به برنامه ریزی منابع سازمانی، با نام ERP، به عنوان یک پیتزا فکر کنید. هر برش نشان دهنده یک مجموعه از ماژول ها است که به بخش خاصی از شرکت خدمت می کند. اکثر مردم نرم افزار ERP را دوست دارند زیرا به بیش از یک صنعت خدمات می دهد. با این حال، فروشندگان همچنین ERP را متناسب با صنایع و عملیات خاص می سازند.
یک سیستم ERP راه حلی است که از توابع و ماژول ها برای چندین بخش شرکت یا راه حلی تشکیل شده است که به یک منطقه پاسخ می دهد. این بخش ها از حسابداری، تولید و مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) تا مدیریت زنجیره تامین (SCM)، مدیریت چرخه عمر محصول (PLM) و موارد دیگر را شامل می شود. ERP مخفف برنامه ریزی منابع سازمانی است.
اما بخش مشابه دیگری از این تعریف ERP وجود دارد. ERP می تواند با راه حل های دیگر ادغام شود تا داده های شما را در یک مکان متمرکز نگه دارد. این سیستم همچنین کارهای تکراری را خودکار می کند تا بتوانید روی مسئولیت های با اولویت بالا تمرکز کنید.
یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی مجموعه ای از برنامه های کاربردی یکپارچه برای مدیریت، خودکارسازی و اتصال فرآیندهای کلیدی کسب و کار است.
لیزا اندرسون، بنیانگذار و رئیس گروه مشاوره LMA، نقطه تمرکز مفهوم ERP ما را گسترش داد:
علاوه بر نظرات شما در مورد استفاده از یک پایگاه داده متمرکز برای کاهش کار دستی و ساده کردن گردش کار، به نظر من مهم است که توجه داشته باشید که داشتن یک پایگاه داده و فرآیند متمرکز، یکپارچگی فرآیندهای تجاری و مهمتر از آن، سطوح قابل اعتماد خدمات به مشتریان را امکان پذیر می کند.
نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی از دهه 1960 وجود داشته است. در اینجا جدول زمانی مختصری از ERP از مراحل اولیه آن تا وجود آن در قرن 21 ارائه شده است.
دهه 1960: روش ERP به سیستم های خودکار برای مدیریت فرآیندهای ERP تبدیل شد که در دهه 1960 در پاسخ به صنعت رو به رشد کارخانه شروع به ظهور کرد.
1972: SAP اولین راه حل خود را برای پردازش داده های بلادرنگ منتشر کرد که به طور موثر اتوماسیون ERP را پیشرو کرد. طی دو دهه بعد، تکنولوژی پیشرفت کرد و ERP به طور فزاینده ای محبوب شد.
دهه 1990: پذیرش ERP به طور پیوسته در قرن بیست و یکم افزایش یافت. ظهور اینترنت، فروشندگان را ملزم به سازگاری کرد – و سیستم ERP ابری به وجود آمد.
حال: امروزه رایانش ابری بر مدل تحویل برنامه ریزی منابع سازمانی تسلط دارد. برنامه های موبایل به کاربران اجازه می دهند تا از قابلیت های سیستم در حال حرکت استفاده کنند.
ERP چگونه کار می کند
یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی به طور کلی از یک پایگاه داده متمرکز برای فرآیندهای مختلف تجاری استفاده می کند تا کار دستی را کاهش دهد و گردش کار تجاری موجود را ساده کند. یک ERP معمولاً حاوی داشبوردهایی است که در آن کاربران میتوانند دادههای بیدرنگ از سراسر کسبوکار را برای اندازهگیری بهرهوری و سودآوری بررسی کنند.
به عنوان مثال، یک راه حل SCM ممکن است سفارش مشتری را دریافت کند و به طور خودکار آن اطلاعات را برای انجام سریع به مرکز توزیع ارسال کند. اگر تا به حال متوجه شده اید که آدرس های بازگشت بسته شما از فروشندگان همیشه یکسان نیست، احتمالاً نتیجه این فناوری را از نزدیک دیده اید.
بسته به سیستم ERP که انتخاب میکنید، راهحل ممکن است سطوح موجودی، زمان ارسال و سایر عوامل را بررسی کند تا تصمیم بگیرد کدام مرکز توزیع میتواند سفارش را بهموقع و مقرونبهصرفه تکمیل کند.
