در دهه گذشته شکاف میان دو گفتار اسلامگرایی و ایرانگرایی در کشور تشدید شده است.
روزنامه هم میهن نوشت: از دی ماه ۱۳۹۸ مجموعه تلویزیونی سلمان فارسی به کارگردانی آقای داوود میرباقری و تهیهکنندگی آقای حسین طاهری درقالب ژانر درام تاریخی در حال تصویربرداری است و قرار است در قالب مجموعهای ۶۰ قسمتی در سیمای جمهوری اسلامی پخش شود.
در دهه گذشته شکاف میان دو گفتار اسلامگرایی و ایرانگرایی در کشور تشدید شده است. پخش سریال سلمان فارسی در صورتی که درباره ابعاد پیچیده موضوع از پیش اندیشیده نشده باشد ممکن است به پیامدهایی منجر شود.در چند سال اخیر انتشار مطالب متنوعی درباره سلمان فارسی و نقش وی در حملات اعراب شبهجزیره عربستان به ایران و «یاری سلمان برای حمله به ایران و اقدامات خشن مهاجمان به ایرانیان» به صورت مجازی - رسانهای با برد زیاد، تولید شده است.
آیا مجموعه صداوسیما و مسئولین امر درباره حساسیتهای موجود برآورد دقیقی دارند؟ آیا تمهیدات هنری و محتوایی لازم صورت گرفته است؟یا اینکه انتشار چنین مجموعهای به تعمیق شکافها و دوقطبی موجود و حتی رویدادهای نگرانکننده منجر خواهد شد؟ درحالیکه سالهاست سخن از تولید فیلم فاخری درباره کوروش در حد طرح موضوع باقی است. درباره مولوی هم اجازه تولید و پخش داخل کشور داده نشد و درباره سعدی و دیگر بزرگان فرهنگ و ادب ایران سکوت حاکم است آیا پخش سلمان فارسی به اهداف مدنظر دست مییابد؟
این در حالی است که در کشورهای منطقه نیز همزمان مجموعه فیلمهایی درباره حمله اعراب شبهجزیره به ایران در حال تولید و پخش است. به عنوان نمونه فیلم ضدایرانی «جنگجوی صحرا» روایتی از حمله به ایران دوره ساسانی است با بودجه ۱۴۰ میلیون دلاری عربستان به سبک هالیودی تولید شده است. بر همین اساس از مسئولین امر درخواست میشود با توجه به شرایط حساس و پیچیده کنونی با دقت و وسواس کارشناسی درباره فیلم در دست تولید سلمان فارسی تدبیر کنند.
امید است تولیدات سینمایی و تلویزیونی از این دست به انسجام و همگرایی ملی یاری رساند و راه برای توجه به تاریخ و تمدن دیرپای ایرانی بیش از پیش فراهم کند. در غیر این صورت پخش مجموعه سلمان فارسی ممکن است به نتایج غیرقابل پیشبینی منجر شود.
پاسخ ها