فعالین سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو؛ قالیباف شانس اصلی ریاست است/ موتلفه پشت میرسلیم را خالی کرد!؛ معاون حزب موتلفه گفت: با توجه به اینکه منتخبان مجلس یازدهم تصمیم نهایی را در مورد ریاست مجلس آینده خواهد گرفت، بر این اساس احزاب و گروههای اصولگرا در این مورد دخالتی ندارند، از سوی دیگر شیوه کار نیز به صورت اقناعی خواهد بود و کسانیکه قصد دارند در هیئت رئیسه مجلس مسئولیتهای مختلف را بر عهده بگیرند، برنامههای و همچنین توانمندیهای خود را در جلسه فراکسیون اکثریت مجلس یازدهم مطرح خواهند کرد و بدینترنیب خود نمایندگان هستند که حرف آخر را در مورد ترکیب مدیریتی مجلس یازدهم خواهند زد.
پارس لاین در حالیکه امروز مجلس یازدهم به صورت رسمی آغاز به کار خواهد کرد، لابیهای اصولگرایان برای تعیین رئیس به اوج خود رسیده است، اما به نظر میرسد با رایزنیهای که صورت گرفته حمیدرضا حاجی بابایی صحنه را ترک خواهد کرد و به نائب رئیسی رضایت دهد، از سوی دیگر موتلفه نیز مانند سال ۹۶ در دقیقه نود پشت مصطفی میر سلیم را خالی کرده و خود او باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد تا انتها در رقابت بماند، اما دست آخر از الان تا حدود زیادی نتیجه مشخص است و محمد باقر قالیباف را باید رئیس مجلس آینده دانست.
پارس لاین ،روز گذشته «سهشنبه ۶ خرداد» منتخبان مجلس یازدهم به منظور هماهنگیهای بیشتر جلساتی را برگزار کردند، سالن اجتماعات مسجد امام صادق (ع) میزبان جلسه هماندیشی منتخبان مجلستراز انقلاب اسلامی بود و همزمان مجموعه شهدای سرچشمه هم پذیرای بخش دیگری از منتخبان مردم در مجلس یازدهم بود.
سخنران مهم و دعوت کننده اصلی جلسه نخست حمیدرضا حاجی بابایی یکی از نامزدهای ریاست مجلس به همراه داوطلبان هیات رئیسه بود. سخنران جلسه دوم هم محمدباقر قالیباف منتخب مردم تهران و شانس نخست ریاست مجلس بود. برگزارکنندگان هر دو جلسه هدف از آن را تشریح اهداف و تشریک برنامههای نمایندگان برای پیشبرد امور مجلس اعلام کردند.
نکته جالب توجه در مورد این دو نشست آن است که تعداد نمایندگان نشست قالیباف حدود ۱۹۷ نفر و نشست حاجی بابایی حدود ۴۷ نفر، با توجه به این اعداد به نظر میرسد وزن شهردار اسبق تهران خیلی بالاتر است.
موتلفه بازهم پشت میرسلیم را خالی کرد
حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی و معاون بینالملل حزب موتلفه در گفتگو با فرارو با تائید ضمنی عقبنشینی این حزب از ریاست میرسلیم بر مجلس یازدهم اظهار داشت: با توجه به تفاهمی که در بین اکثریت نمایندگان منتخب ایجاد شده، قرار است در جلسه چهارشنبه «امروز ۷ خردادماه» فراکسیون انقلاب اسلامی که فراکسیون اکثریت مجلس است، نامزهای نهایی اصولگرایان برای پستهای ریاست، نائب رئیسی و سایر پستهای هیئت رئیسه انتخاب شد.
وی افزود: بر این اساس هر تصمیمی که فراکسیون انقلاب اسلامی اتخاذ کند ما نیز به عنوان حزب موتلفه از آن حمایت خواهیم کرد، این در حالیست که در جلسه امروز عصر تکلیف کرسیهای اصلی مشخص خواهد شد و در روز رایگیری با اجماعی که صورت خواهد گرفت، هیئت رئیسه با رای بالایی انتخاب خواهند شد.
