علی کفاشیان، نایبرئیس فدراسیون فوتبال گفت که فدراسیون فوتبال باید مسئولیت اقدامش را بپذیرد و نباید آن را گردن کسی دیگر بیندازد.
علی کفاشیان درباره کاهش محرومیت خودش و عباس ترابیان از سوی کمیته استیناف فدراسیون فوتبال گفت: این حکم هنوز به ما ابلاغ نشده است. سال گذشته متوجه شدیم کمیته اخلاق، خدماتی را که نکردیم یا خرابکاریهایی که کردیم (با خنده) نادیده گرفته و پنج سال ما را از فعالیتهای فوتبالی محروم کرده است. اتهامات به من تفهیم نشده بود و اعتقاد داشتم کار ما در فدراسیون فوتبال از لحاظ درآمدزایی، شفاف و مشخص بود. مثل اینکه شما کالایی را به فروش میرسانید و خریدار چند چک میدهد که برخی از آنها پاس میشود و برخی پاس نمیشود.
وی با اشاره به تغییرات اخیر ساختار کمیته اخلاق در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال گفت: در اساسنامه جدید، کمیته اخلاق باید توسط مجمع تعیین شود و خوب است که این کمیته با رئیس، نایبرئیس یا هیئترئیسه فدراسیون، تعارف نداشته باشد. این نقطه قوت کار است، اما خودم را بیگناه میدانستم و نمیدانم چرا این حکم را زدند. حدود 10 سالی که در فدراسیون فعالیت میکردم، همیشه رسانهها 20 روز زودتر از موضوع باخبر میشدند و هر خوابی هم که میدیدیم، خبرنگاران میگفتند چنین خوابی دیدهای.
نایبرئیس فدراسیون فوتبال درباره کنارهگیری از این سمت تصریح کرد: استعفا ندادم و به تاج گفتم این اختیار را به او میدهم که جای من در مجمع بعدی، فردی را به عنوان نایبرئیس اول مشخص کند. مجمع فدراسیون فوتبال اردیبهشت سال گذشته، نایبرئیس اول را مشخص نکرد و من در این مقام ماندنی شدم، اما با حکم کمیته اخلاق نمیتوانستم کار کنم و شما الان با یک محکوم مواجه هستید!
کفاشیان درخصوص احتمال تشکیل کمیته انتقالی برای فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: مطمئنم این کمیته تشکیل نخواهد شد. اساسنامه را دیدم و اساسنامه خوبی بود. انشاءالله فیفا آن را تایید کند. اولین کاری که فدراسیون باید انجام دهد، تشکیل مجمع، تعیین تاریخ انتخابات و سپس مشخص کردن رئیس و اعضای هیئترئیسه فدراسیون است.
وی درباره حضور وزیر ورزش و جوانان در اساسنامه فعلی به عنوان عضو افتخاری مجمع گفت: مجمع پیشنهادی در اساسنامه حدود 90 عضو دارد که ماندن یا نماندن وزیر، تاثیر خاصی نخواهد داشت. اگر وزیر ورزش عضو مجمع باشد، خود را مسئول میداند که به فوتبال کمک کند و یک نقطه قوت است. فیفا این را نپذیرفت و فدراسیون پیشنهاد کرده که حضور وزیر در مجمع، افتخاری باشد. اگر وزیر یک رای از 90 رای داشته باشد و عضو مجمع باشد، یک نقطه قوت فوتبال ماست، اما اگر نپذیرفتند که هیچ.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در مورد اینکه عضویت وزیر ورزش در مجمع فدراسیون، استقلال آن را زیر سوال خواهد برد، اظهار داشت: این موضوع استقلال فدراسیون را زیر سوال نمیبرد. اگر مدیر، مدیر باشد، مستقل است، رای مجمع را میبیند و از لابیهای خود با مجلس و دولت کمک میگیرد. استقلال فدراسیون اما نباید زیر سوال برود. اگر فیفا عضویت وزیر را به عنوان یک رایدهنده نپذیرد، مشکلی ندارد و وزیر قبول کرده که در مجمع نباشد.
کفاشیان درخصوص نظر مرکز فرهنگی ایران در هلند در انتخاب مارک ویلموتس به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال تصریح کرد: هر زمانی که مربی خارجی یا بازی دوستانه بخواهیم، میتوانستیم از سفارت خودمان کمک بخواهیم و وظیفه سفارت هم مشورت دادن و معرفی گزینهها برای دیدار دوستانه یا مربیان خارجی است. سفارت نمیتواند مشورت تخصصی بدهد، اما میتواند امکانات لازم را فراهم کند.
