تن ماهی یکی از انواع غذاهای آماده و محبوب است که شما میتوانید آن را با روشی آسان و مقرون به صرفه در منزل درست کنید.
فرارو: تن ماهی یکی از کنسروهای خوشمزه و محبوب در میان غذاهای آماده است که بعد از ۲۰ دقیقه جوشاندن آماده خوردن است، به همین دلیل این غذا در میان دانشجویان، کارمندان و افرادی که زمان کافی برای پخت غذا ندارند، بسیار مناسب است. تن ماهی از ماهی هوور تهیه میشود که ازجمله ماهیهای مشهور جنوب و خلیج فارس است. مردم جنوب در فصلی از سال که زمان صید ماهی هورر است، شروع به درست کردن تن ماهی میکنند. تن ماهی امروزه غذایی تقریبا گران است و مصرف مداوم آن برای خانوادهها چندان به صرفه نیست. ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه تن ماهی خانگی در منزل را با روشی آسان به شما آموزش بدهیم که بسیار اقتصادی است. اگر دوست دارید این تن ماهی خانگی را با سه طعم متفاوت در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش تن ماهی خانگی همراه ما باشید.
ماهی تن (هوور): ۷۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۱ بوته
زیتون بدون هسته: ۱۰ عدد
شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
روغن زیتون بدون بو: به میزان لازم
فلفل دلمهای: ۱ عدد
لیمو ترش: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و تخم گشنیز: به میزان لازم
برای درست کردن این تن ماهی خانگی خوشمزه ابتدا شیشههای تمیز و شسته را به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش بجوشانید تا استریل شود. سه شیشه کوچک برای این مقدار تن ماهی مناسب است. تکههای ماهی تن را (که باید بدون استخوان و به صورت فیله باشد) به صورت مساوی داخل هر سه شیشه قرار بدهید. حالا پیاز، لیمو ترش و فلفل دلمهای را حلقه کنید و سیر را پوست بگیرید. داخل شیشه اولی، دو حلقه پیاز، چند حبه سیر و لیمو ترش حلقه شده بریزید. داخل شیشه دوم چند برش پیاز، چند حبه سیر، زیتون خرد شده و شوید خشک بریزید و داخل شیشه سوم فلفل دلمهای خرد شده، پیاز حلقه شده، چند حبه سیر، فلفل قرمز و تخم گشنیز بریزید.
حالا روغن زیتون، روغن مایع، نمک، پودر سیر، پودر پیاز و فلفل را داخل یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید و این ترکیب را داخل تمام شیشهها بریزید تا جایی که شیشه پر شود و روغن روی مواد را به صورت کامل بپوشاند. درب شیشهها را محکم ببندید و شیشهها را داخل قابلمه بچینید و قابلمه را تا نزدیک به درب شیشه از آب پر کنید. اجازه بدهید شیشه تن ماهی به مدت ۲ ساعت با حرارت خیلی کم داخل آب بجوشد و بپزد. بعد از این مدت زمان، شیشهها را از قابلمه آب جوش خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. در این مرحله تن ماهی خانگی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
۱ ـ برای درست کردن این تن ماهی حتما از فیله ماهی هوور استفاده کنید.
۲ ـ تکههای ماهی نباید بیش ازا ندازه درشت یا بیش از اندازه ریز باشد تا بعد از پخت خرد نشود.
۳ ـ حتما برای درست کردن تن ماهی از ظرف شیشهای استفاده کنید.
۴ ـ حتما شیشه را پر کنید و سر شیشه نباید خالی باشد.
۵ ـ حرارت در زمان پخت باید خیلی کم باشد، در حدی که آب خیلی ریز بجوشد.
۶ ـ بعد از پخت اگر درب شیشه را باز کنید، باید حداقل در طول دو روز تن ماهی را مصرف کنید.
۷ ـ اگر درب شیشه محکم باشد و هوا نکشد، میتوانید این تن ماهی خانگی را به مدت ۳ ماه داخل یخچال نگهداری کنید.
۸ ـ سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست.
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
پاسخ ها