودات با همان کشورها نیز می تواند فراتر از برجام تعریف شود.
از برنامه های انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی این بود که دولت او در حوزه سیاست خارجی نگاه جدیدی دنبال خواهد کرد تا منافع بیشتری در حوزه تعامل با جهان برای ایران حاصل شود.
علیرضا سلیمی در گفتگو با نامه نیوز درباره نگاه دولت رئیسی به سیاست خارجی گفت: آقای روحانی در سیاست خارجی اشتباهات فاحشی داشت و دولت آینده باید از این اشتباهات درس بگیرد. مهمترین اشتباه آن بود که همه تخم مرغ هایش را در سبد برجام گذاشت و تقریبا وزارت خارجه، وزارت برجام شد.
وی افزود: دولت آینده در حوزه سیاست خارجی این نگاه را دنبال خواهد کرد که دنیا وسیع تر از چند کشور خاص است و مراودات با همان کشورها نیز می تواند فراتر از برجام تعریف شود. اگر ما مراودات خارجیمان را در یک قوطی کبریتی به نام برجام محصور کنیم و دنیا را نبینیم، عیب بزرگی است.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در دولت کنونی وقتی تحت شدیدترین تحریم ها قرار گرفتیم، سفارتخانه های ما در نقاط مختلف جهان هیچ گونه رایزنی برای گشایش های اقتصادی کشور انجام ندادند. این یک نقص عجیبی بود که کشور ما با شرایط ویژه در خیلی از کشورها رایزن اقتصادی نداشت. حال آنکه وزارت خارجه پشتوانه تجارت و اقتصاد کشور است. بخشی از رکود و رشد منفی اقتصادی در دولت آقای روحانی به دلیل همین نقص بود و این رویکرد باید تغییر کند.
وی افزود: دولت آقای روحانی در حوزه منطقه ای نیز موفق نبود. بیشترین فاصله بین ایران و کشورهای منطقه در دولت آقای روحانی به وجود آمد. در مقابل از جنبه های دفاعی و مقاوت وضعیت ما به واسطه عملکرد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی کاملا متفاوت بود.
این عضو فراکسیون اکثریت مجلس بیان کرد: در حوزه دیپلماسی عمومی وزارت خارجه دولت آقای روحانی نتوانست از این ظرفیت استفاده کند حال آنکه پیش بینی می شود آقای رئیسی بتواند بهتر از این ظرفیت بهره گیرد. یعنی تعامل وزارت خارجه با مجلس برای استفاده از ظرفیت گروه های دوستی و سایر ظرفیت های دیپلماسی پارلمانی بهبود خواهد یافت.
وی افزود: نیروهای کارآزموده در وزارت خارجه طی 8 سال گذشته کم تربیت شدند یعنی علاوه بر کم تحرکی در حوزه کاری، همت چندانی برای آموزش نیروی انسانی به خرج ندادند. بسیاری از کارهای مهم به نیروهای شرکتی سپرده شد که این کار با هیچ منطقی قابل دفاع نیست.
سلیمی تأکید کرد: وزارت خارجه بازوی مقتدر دولت در مراودات بین المللی است امیدوارم در این حوزه وزارت خارجه بتواند نقش اصلی خودش را در دولت آقای رئیسی ایفا کند.
وزیر دارایی کره جنوبی و «جانت یلن» وزیر خزانهداری آمریکا روز (جمعه) طی دیدار دوجانبه در «ونیز» ایتالیا توافق کردند در خصوص داراییهای مسدود شده ایران در سئول با یکدیگر همکاری کنند.
خبرگزاری «یونهاپ» کره جنوبی گزارش کرد که «هونگ نام-کی» وزیر دارایی کره جنوبی و «جانت یلن» وزیر خزانهداری آمریکا روز گذشته (جمعه) طی دیدار دوجانبه در «ونیز» ایتالیا توافق کردند در خصوص داراییهای مسدود شده ایران در سئول با یکدیگر همکاری کنند.
طبق این گزارش، وزیر دارایی کره جنوبی و وزیر خزانهداری آمریکا روز گذشته طی نشستی در خصوص همکاریهای اقتصادی دوجانبه و موضوعات بینالمللی با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
وزارت دارایی کره جنوبی امروز (شنبه) در این خصوص اعلام کرد که نشست یلن و هونگ نام-کی در حاشیه نشست مقامهای ارشد مالی و اقتصادی گروه موسوم به گروه ۲۰ (G۲۰) در ونیز ایتالیا برگزار شد.
طبق گزارش یونهاپ، یکی از موضوعات مورد بحث دو طرف، مسئله داراییهای مسدود شده ایران در سئول بود و دو نماینده ایالات متحده و کره جنو بی توافق کردند در خصوص این موضوع با یکدیگر همکاری کنند.
بر اساس این گزارش، کره جنوبی به دنبال استفاده از کانال سوئیس به منظور استفاده از بخشی از داراییهای مسدود شده ایران برای فروش اقلام بشردوستانه شرکتهای سوئیسی به جمهوری اسلامی ایران هستند.
پیش از این در فروردین ماه امسال، «جون سای کیون» نخستوزیر سابق کره جنوبی در سفر خود به ایران بر لزوم آزادی سریع داراییهای مسدود شده ایران تأکید کرده بود.
بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ به بهانه تحریمهای آمریکا پرداخت نشده است.
مقامهای ایران در این مدت به صراحت به کرهایها گفته بودند که بهانه تراشی آنها برای عدم پرداخت بدهیشان به مردم ایران اصلا پذیرفتنی نیست؛ چرا که ایران تحت تحریمهای بینالمللی از جمله شورای امنیت قرار نداشته و فقط تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران اعمال شده و کره هم به عنوان یک دولت مستقل موظف به اجرای این تحریمها نیست.
از طرف دیگر اواخر اسفندماه سال ۱۳۹۹ نیز وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیهای اطلاع داده بود که داراییهای مسدود شده ایران بعد از رایزنی با آمریکا آزاد خواهند شد.
پاسخ ها