وی با بیان اینکه اطلاعی از این مرکز فرهنگی ندارد و آن را از رسانهها شنیده است، گفت: سفارتها، مراکز فرهنگی یا ایرانیان مقیم کشور دیگر میتوانند در این زمینه کمک کنند. مثلاً اینکه پیشکسوت فوتبال ما در کشور دیگر پیشنهادی بدهد، عیبی ندارد، اما در قرارداد و مذاکرات باید قوی عمل کنیم.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال درخصوص استفاده از عبارت «جهت بررسی و بهرهبرداری» توسط وزارت ورزش و جوانان در پیشنهاد ویلموتس به فدراسیون فوتبال عنوان کرد: این یعنی مسئولیتی گردن ما نیست و خودت بررسی کن. اختیارات با فدراسیون فوتبال است و اگر کسی بخواهد آن را گردن کسی دیگر بیندازد، قابل قبول نیست.
کفاشیان با بیان اینکه فدراسیون در این موضوع مسئولیت تام دارد و خودش باید تصمیم بگیرد، اظهار داشت: زمان ما هم که مربی آوردیم، رئیس سازمان تربیتبدنی گفت این مربی را بیاور، اما اگر کار خراب میشد، نمیشد بگوییم تقصیر این سازمان است. آنها پیشنهاد کردند و مسئولیتش با من است که آن را پذیرفتم.
وی درخصوص اینکه جواد نکونام گفته بود کارلوس کیروش حاضر بود با مبلغ یک میلیون یورو کمتر از ویلموتس، قراردادش را با فدراسیون فوتبال تمدید کند، گفت: پیشنهادی از او نشنیدم. زمانی که قرارداد کیروش تمام شد، او با کلمبیا بسته بود که این موضوع را میدانستیم و مبلغ این قرارداد، دو برابر قراردادش با ایران بود. او میخواست برود.
وی درباره عملکرد غیر شفاف فدراسیون فوتبال و نحوه تعامل و برخورد با رسانهها گفت: تا زمانی که ما بودیم، مجمع بود و حسابرسی کامل نیز طی 8، 9 سال حضورمان در طول نزدیک به 1.5 سال صورت گرفت. فدراسیون کاملاً شفاف است و نمیتوانم روی مسائل مالی، ایرادی به فدراسیون بگیرم.
کفاشیان در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله در زمان مدیریت تاج نیز وجود داشته است یا خیر، عنوان کرد: بله.
وی درباره فعالیت همزمان حیدر بهاروند به عنوان سرپرست فدراسیون و رئیس سازمان لیگ برتر و ارتباط اینگونه فعالیت با ارسال نامههای پیاپی از سوی فیفا گفت: من هم این اعتقاد را دارم که سازمان لیگ خودش یک فدراسیون است و فدراسیون فوتبال نیز که فدراسیون است. الان هم تشبیهی که فدراسیون را کرده بودم، این بود که به بیماری کرونا دچار شده و باید مراقبت کنیم که خوب شود. در واقع این روش مدیریت نمیتواند کمک کند و باید فکری در این باره کرد.
کفاشیان در پاسخ به این پرسش که آیا وزیر ورزش پس از استعفای مهدی تاج، از درخواست حضور در فدراسیون فوتبال را داشته است یا خیر، اظهار داشت: وزیر که نباید چنین چیزی را بخواهد، او و ما مستقل هستیم. انتخاب بهاروند براساس اساسنامه فدراسیون فوتبال است. در اساسنامه آمده که در صورت استعفای رئیس فدراسیون، نایب رئیس سرپرست شود. نایب رئیس اول هم که محکوم و در بند بود (با خنده) و نایب رئیس دوم مسئولیت را بر عهده گرفت. حالا اگر محرومیت من تمام شود، شاید بروم و کمک کنم.
وی درباره شرایط فدراسیون فوتبال پس از انتصاب مهدی محمدنبی به عنوان دبیرکل عنوان کرد: به نظرم نبی باتجربه است و زحمت میکشد. همین الان موضوع اساسنامه در حال حل شدن است. مرحله بعدی هم انتخابات است که اگر نبی کاندیدا نباشد، میتواند این کار را انجام بدهد. اگر هم کاندیدا شود، باید فکر دیگری کرد.
کفاشیان در پاسخ به این سوال که آیا نبی میتواند کاندیدای ریاست فدراسیون شود یا خیر، گفت: اگر او دبیرکل باشد، نمیتواند، چون باید مجمع را برگزار کند. اگر هم دبیرکل نباشد، آدم مناسب و توانمندی است و میتواند کمک کند که کارها پیش برود.
وی در پاسخ به این موضوع که گفته میشود او و تاج قصد دارند شرایط را به گونهای فراهم کنند که نامزد مورد نظر خودشان رای بیاورد و رئیس فدراسیون فوتبال شود، خاطرنشان کرد: حالا چه کسی کاندیدا شده است؟ من که سه، چهار سال است که با هیئتها و باشگاهها تماسی نداشتهام. هیچ وقت به خودم چنین اجازهای نمیدهم و حتی زمانی که کاندیدا بودم، میگفتم که نفر بغلدستیام از من بهتر است. به هر حال اعضای مجمع خودشان نظرات را میبینند و رای میدهند.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا با گودرزی، وزیر پیشین ورزش و جوانان سلام علیک میکند یا خیر؟ گفت: اصلاً او را ندیدهام که بخواهم سلام علیک کنم.
پاسخ ها