پونه یاری

پونه یاری

اسیر فلسفه و تاریخ.. و متخصص در پیدا کردن جواب سوالات سخت
توسط ۲ نفر دنبال می شود

نقش 4 ستاره خارجی در موفقیت این فصل تراکتورسازی

از زمان بازگشت دوباره تراکتور به سطح نخست فوتبال ایران در نهمین دوره لیگ خلیج فارس، این تیم تبریزی موفق شده چهار مرتبه در میان ۳ تیم نخست لیگ قرار گیرد.

فرهیختگان: از زمان بازگشت دوباره تراکتور به سطح نخست فوتبال ایران در نهمین دوره لیگ خلیج فارس، این تیم تبریزی موفق شده چهار مرتبه در میان ۳ تیم نخست لیگ قرار گیرد. البته آخرین موفقیت تراکتور به شانزدهمین دوره لیگ برتر برمی‌گردد و پس از آن، عموماً رقابت‌ها را با کسب رتبه‌های چهارم یا پنجم به پایان رسانده‌اند. اما به نظر می‌رسد در فصل جاری مسابقات، پرشورها از شانس قابل توجهی برای قرار گرفتن در میان بالانشینان جام خلیج فارس برخوردار هستند.

عده‌ای دلیل این طلسم‌شکنی احتمالی را حضور یک سرمربی خارجی آشنا به فوتبال ایران بر روی نیمکت تبریزی‌ها می‌دانند و گروهی دیگر علت آن را جذب چندین بازیکن با تجربه و پرافتخار ایرانی می‌شمارند. اما به نظر می‌رسد که به نقش و تأثیر حفظ بازیکن باکیفیت خارجی مثل ریکاردو آلوز و جذب ۳ مهره باکیفیت اروپایی کمتر پرداخته شده است. نباید به راحتی از کنار آمار جذاب سوکول چیکالشی، ایگور پوستونسکی، تومیسلاو اشترکالی و ریکاردو آلوز، یعنی ثبت ۱۲ گل و ۷ پاس گل در مجموع تورنمنت‌های داخلی و بین‌المللی عبور کرد.

نقش ۴ ستاره خارجی در موفقیت‌های این فصل تراکتور

کیفیت بالا و تعداد معقول بازیکنان

از زمان خرید باشگاه تراکتور توسط محمدرضا زنوزی، ۲۱ بازیکن خارجی توسط مدیریت این باشگاه جذب شده‌اند. اما طبق آمارها، شاید تبریزی‌ها در این مدت به اندازه انگشتان یک دست نیز بازیکن باکیفیت خارجی وارد فوتبال ایران نکرده‌اند. معمولاً اسم بازیکنان خارجی تراکتور می‌آید، پیش از این‌که خاطرات بازیکنان باکیفیت و تأثیرگذاری مثل آنتونی استوکس، ریکاردو آلوز و لی اروین زنده شود، ذهن مخاطب به یاد مهره‌های بی‌کیفیت و کم‌تأثیر همچون سیمه گریگوف، یوری ماتیاس و خایمه رومرو می‌افتد.

امسال، و بعد از گذشت ۱۰ دیدار از رقابت‌های لیگ برتر، ۳ دیدار لیگ قهرمانان آسیا و یک بازی جام حذفی، تیم تحت هدایت دراگان اسکوچیچ ثابت کرده که از نظر کیفیت بازیکنان خارجی، قرار است عملکردی متفاوت نسبت به فصول گذشته ثبت کند. در میان تیم‌های حاضر در بیست و چهارمین دوره لیگ برتر، فقط ملوان، آلومینیوم، شمس آذر و هوادار کاملاً از پتانسیل ایرانی استفاده می‌کنند و از نظر تعداد بازیکن خارجی، تراکتوری‌ها نسبت به چادرملو، نساجی، استقلال، پرسپولیس و استقلال خوزستان از افراد کمتری استفاده می‌کنند و شرایطی مشابه سپاهان و گل گهر دارند. البته نباید فراموش کرد که یکی از سهمیه‌های خارجی پرشورهای تبریزی سوخته است، اما آن‌ها می‌توانند در نقل و انتقالات زمستانی با خرید یک مهره خارجی تیم خود را تقویت کنند.