بدون ERP، دادههای بخش محو میشوند و مشکلات دسترسی در سطح شرکت را تجربه میکنند. یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی چندین بخش را قادر می سازد تا اطلاعات کسب و کار را در یک مکان متمرکز به اشتراک بگذارند و تجسم کنند.
این انبوه اطلاعات و ساده سازی می تواند به توسعه اهداف تجاری و خودکارسازی وظایف برای افزایش بهره وری کارکنان کمک کند.
اندرسون تاکید می کند:
من فکر میکنم درک نحوه عملکرد سیستمهای ERP مهم است، زیرا یکی از مزایای کلیدی یک سیستم ERP مفهوم یک منبع اطلاعات یا حقیقت است. دلیل قانعکنندهای که مشتریان به سیستم ERP ارتقا میدهند این است که مجبور نیستند با مجموعههای مختلف دادههای متفاوت کار کنند. در عوض، همه را در یک منبع واحد متحد می کند.»
برنامه ریزی منابع سازمانی مزایا و معایب زیادی دارد. در اینجا برخی از مزایای داشتن یک سیستم ERP وجود دارد:
1-گزارش دهی تجاری را بهبود می بخشد: چندین گزارش و فایل مورد نیاز را برای مدیریت سفارشات، KPI، تراکنش ها، سود، زیان و موارد دیگر ایجاد کنید.
روابط با مشتری را تقویت می کند: از نرم افزار CRM مستقل یا ماژول های مجهز برای مدیریت میزان رضایت مشتری، حفظ و سایر داده ها برای ایجاد روابط بهتر برای مصرف کنندگان فعلی و آینده استفاده کنید.
2-صرفه جویی در پول: اتوماسیون، همانطور که در بالا ذکر شد، کارهای تکراری را تسریع می کند تا اطمینان حاصل شود که شما بر روی سایر تکالیف تمرکز می کنید. این تمرکز جدید، بهرهوری و درآمد را افزایش میدهد و در زمان و هزینه صرفهجویی میکند.
3-دادههای بیدرنگ و امنیت ابری را فراهم میکند: دادههای همزمان را برای KPI، تنگناها، سطوح موجودی و موارد دیگر دریافت کنید. هنگامی که شما در نرم افزار ابری سرمایه گذاری می کنید تا از اطلاعات محافظت کنید، فروشندگان تاکتیک های امنیتی متعددی را ارائه می دهند، مانند احراز هویت چند عاملی، سطوح دسترسی کاربر، رمزگذاری داده ها و موارد دیگر.
4-بهره وری را افزایش می دهد: با خودکار کردن وظایف و دریافت داده های بلادرنگ برای شناسایی و رفع تنگناهای گردش کار، کارایی را افزایش دهید.
گسترش همکاری: از یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی برای ایجاد ارتباطات داخلی و همکاری با رهبران، سهامداران، هم تیمی ها و موارد دیگر استفاده کنید تا همه را در یک صفحه نگه دارید.
5-انطباقها: قوانین و مقررات صنعتی محلی و جهانی مانند FDA، ISO و موارد دیگر را حفظ کنید تا از تعطیلی فوری کسبوکار یا شکایتهای قانونی جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین نرمافزار های ERP ایرانی
کسب و کارهای کوچک و شرکت های بزرگ از ERP برای ساده سازی گردش کار خود استفاده می کنند. ارائه دهندگان نرم افزار ERP ها را برای رفع نیازهای خاص صنعت طراحی می کنند. برخی از صنایع رایج عبارتند از:
خرده فروشی
تولید
دارویی
توزیع
تکنولوژی
مهمان نوازی
ساخت و ساز
هوافضا و دفاع
بسته به فروشنده، میتوانید نرمافزار را در صورت لزوم برای گردش کار خود شخصیسازی یا پیکربندی کنید. به عنوان مثال، بسیاری از شرکتهای دارویی که از ERP استفاده میکنند، مقررات قانونی را از طریق سیستم برنامهریزی منابع سازمانی خود نظارت میکنند و به آنها اجازه میدهند گردش کار خود را بر این اساس بهروزرسانی کنند.
نمونه دیگری از ERP با ابزارهای خاص صنعت، پلتفرمی با ابزارهای توزیع و تولید است. استفاده از این قابلیت ها به معنای سفارشی سازی یا پیکربندی کمتر برای راه اندازی سیستم است.
منبع:selecthub
پاسخ ها