امیررضا واعظ آشتیانی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در گفتگو با فرارو؛ عرضه سهام سرخابیها در فرابورس؛ بدهیهای میلیاردی استقلال و پرسپولیس از جیب چه کسی پرداخت میشود؟؛ امیررضا واعظ آشتیانی با بیان اینکه اعلام شده سهام استقلال و پرسپولیس هم به صورت بلوکی و هم به صورت خرد قرار است در فرابورس عرضه شود، بیان داشت: اگر سهام را بلوکی عرضه کردند و کسی هم خریدار بود، این شخص آیا میتواند مدیریت کند، یا این که دولت بازهم میخواهد مدیر تعیین کنید، از سوی دیگر آیا اصلا کسی میتواند با وضعیت اسفناک این دو باشگاه آنها را به سود سازی برساند، چراکه کسانیکه سهام این دو باشگاه را میخرند، بعد از یک سال انتظار تقسیم سود دارند، آیا چنین چیزی اصلا قابلیت تحقق دارد.
پارس لاین بالاخره به نظر میرسد سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس عرضه خواهد شد، بر همین اساس شورای عالی نظارت بر اصل ۴۴ پیشنهاد خود را برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مطرح کرد، که در همین راستا ۱۰ درصد از سهام باشگاههای استقلال و پرسپولیس برای کشف قیمت در بورس و ۵۰ درصد به شرکتهای سهامی عام با حداقل ۱۰ هزار سهامدار و ۴۰ درصد دیگر به تعاونیهای سهامی و فراگیر کل کشور واگذار میشود.
پارس لاین ،امیر هامونی مدیرعامل فرابورس با اشاره به اینکه در فرآیند خصوصی سازی معمولا یک مقاومتی از سوی خود مدیران دولتی آن شرکت ها برای عرضه سهام و خصوصی شدن وجود دارد، گفت: این مقاومت در تمام مدیران صنایع دولتی مشاهده می شود. اما از سوی سهامدار عمده که همان دولت یا وزارت متبوعه است، چنین مواردی وجود ندارد و برعکس تمایل بیشتری از سوی این سهامداران عمده برای واگذاری و خصوصی سازی شدن است.
هامونی افزود: قطعا مسائل و مشکلات دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بزرگتر از مسائل شستا نیست و قابل حل است. در واقع این امر تنها به اراده مسئولان وابستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم تا این دو باشگاه را به همین شکل کنونی و وضعیت مالی پذیرش کنیم، گفت: قرار است این دو باشگاه تنها در بازار پایه فرابورس ایران درج شوند. به عبارت دقیق تر در فرابورس ایران پذیرش نخواهند شد و تنها درج نماد و قابل معامله شدن سهام آنها صورت خواهد گرفت.
امیررضا واعظ آشتیانی
سخنان متناقض مسئولان دولتی
امیررضا واعظ آشتیانی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه در قصه عرضه سهام استقلال و پرسپولیس با یک استاندارد دوگانه مواجه هستیم، اظهار داشت: از یک طرف سال گذشته وزیر ورزش اعلام کرد که بدهیهای این دو باشگاه تسویه شده، اما رئیس سازمان خصوصیسازی به عنوان مرجع تخصصی واگذاری این دو باشگاه، اذعان داشته، هرکدام از سرخابیها بدهی ۱۸۰ میلیارد تومانی دارند و این بدهی نیز به خریداران استقلال و پرسپولیس انتقال پیدا میکند.
وی افزود: از طرف دیگر ورود به بورس الزاماتی دارد که در حال حاضر این دو باشگاه از آن برخوردار نیستند، شما اگر بخواهید شرکتی را وارد بورس کنید، باید ظرف سه سال عملکرد مثبت و سودسازی داشته باشید، تا بتوانید در بورس پذیرش شوید، آیا این دو باشگاه چنین ظرفیتی را دارند، که کسی بخواهد سهام آنها را بخرد، از طرفی آنها با زیان انباشته زیادی روبرو هستند و با وجود این موضوع آیا اساسا امکان ورود به بورس برای اینها وجود دارد.
