خیانت همسر برای دومین بار
اثرات روحی مخرب خیانت برای بار دوم به قدری شدید است که میتواند اعتماد را به طور کامل از بین برده و منجر به از هم پاشیدن ازدواج و رابطه عاطفی شود. در این مطلب از شما را با آثار مخرب خیانت برای دومین بار آشنا می کنیم.
خیانت یکی از ویران کننده ترین رفتار در زندگی زناشویی است که میتواند به طور کلی اعتماد را از بین ببرد. از آنجا که پایه و اساس داشتن یک ارتباط موفق ، وجود اعتماد است ، در صورتی که اعتماد از بین برود به دنبال آن امنیت روانی ، صمیمت و علاقه از بین رفته و عملا چیزی از ازدواج باقی نخواهد ماند.
یک بار خیانت ، تیشه ای است که به دست خودتان به درخت خوشبختیان می زنید و تکرار خیانت پیامدهای بسیار سنگین تری نسبت به بار اول خواهد داشت. تکرار خیانت باعث می شود شریک زندگی یا شریک عاطفی شما امنیتش را از دست بدهد و در حالت سقوط آزاد احساسی قرار بگیرد که روانشناسان به عنوان ترومای خیانت از آن نام می برند.
ترومای خیانت ، فشار روانی و عواقب احساسی بسیار ناخوشایندی است که قربانیات خیانت ، تجربه میکنند. فردی که قربانی خیانت برای بار دوم می شود مرکز ترس در سیستم عصبی اش روشن شده و دیگر خاموش نمی شود در نتیجه با علایمی از قبیل هوشیاری بیش از حد ، اضطراب و بی قراری و احساس نگهبانی دائمی روبرو می شود.
در نتیجه نمیتواند خودش را آرام کند ، تنظیم خلق و خو برایش سخت می شود ، تفکر و استدلال و تصمیم گیری های هوشمندانه اش تغییر میکند. روشن ماندن مرکز ترس در واقع عملکرد طبیعی قربانی خیانت را مختل کرده و هر کاری را برایش چالش برانگیز میکند.
ترومای خیانت به معنی تجربه متعدد از اسیب های بین فردی است. از آنجا که خیانت از سوی شخصی اتفاق می افتد که به او اعتماد داریم ، تکرار خیانت میتواند باعث بروز ترومای پیچیده در قربانی شود که در صورت عدم درمان تا مدت ها ادامه خواهد داشت.
در مواردی که فردی با خیانت برای بار دوم یا بیشتر روبرو میشود تنها اصطلاحی که میتواند واقعا سطح استرس ، پریشانی و از هم گسیختگی عاطفی قربانی را نشان دهد، ترومای پیچیده است. قربانی خیانت مکرر دچار در هم تنیده شدن سه تروما دلبستگی ، ترومای عاطفی و تروما جنسی می شود. هیچ رفتاری بیشتر از خیات نمیتواند قلب انسان را بیازارد.
برای این که یک نفر احساس خیانت کند ، باید در ابتدا به آن فرد اعتماد کرده باشد به همین دلیل است که آثار روانی خیانت وحشتناک است چرا که به جز عواطف و احساسات و جسم فرد ، به اعتماد او هم خیانت می شود.
خیانت برای بار اول هم بسیار شوکه کننده و ویرانگر است چه برسد به زمانی که تکرار شود ، فردی که اعتماد همسر یا شریک عاطفی اش را از بین می برد ، آسیب های روحی شدیدی به او وارد میکند ، آثار مخرب خیانت برای بار دوم عبارتند از :
احساسی اولیه ای که بعد از خیانت تجربه می شود ، حتی در صورت تکرار برای بار دوم ، شوکه شدن است. شاید هفته ها ، ماه ها یا حتی سال ها در ناباوری بمانید که همسرتان به شما توهین کرده و به اعتماد شما خیانت کرده است ، شاید اصلا برایتان قابل باور نباشد.
از آنجا که اعتماد به مرور ایجاد می شود ، شوک خیانت به اعتماد بسیار سنگین است. شاید برای افرادی که بار اول خیانت همسرشان را بخشیده اند و زندگیشان را ساخته اند ، برای بار دوم قربانی خیانت شدن ، بهاندازه بار اول برایشان شوک آور نباشد ولی میزان شکست اعتماد شما نسبت به بار اول بیشتر خواهد بود ، چرا که احساس امنیتتان به طور کامل از بین خواهد رفت و چه بسا در دنیای بیرون هم به مشکل عدم اعتماد بخورید و دچارترومای پیچیده شوید.
خشم یکی از آثار خیانت برای بار دوم
قربانیان خیانت بعد از مرحله شوک وارد مرحله خشم می شوند و به این نتیجه می رسند که همسرشان در زمینه عاطفی قادر به چنین کار تحقیر آمیزی است و سطحی از عصبانیت را تجربه میکنند که بی سابقه است.
طبیعی است که نسبت به فردی که به او نزدیکی عاطفی داشته اید و از او خیانت دیده اید ، بی اعتماد شوید. در صورتی که این خیانت تکرار شود احتمال این که احساسات انتقام جویانه تان باعث شود بخواهید همانطور که او به شما آسیب زده ، شما هم آسیبی به او بزنید ، وجود دارد. در این محله بهتر است قبل از بدتر شدن سلامت روانی تان از یک مشاور کمک بگیرید.
بعد از عصبانیت و خشم ، احساس غم و اندوه را تجربه میکنید ، از خیانت به حدی باشد که رابطه تان را از دست رفته بینید ، غمگین می شوید. شاید هم به خاطر اینکه تصوراتتان در باره چیزی که فکر میکردید داشته اید ، احساس اندوه کنید.
