رئیس فدراسیون جهانی فوتبال موضع خود در قبال واکنش اخیر سه بازیکن بوندسلیگا به حادثه نژادپرستانه در آمریکا را مشخص کرد.
جانی اینفانتینو رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تأکید کرد باید از آن دسته از بازیکنانی که در هفته اخیر رقابتهای بوندسلیگا به شیوههای مختلف اعتراض خود را به رفتار نژادپرستانه پلیس آمریکا برای کشتن یک شهروندسیاهپوست ایالت مینهسوتا به نام جورج فلوید نشان دادند، حمایت شود.
در ابتدای هفته جاری، دو بازیکن تیم بوروسیا دورتموند، جیدون سانچو و اشرف حکیمی با نوشتن متنهایی روی تیشرتهای زیر پیراهنشان، مارکوس تورام بازیکن مونشنگلادباخ با زانو زدن که اعتراض نمادین آمریکاییها به نژادپرستی در این کشور است و وِستون مککنی بازیکن تیم شالکه با درج پیامی علیه نژادپرستی روی بازوبندی کاپیتانیاش به حادثه قتل فلوید توسط مأموران سفیدپوست پلیس آمریکا واکنش نشان دادند.
طبق مقررات فیفا درج پیامهای سیاسی، مذهبی و عقاید شخصی روی پوششهای زیر پیراهن بازیکنان و به نمایش گذاشتن آنها ممنوع است و به همین دلیل کمیته انضباطی اتحادیه فوتبال آلمان اعلام کرده که حرکت این چهار بازیکن را بررسی خواهد کرد. با این حال فیفا اخیراً با انتشار بیانیهای در خبرگزاری آسوشیتدپرس از فدراسیونهای عضو از جمله اتحادیه فوتبال آلمان خواست که در بررسی چنین حرکاتی برای نشان دادن اعتراض به رفتارهای نژادپرستانه اخیر پلیس آمریکا عقل سلیم به کار ببرند و از مجازات بازیکنان پرهیز کنند.
اکنون جانی اینفانتینو رئیس فیفا هم موضع خود را در قبال این موضوع مشخص کرده است. او اظهار داشت: برای برطرف کردن شک و شبهات احتمالی، در هر تورنمنت تحت نظارت فیفا، اقداماتی نظیر اعتراضات اخیراً چند بازیکن در بازیهای بوندسلیگا سزاوار تشویق است، نه مجازات. همه ما باید مقابل نژادپرستی و هرگونه تبعیضنژادی بایستیم. همه ما باید به خشونت نه بگوییم، هر گونه خشونتی.
در همین حال اتحادیه فوتبال انگلیس هم اعلام کرده در صورتی که پس از آغاز مجدد بازیهای لیگ برتر بازیکنی در طول مسابقه به نوعی به قتل جورج فلوید اعتراضش را نشان دهد، جریمه نخواهد شد. علاوه بر این سه باشگاه انگلیسی، لیورپول، چلسی و نیوکاسل هم تصاویری از بازیکنان خود در حال زانو زدن به نشانه اعتراض به حادثه اخیر را در صفحات اختصاصیشان در شبکههای اجتماعی منتشر کردند.
سخنگوی اتحادیه فوتبال انگلیس در این باره گفت: اتحادیه فوتبال انگلیس قویاً هرگونه تبعیضنژادی را محکوم میکند و در سالهای اخیر هم تمام تلاشش را انجام داده تا اطمینان حاصل کند که فوتبال انگلیس هم تنوع و فراگیری نژادی دارد. اگرچه نشان دادن هرگونه ژست و رفتار خلاف مقررات فوتبال در زمین بازی مورد بررسی واقع خواهد شد، اما ما به موارد مربوط به اعتراض به اتفاق اخیر مورد به مورد، با عقل سلیم و با در نظر گرفتن مفهومشان نگاه خواهیم کرد. قدرت فوتبال میتواند هر مانعی را از میان جوامع بردارد و ما هم کاملاً با حذف هرگونه تبعیضنژادی در سراسر فوتبال، ورزشی که همگی عاشقش هستیم، موافقیم.
پاسخ ها