قانون باز پس گرفتن جهیزیه
دادخواست استرداد جهیزیه، دادخواستی است که هنگام طلاق ، زن برای باز پس گرفتن جهیزیه اش به دادگاه خانواده ارائه می نماید. در این مطلب از شما را با قوانین استرداد جهیزیه آشنا می کنیم.
طبق عرف جامعه زنان هنگام ازدواج یک سری وسایل خانه که از طرف خانواده شان هدیه داده شده است ، به همراه خود به منزل جدید می برند ، معمولا بعد از وقوع اختلاف و طلاق ، زن تمایل دارد که جهیزیه را با خودش ببرد و در صورتی که مرد ممانعت نماید ، زن باید دادخواستی به دادگاه ارائه کند که به نام استرداد جهیزیه شناخته می شود.
استرداد جهیزیه یکی از دعاوی رایج هنگام طلاق است.
دادخواست استرداد جهیزیه ، دادخواستی است که در آن زنان برای باز پس گرفتن جهیزیه خود به دادگاه ارائه می نمایند.
برای دادخواست باید سیاهه جهیزیه یا هر مدرک دیگری که ادعای زن را تایید مینماید ، ضمیمه نمایید.
در ادامه مقاله درباره این که استرداد جهیزیه چیست و چگونه تنظیم می شوند بیشتر توضیح خواهیم داد.
استرداد جهیزیه یعنی بازپس گیری جهیزیه
زمانی که زن قصد داشته باشد اموال منقولی را که به عنوان جهیزیه برای زندگی مشترک به منزل همسرش برده است ، باز پس گیرد ، به معنی استرداد جهیزیه شناخته می شود.
استرداد جهیزیه به دو شکل ممکن است ، یکی با توافق و دیگری با اقامه دعوا در دادگاه با ارائه دادخواست استرداد جهیزیه .
در صورت یکه زوجین در خصوص استرداد جهیزیه به توافق نرسند ف زن میتواند اقدام به ثبت دادخواست استرداد جهیزیه در دادگاه نماید.
زن برای تنظیم استرداد جهیزیه در دادگاه اقامه دعوی می کند و فرم دادخواست و اطلاعات خواهان را پر کرده و شرح درخواست را می نویسد و مدارک موجود را ضمیمه می نماید.
دادخواست استرداد جهیزیه
برای دادخواست استرداد جهیزیه ، فرم از قبل آماده شده در اختیار شما قرار می گیرد.
در ابتدا زن باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و فایل Word دادخواست استرداد جهیزیه را در آنجا ثبت نماید. یا این که با ورود به سامانه ثبت دادخواست عدل ایران adliran.ir ، فرم استرداد جهیزیه را پر کرده و به صورت آنلاین ثبت نماید.
در ستون های مربوط به خواهان و خوانده ، اطلاعات هویتی مانند نام ، نام خانوادگی ، نام پدر ، آدرس و شماره ملی وارد می شود. در ستون خواسته ، به صورت مختصر ، خواسته خود مبنی بر صدور حکم استرداد جهیزیه و پرداخت خسارت دادرسی نوشته می شود.
در قسمت دلایل و منضمات ، دلایل اثبات کننده ادعا برای مالکیت جهیزیه نوشته می شود که میتواند شامل شهادت شهود ، لیست سیاهه جهیزیه ، فاکتور و سایر موارد باشد.
در ستون شرح خواسته ، باید خواسته خود مبنی بر استرداد جهیزیه را برای قاضی شرح بدهد. سپس در جلسه دادگاه تمامی این موارد باید ارائه شود.
مدارک لازم برای استرداد جهیزیه
ضمائم دادخواست استرداد جهیزیه ، مدارکی است که باید به همراه دادخواست به دادگاه ارائه شود ، از جمله :
- سند ازدواج یا کپی برابر اصل آن
- شناسنامه و کارت ملی
استشهادیه برای لیست اموالی که زن به عنوان جهیزیه به منزل مرد برده است. افرادی که زیر استشهایه را امضا می نمایند باید حاضر به حضور در دادگاه و شهادت حضوری باشند.
لیست جهیزیه یا سیاهه جهیزیه که توسط تعدادی از بستگان به خصوص اقوام مرد زیرش امضا شده باشد.
زن میتواند قبل از ارائه دادخواست استرداد جهیزیه و پیگیری موضوع به شیوه قانونی ، اظهارنامه ای تنظیم کرده و برای شوهرش بفرستد که گاهی میتواند بسیار راهگشا باشد و منجر به همکاری شوهر گردد.
گردآوری : بخش زناشویی
پاسخ ها