واعظ آشتیانی با تاکید بر اینکه سالهاست گفته میشود استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار میشوند، یا اینکه سهامشان در بورس عرضه خواهد شد، گفت: اما هر دفعه به دلیل بدهی این دو باشگاه و همچنین عدم وجود صورتهای مالی حسابرسی نشده، عملا واگذاری آنها غیر ممکن بوده، حال در چنین شرایطی آیا فرمول جدیدی برای واگذاری پیدا شده که دولت میخواهد سهام آنها را عرضه کند، اگر اینطور است، اعلام کنند تا ما هم در جریان ماجرا قرار بگیریم.
این مدیر اسبق ورزشی با بیان اینکه اعلام شده سهام استقلال و پرسپولیس هم به صورت بلوکی و هم به صورت خرد قرار است در فرابورس عرضه شود، بیان داشت: اگر سهام را بلوکی عرضه کردند و کسی هم خریدار بود، این شخص آیا میتواند مدیریت کند، یا این که دولت باز هم میخواهد مدیر تعیین کنید، از سوی دیگر آیا اصلا کسی میتواند با وضعیت اسفناک این دو باشگاه آنها را به سود سازی برساند، چرا که کسانیکه سهام این دو باشگاه را میخرند، بعد از یک سال انتظار تقسیم سود دارند، آیا چنین چیزی اصلا قابلیت تحقق دارد.
وی با اشاره به اینکه درباره عرضه سهام سرخابیها باید شفافسازی صورت گیرد، اضافه کرد: با توجه به وضعیتی که وجود دارد، در عمل نمیتوان سهام استقلال و پرسپولیس را عرضه کرد، زیرا شرایط این کار را ندارند، حال در این رابطه باید دید آیا دولت قصد دارد که وضعیت آنها را واقعا سروسامان دهد، یا اینکه این اقدام پوپولیستی است و در شرایطی که دولت به دلیل جبران کسری بودجهT میخواهد اموال و داراییهای خود را بفروشد، این عرضه سهام نیز در این رابطه است.
استقلال و پرسپولیس با بدهی بسیار سنگینی روبرو هستند
موانع عرضه سهام استقلال و پرسپولیس
واعظ آشتیانی با بیان اینکه در صورت واگذازی سهام این دو باشگاه، باید بدهیهای آنها صفر شود، ادامه داد: در چنین شرایطی تکلیف زیان انباشته این باشگاهها مشخض نیست، در این صورت بر چه اساس و منطقی افراد باید بیایند، سهام باشگاههای زیانده را بخرند که سوددهی نیز ندارند، این در حالیست که آقایان فکر میکنند باشگاه ورزشی نیز کارخانه تولید فولاد است که بخواهند همینطور و بدون هیچ حساب و کتابی سهام استقلال و پرسپولیس را عرضه کنند.
وی با اشاره به اینکه در طول سالیان متمادی هیچگونه نظارتی بر روی عملکرد مالی استقلال و پرسپولیس صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: در این سالها مدیران مختلفی آمدهاند و تنها مدیریت هزینه کردهاند، چرا که میدانستند، مدت زمان محدودی در این سمت هستند، بنابراین تنها آمدند و اقداماتی انجام دادند که نتیجه آن را امروز مشاهده میکنید و آن هم بدهیهای میلیاردی این دو باشگاه است که هر روز نیز بر میزان آن نیز افزوده میشود.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تاکید کرد: موضوع حسابرسی در این دو باشگاه بسیار اسفناک است، در حالیکه حسابرسی که از طرف مجمع انتخاب میشود، باید به طور دقیق صورتهای مالی را بررسی کند، اما شاهد هستیم، آنها به صورت صوری این کار را انجام میدهند و در مجمع سالیانه نیز یک گزارش صوری میدهند و کسی نیز نمیپرسد اساس و پایه این حسابرسی چیست، اگر این مورد حداقل درست اجرا میشد، امروز استقلال و پرسپولیس با این حجم از بدهی روبرو نبودند.
واعظ آشتیانی موضوع اهلیت مدیران دو باشگاه را نیز مهم دانست و گفت: در این سالها اکثر مدیران با لابیگری توانستند، به صندلی مدیریت سرخابیها برسند، در صورتیکه اگر این باشگاهها بخواهند در فرابورس عرضه شوند، صلاحیت مدیران آنها باید به صورت حرفهای بررسی شود، در صورتیکه به هیچ عنوان مدیران این چندساله استقلال و پرسپولیس چنین صلاحیتی ندارند.
پاسخ ها