مواد غذایی تحریک کننده لپتین
لپتین می تواند به کاهش وزن شما کمک کند، به شرطی که ورزش کنید و یک رژیم غذایی متعادل همراه با افزایش حساسیت به لپتین داشته باشید. در این مطلب از شما را با مواد غذایی که لپتین را افزایش می دهد آشنا می کنیم.
برخی از غذاها سطح لپتین را در بدن افزایش می دهند، اگرچه این هورمون که مربوط به تجمع چربی در بدن است و در آنچه مصرف می کنیم یافت نمی شود. با توجه به این، در نظر گرفته می شود که اگر با تغییر در سبک زندگی همراه باشد، از نظر رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم، می تواند کلیدی برای کمک به کاهش وزن ما باشد. در اینجا 11 ماده غذایی برای افزایش سطح لپتین آورده شده است.
اول از همه، لپتین هورمونی است که توسط سلول های چربی تولید می شود. این چیزی است که به مغز می گوید که آیا چربی اضافی یا برعکس کمبود چربی در بدن وجود دارد.
هنگامی که مقدار چربی ذخیره شده افزایش می یابد، وارد جریان خون می شود، که نشان می دهد بدن از قبل به اندازه کافی وجود دارد، که اشتها را مهار می کند.
تحقیقاتی انجام شده است که رابطه بین سطح لپتین و چاقی را نشان می دهد. یکی از آنها توسط موسسه تحقیقاتی روسیه برای مسائل پیچیده بیماری های قلبی عروقی انجام شده است که در آن بیان شده است که این هورمون نقش بسیار مهمی در پیشگیری از چاقی و افزایش وزن دارد.
بنابراین، غذاهایی که آن را تقویت می کنند به کاهش اشتها کمک می کنند و حتی می توانند آن را سرکوب کنند. بنابراین، روشی برای کاهش وزن بدون استفاده از محصولات شیمیایی یا خطر جراحی های تهاجمی در نظر گرفته می شود.
مهم است بدانید که غذاها به خودی خود حاوی لپتین نیستند، اما برخی به طور طبیعی حساسیت به لپتین را تحریک می کنند، آن را فعال می کنند و متابولیسم شما را افزایش می دهند. همه اینها می تواند به کاهش وزن کمک کند. بیایید نگاهی به آنچه هستند بیاندازیم.
افزایش لپتین با مصرف گریپ فروت
گریپ فروت یکی از مرکبات است که چربی می سوزاند و متابولیسم شما را فعال نگه می دارد. علاوه بر این، ویتامین C بالایی دارد. در همین راستا، مطالعهای که توسط کلینیک اسکریپس انجام شده است، بیان میکند که علاوه بر ترویج کاهش وزن، برای بیماران دیابتی نیز توصیه میشود.
افزایش لپتین با مصرف غلات کامل
آنها دارای مواد مغذی و کربوهیدرات های پیچیده ای هستند که به انتقال روده کمک می کند و بنابراین به کاهش وزن کمک می کند. در میان آنها، برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر و دانه های کتان را می یابیم. براساس مطالعه ای که توسط دانشگاه سیچوان (چین) انجام شد ، بلغور جو دوسر نیز به نوبه خود برای کسانی که از دیابت رنج می برند بسیار مفید است.
افزایش لپتین با مصرف حبوبات
سویا و به طور کلی حبوبات به طور خاص دارای لکتین بالایی هستند. تصور میشود که این ضد مغذیها که به کربوهیدراتها متصل میشوند، میکروبیوتا را تغییر داده و مقاومت به لپتین را تقویت میکنند. با این حال، این نیز در دست بررسی است.
در این راستا اشاره شده است که لکتین ها در صورتی که به خوبی شسته شوند و برای مدت معینی (حداقل ده دقیقه) و بالای 100 درجه سانتیگراد بپزند، مشکل ایجاد نمی کنند، همانطور که نتایج یک مطالعه نشان می دهد. بنابراین، می توانید آنها را بدون مشکل مصرف کنید.