خشن کروات

پیش از آغاز رقابت‌های این فصل، تراکتوری‌ها موفق به جذب ایگور پوستونسکی شدند تا یک مهره کروات جایگزین هافبک دفاعی اسبق این تیم، صفا هادی شود. پوستونسکی ۲۹ ساله موفق شده تا پیش از برگزاری دیدار این تیم برابر الوکره قطر، ۶۷۵ دقیقه در لیگ برتر، ۲۴۹ دقیقه در لیگ قهرمانان آسیا و ۹۰ دقیقه در جام حذفی به میدان برود و روی گل‌های شاگردان اسکوچیچ برابر سپاهان و فولاد تأثیر مستقیم بگذارد. البته این هافبک متولد زابک، مثل برخی از هافبک دفاعی‌های شاغل در فوتبال ایران، بازیکنی خشن است و در ۸ بازی که برای تبریزی‌ها به میدان رفته، یک مرتبه با کارت قرمز و سه بار با کارت زرد جریمه شده است. اگر خطاها و خشمش را کنترل نکند، تیم تبریزی بعد از اخراج هافبک دفاعی اصلی‌اش، همچون دیدار برابر فولاد خوزستان، دچار مشکل جدی خواهد شد.

خوش‌فکر پرتغالی

ریکاردو آلوز توانسته در سومین فصل حضورش در جمع تراکتوری‌ها در بحث گلزنی جسورتر و تأثیرگذارتر ظاهر شود و دروازه تیم‌های خیبرخرم آباد و روشن تاجیکستان را فرو بریزد. همبازی نامدارانی همچون ژائو ماریو، آندره گومز، ژائو کانسلو و ژوزه سا در تیم ملی جوانان پرتغال در فصل جاری موفق شده برابر روشن تاجیکستان، پرسپولیس و هوادار روی گل‌های تیم تحت هدایت اسکوچیچ تأثیر بگذارد که نسبت به آمار 13 و 11 پاس گل او در بیست و دومین و بیست و سومین دوره لیگ خلیج فارس آمار چندان چشمگیری نیست اما مگر می‌شود پاس‌های کلیدی آلوز را در طول بازی انکار کرد. در سال‌های اخیر نقش هافبک‌های خلاق و بازی‌ساز در فوتبال کشورمان کم شده است و اکثر تیم‌ها تلاش می‌کنند با تکنیک وینگرهای خود به دروازه نزدیک شوند که بدون شک همین نکته ارزش و عیار ریکاردو آلوز را نشان می‌دهد تا او در لیست مهم‌ترین بازیکنان شاغل در فوتبال ایران قرار گیرد.

خیال راحت اسکوچیچ

در روزهایی که کیفیت فنی مهاجمان خارجی استقلال و پرسپولیس باعث کلافگی و ناراحتی هواداران سرخابی‌های پایتخت شده است و مهره تهاجمی خارجی سپاهان اصفهان نیمکت‌نشین رقیب ایرانی‌اش شده، خیال طرفداران تراکتور و کادرفنی این تیم بسیار راحت است چون آنها در نوک پیکان هجومی‌شان از حضور تومیسلاو اشترکالی سود می‌برند که تا پایان هفته دهم به پشتوانه گلزنی برابر مس رفسنجان، هوادار، فولاد و آلومینوم اراک به همراه امیرحسین حسین‌زاده، رامین رضاییان، مهرداد قنبری و محمدامین کاظمیان در صدر جدول گلزنان لیگ برتر قرار دارد. اشترکالی در لیگ قهرمانان آسیا هم موفق به گلزنی برابر الوکره قطر و روشن تاجیکستان شده است تا دیدارهای مرحله حذفی این تورنمنت فرصت مناسبی برای بهبود آمار این مهاجم و حتی تلاش برای آقای گلی این رویداد باشد.

دیگر مهاجم خارجی تراکتور تبریز بازیکنی است که در لباس تیم ملی آلبانی موفق به فروپاشی دروازه سنگربانان نامداری مثل هوگو لوریس و وویچک شزنی شده است. سوکول چیکالشی در دیدارهای لیگ برتری تراکتور 76 دقیقه به میدان رفته و بزرگ‌ترین توفیقش در لباس تراکتور به رقابت مقابل روشن تاجیکستان بر‌می‌گردد که برابر شاگردان علی نظرزاده هت‌تریک کرد و روی یک گل دیگر نماینده فوتبال ایران تأثیر مثبت گذاشت. البته بدون شک نمی‌توان عملکرد و عیار یک مهاجم را با درخشش روبه‌روی حریف نه‌چندان باکیفیتی مثل روشن ارزیابی کرد اما همین که در روزهای استراحت و مصدومیت اشترکالی، جای خالی مهاجم اصلی این تیم احساس نشود، به‌طور قطع در طول فصل به پروسه نتیجه‌گیری تراکتور کمکی بزرگ خواهد کرد. همچنین چیکالشی توانسته است تنها گل تبریزی‌ها در دیدار جام حذفی را برابر گل‌گهر سیرجان به ثمر برساند.

پونه یاری
پونه یاری اسیر فلسفه و تاریخ.. و متخصص در پیدا کردن جواب سوالات سخت

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