بر اساس اطلاعاتی که برخی منابع غربی منتشر کردهاند احتمالا موشک اسپایک در یکی از درگیریهای اسرائیل با حزب الله توسط این گروه به غنیمت گرفته شده و از آن طریق برای مهندسی معکوس به ایران رسیده است.
خبرگزاری تسنیم: حزب الله از آغاز جنگ تا کنون بسته به نوع و فاصله هدف، از موشکهای ضد زره مختلفی استفاده کرده که موشک «الماس» جدیدترین نوع آنها است.
این موشک که ساخت صنایع دفاعی کشورمان است با الگوگیری از موشکهای ضد زره تاپ اتک در دنیا و اسپایک اسرائیلی طراحی و تولید شده است. بر اساس اطلاعاتی که برخی منابع غربی منتشر کردهاند احتمالا موشک اسپایک در یکی از درگیریهای اسرائیل با حزب الله توسط این گروه به غنیمت گرفته شده و از آن طریق برای مهندسی معکوس به ایران رسیده است.
اسپایک یک موشک هواپرتاب دارای موتور راکتی سوخت جامد و بالهای بازشونده از داخل بدنه به سبک و سیاق موشکهای ضد زره تاو و نمونههای الگوبرداری شده از آن است. این موشک از جستجوگر تصویری حرارتی و اپتیکی به عنوان سامانه هدایت خود بهره میبرد.
برای آشنایی بیشتر با این نوع موشک باید بدانیم که خانواده موشکهای اسپایک ساخت رژیم صهیونیستی دارای انواع مختلفی هستند که قابلیت نفوذ تا بیش از ۱۰۰۰ میلیمتر، هدایت به کمک فیبر نوری، امکان حمله از بالا، قابلیت "شلیک کن ــ فراموش کن" و گستره وسیعی از برد در نمونههای مختلف آنها وجود دارد.
موشک اسپایک SR دارای برد ۵۰ تا ۱۵۰۰ متر نسخه کوتاه برد این موشک است که برای نیروهای پیاده طراحی شده است. این مدل از موشک اسپایک علاوه بر سرجنگی ضد زره سرجنگی ضد استحکامات نیز دارد که در جنگهای شهری و برای تخریب دیوار ساختمانها کاربرد دارد.
موشک اسپایک MR دارای برد ۲۰۰ تا ۲۵۰۰ متر است و این موشک نیرو توسط نیروهای ویژه وپیاده مورد استفاه قرار میگیرد.
موشک اسپایک در مدل LR نسخه برد بلند موشک اسپایک است که برد نهایی آن در صورت شلیک از سطح زمین ۴ کیلومتر، جرم ۱۴ کیلوگرم و میزان نفوذ ۷۰۰ میلیمتر عنوان شده است. این موشک برای شلیک از پرتابگردهای خودرویی و هوایی توسعه داده شده است.
موشک اسپایک L نمونه ارتقا یافته همان موشک LR است که وزن کل سامانه موشک و پرتابگر نسیت به نمونه قبلی سبکتر شده و میزان نفوذ ان در زره نیز بهبود یافته است.
نمونه ER موشک اسپایک با قدرت نفوذ ۱۰۰۰ میلیمتر در زره نسخهای از این خانواده است که برای شلیک از بالگرد و انواع خودروها توسعه داده شده و برد آن به ۸ کیلومتر میرسد.
موشک اسپایک ER-۲ نمونه ارتقا یافته نسخه قبلی است که برد آن در صورت پرتاب از بالکرد به ۱۶ کیلومتر و در صورت پرتاب از سکوهای زمینی به ۱۰ کیلومتر افزایش یافته است.
اسپایک NLOS دوربردترین نمونه موشک اسپایک است که برد آن به ۲۵ کیلومتر و وزن آن حدود ۷۰ کیلوگرم است.
هم اکنون موشک الماس در کشورمان در سه نوع مختلف با بردهای متنوع طراحی و تولید شده است. موشک الماس ۱ با برد ۴ کیلومتر، الماس ۲ با برد ۸ کیلومتر و موشک الماس ۳ با برد ۸ کیلومتر از جمله این موشکهای هستند.
این موشک برای شلیک از انواع پرتابگرهای زمینی (ثابت و متحرک) و همچنین انواع پهپاد و بالگرد توسعه داده شده است و چنانچه از سکوهای هوایی پرتاب شود برد آن افزایش مییابد.
این موشک، اما دو قابلیت مهم دارد. اول آنکه این موشک قابلیت حمله از بالا به سمت هدف را دارد و این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که زره قسمت فوقانی ادوات زرهی معمولا ضعیفترین بخش زره است و از سوی دیگر سامانههای دفاع فعال که برای حفاظت از تانکها طراحی شدهاند قادر به دفع حملاتی از بالا نیستند.
پاسخ ها