افزایش لپتین با مصرف کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از ویتامین C و کلسیم است، عناصری که به تقویت سیستم ایمنی (طبق مطالعه انجام شده توسط دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند) و استخوان ها کمک می کنند. علاوه بر این، دارای تعداد زیادی آنتی اکسیدان است.
افزایش لپتین با مصرف ماهی
هم صدف و هم ماهی (ماهی آزاد، ساردین، تن، ماهی خال مخالی و شاه ماهی)، و همچنین روغن آنها غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می شوند.
افزایش لپتین با مصرف روغن بذر کتان
روغن بذر کتان ، کانولا و روغن دانه چیا از دیگر منابع طبیعی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. بنابراین برای افزایش سطح لپتین نیز مفید هستند.
افزایش لپتین با مصرف زرده تخم مرغ
اگرچه مدتها با سطح کلسترول بالا شناخته می شد، اما اکنون به عنوان یک غذای با ارزش به شمار میرود که مواد مغذی مختلفی را فراهم میکند. در این میان طبق تحقیقات به لوتئین، زآگزانتین، پپتیدهای فعال زیستی و فسفولیپیدها اشاره می شود.
افزایش لپتین با مصرف آجیل
بادام، گردو، فندق، شاه بلوط و بادام زمینی دارای غلظت بالایی از ویتامین E، فیبر و چربیهای تک غیراشباع سالم از جمله امگا 3 فوقالذکر هستند.
افزایش لپتین با مصرف سبزیجات برگ سبز
اسفناج دارای فیبرهای طبیعی بسیاری است که سطح لپتین را افزایش می دهد (طبق مطالعه ای که توسط دانشگاه ایالتی جورجیا (ایالات متحده آمریکا) انجام شده است و احساس سیری را در شما حفظ می کند. همین امر را می توان در مورد کاهو و سایر سبزیجات سبز برگ نیز گفت.
افزایش لپتین با مصرف هویج
هویج ممکن است حساسیت به لپتین را افزایش دهد.
علاوه بر موارد ذکر شده، سبزیجات دیگری نیز وجود دارند که از جمله غذاهایی هستند که به افزایش سطح لپتین کمک می کنند. اینها شامل کلم و خیار است.
غذاهای فوق با هم برای کاهش حساسیت سطوح لپتین کار می کنند. بنابراین، شما را قادر می سازد به سرعت وزن کم کنید. آنها همچنین کمک می کنند:
- اشتهای خود را کنترل کنید.
- به تغذیه مناسب خود و کاهش وزن در صورت نیاز کمک کنید.
- کاهش خستگی.
- کمک به کاهش کلسترول بد
برای اینکه این هورمون به کنترل وزن بدن کمک کند، باید چند توصیه را در نظر بگیرید:
• از تسلیم شدن به هوس در طول روز خودداری کنید. هرچه غذاهای چربی بیشتری داشته باشند، لپتین بیشتری تولید می شود.
• نکته کلیدی این است که بین 6 تا 8 ساعت در روز و هر روز در زمان مشخصی بخوابید.
• برای مدیریت استرس روزانه ورزش کنید.
• مصرف کربوهیدرات ها و شکر تصفیه شده را کاهش دهید.
• زمانی برای غذا خوردن برنامه ریزی کنید. خوردن مقادیر کم راهی برای کاهش وزن و فعال کردن هورمون برای تنظیم اشتها است.
این هورمون که توسط سلول های چربی بدن ترشح می شود، به کاهش اشتها کمک می کند. به لطف این غذاها می توانید از لپتین به عنوان ابزاری برای کنترل وزن استفاده کنید.
با این حال، به یاد داشته باشید که اگر می خواهید رژیم بگیرید، باید با پزشک خود مشورت کنید. مهمتر از همه، مهم است که به متخصص تغذیه بروید تا بررسی کنید که آیا همه این غذاها برای شما مناسب هستند یا ممکن است هر یک از آنها برای شما نامناسب باشد.
گردآوری: بخش سلامت
پاسخ ها