ترقی ادامه داد: قرار است در این جلسه نامزدهای ریاست و سایر پستهای هیئت رئیسه برنامههای خود را ارائه دهند و بر این اساس نمایندگان هستند که در نهایت تصمیم خواهند گرفت، که چه کسانی توانایی حضور در هیئت رئیسه را دارند، با توجه به این موضوع فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس یازدهم که بیش از ۲۲۰ نماینده عضو آن هستند، این فراکسیون تصمیم نهایی را در مورد ریاست مجلس یازدهم اتخاذ خواهد کرد.
معاون حزب موتلفه گفت: با توجه به اینکه منتخبان مجلس یازدهم تصمیم نهایی را در مورد ریاست مجلس آینده خواهد گرفت، بر این اساس احزاب و گروههای اصولگرا در این مورد دخالتی ندارند، از سوی دیگر شیوه کار نیز به صورت اقناعی خواهد بود و کسانیکه قصد دارند در هیئت رئیسه مجلس مسئولیتهای مختلف را بر عهده بگیرند، برنامههای و همچنین توانمندیهای خود را در جلسه فراکسیون اکثریت مجلس یازدهم مطرح خواهند کرد و بدینترنیب خود نمایندگان هستند که حرف آخر را در مورد ترکیب مدیریتی مجلس یازدهم خواهند زد.
قالیباف شانس مسلم ریاست است
حسین کنعانیمقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه به احتمال بالای ۹۰ درصد محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم خواهد شد، اظهار داشت: یک باور غلط جا افتاده که رئیس مجلس، همه کاره است و اگر او موافق یک چیزی بود کل مجلس باید رای مثبت دهد و اگر نه، مجلس با آن مخالف است، این در حالیست که چنین دیدگاهی به هیچ عنوان صحیح نیست و باید مورد اصلاح قرار بگیرد.
وی افزود: در این دوره از مجلس که اصولگرایان در اکثریت مطلق هستند، باید مناسبات بر اساس تعامل صورت گیرد، در غیر این صورت اگر پای لابیگری به میان آید، آن وقت معامله انجام میشود و دیگر شایسته سالاری که نیاز اصلی امروز فضای سیاسی کشور است به هیچ عنوان رخ نخواهد داد.
کنعانیمقدم گفت: باید افرادی که برای پستهای مدیریتی مجلس یازدهم انتخاب میشوند، شرایطی را رقم بزنند که این امر موجب افزایش کارآمدی مجلس شود، از سویی اگر قرار باشد، که همان رفتارهای گذشته صورت گیرد و بر اساس مناسبات پشت پرده بخواهد معاملات سیاسی صورت گیرد، قدر مسلم بدانید، این مجلس نیز به کارآمدی نخواهد رسید.
این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم نباید مجلس تکصدایی باشد، بیان داشت: با توجه به تجربیاتی که در ادوار گذشته مجلس وجود دارد، میبایست، دموکراسی حاکم باشد و طیفهای مختلف سیاسی که در پارلمان حضور دارند نیز به اظهار نظر پردازند، در غیر این صورت اتفاقاتی که در مجالس گذشته رخ داد، در این مجلس نیز به وقوع خواهد پیوست.
وی اضافه کرد: قرار است در جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی که فراکسیون اکثریت مجلس است، تکلیف کرسیهای مختلف هیئت رئیسه مشخص شود، بر این اساس کسانیکه قضد نامزدی دارند، برنامههای خود را ارائه خواهند داد و بر این اساس منتخبان مجلس یازدهم که در فراکسیون اکثریت حضور دارند، تصمیم خواهند گرفت که در صحن علنی چه کسانیکه از این فراکسیون نامزد شوند از سویی با توجه به اینکه در این نهاد بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس ثبتنام کردند، به نظر میرسد، تصمیم این فراکسیون نتیجه انتخابات در صحن علنی مجلس را نیز مشخص خواهد کرد.
پاسخ ها