احساس غم به خاطر از بین رفتن اعتماد ، یک مرحله منطقی از احساسات است و برای کسانی که بار چندم به آنها خیانت می شود ، احتمال بروز افسردگی مقطعی هم وجود دارد که شما را از اهداف زندگیتان دور کرده و باعث اسیر شدنتان در درون خودتان می شود.
بهتر است در این دوران خودتان را از دوستان و خانواده جدا نکنید تا افسردگیتان تشدید نشود.
از آنجا که شما برای بار دوم قربانی خیانت شده اید ، مطمئن نیستید که میتوانید دوباره به او اعتماد کنید یا اصلا بر غم و ناراحتی و احساسات ناخوشایندتان مسلط شوید.
خیانت یکی از مراحل عادی زندگی نیست که بتوانید به تنهایی آن را پشت سر بگذارید. بهتر است برای مشاوره ، یافتن بهترین راه حل یا کمک به خودتان با یک مشاور خوب مشورت کنید. در ادامه روشهایی که به شما کمک میکند با عواقب خیانت برای بار دوم روبرو شوید را با هم مرور میکنیم.
هنگام خیانت برای بار دوم چه کنیم
شما باید در مورد احساساتی که خیانت باعث شده است ، جدی باشید و به صورت دقیق آنها را بررسی کنید. احتمالا سردرگمی شما را فرا می گیرد و هیچ کدام از اتفاقات برایتان منطقی به نظر نرسد و نتوانید آنها را درک کنید.
از آنجا که شما صدمه دیده اید ، داشتن احساس خشم و عصبانیت کاملا طبیعی است.
احتمالا از شدت غم و اندوه ، شب و روزتان گریه می شود ، چرا که احساس از دست دادن می کنید. شاید از عواقب خیانت بترسید ، چرا که یک تحول ناشناخته که اصلا انتظارش را نداشتید ، شما را شوکه کرده است.
دچار احساس انزجار نسبت به همسرتان میشوید و حتی فکر کردن به او یا کاری که کرده است ، حالتان را بد میکند. به خودتان شک میکنید و خوب بودن خودتان را زیر سوال می برید و فکر میکنید لایق عشق و مراقبت نیستید. ممکن است خودتان را سرزنش کنید و از برداشت های دیگران نسبت به خودتان احساس شرمندگی داشته باشید.
اگر خیانت شدیدا بر اعتماد به نفس و احساس خوب بودن شما تاثیر بگذارد ، احتمالا میخواهید خودتان را از دنیای بیرون جدا کنید. مسلما زمانی که برای بار دوم از عزیزتان ، خیانت ببینید ، احساستان به خودتان و نسبت به دیگران به هم می ریزد و گوشه گیری و انزوا را ترجیح می دهید و وقت گذراندن با خانواده یا دوستان دیگر برایتان جذابیت ندارد.
احساس میکنید که ساختن هیچ رابطه ای فایده ندارد و هر چند بار که به یک نفر فرصت اصلاح و جبران بدهی و اعتماد کنی باز هم به شما خیانت خواهد کرد. نباید بگذارید انزوای شما خیلی طولانی شود وگرنه ممکن است به فوبیای اجتماعی مبتلا شوید.
مقابله با عواقب خیانت برای بار دوم
ممکن است بعد از خیانت برای بار دوم همه این احساسات یا برخی از آنها را تجربه کنید و دچار یک گرداب آشفت از احساسات شوید که اجازه درست فکر کردن و تصمیم گیری را از شما بگیرد ، بنابراین شناخت درست هرکدام از احساسات بدون این که خودتان را سرزنش کنید اهمیت بسیار زیادی در بهبود شما بعد از این اتفاق ناخوشایند بازی میکند.
احتمال این که تمایل شدیدی برای تلافی داشته باشید ، وجود دارد ولی این کار را نکنید. حتما به خاطر خیانتی که به اعتمادتان شده احساس عصبانیت می کنید و فکر میکنید همسرتان مستحق مجازات است ولی انتقامجویی به احتمال زیاد تاثیر مخربی بر زندگیتان خواهد گذاشت.
نقشه کشیدن و اجرای رفتار انتقام جویانه فقط باعث طولانی تر شدن روند بهبودیتان می شود. در مقابل وسوسه انتقام مقاومت کنید ، احساسات ناخوشایندتان به مرور زمان کمرنگ و در نهایت محو خواهد شد و در نهایت از این که دست به انتقام نزده اید به رضایت خاطر خواهید رسید.
بهترین راه حل کوتاه مدت در مقابل کسی که به شما خیانت کرده این است که از نظر فیزیکی و حتی الکترونیکی از او دور شوید. حتی به او پیام ندهید یا در شبکه های اجتماعی او را چک نکنید. آتش خشم ناشی از خیانت در شما در حال شعله کشیدن است و هر گونه تماسی با عامل آن مانند سوختی برای آتش درون شما محسوب می شود.
باید مدتی رابطه تان را با فرد خیانتکار قطع کنید و حتی در صورت تماس او با خودتان به جای هر گونه بحث یا حرف اضافه فقط به او بگویید برای فکر کردن نیاز به زمان و دوری دارید و از او بخواهید به خواسته شما احترام بگذارد.
کم کم احساسات شما به حالت عادی برمیگردد و میتوانید به درستی فکر کنید و اتفاقات را بررسی کرده و درست تصمیم بگیرید.
گردآوری : بخش زناشویی
پاسخ ها