عضو شاخص موتلفه در تلاش است خود را سیاستمداری با درایت نشان دهد؛ میرسلیم؛ ماموریتِ غیرممکن یک اصولگرای تکرو!؛ مصطفی میرسلیم با وجود انتقاداتی که دارد پیشنهادهای زیادی در چنته ندارد، به جز بیان مسائل کلی حرف جدیدی درباره نحوه اداره کشور مطرح نکرده است. این فقط مختص میرسلیم نیست دیگر نمایندگان منتخب مجلس هم همین شرایط را دارند زبان انتقادشان تیز است، اما فعلا پیشنهاد و طرح دندان گیری مطرح نکردهاند. مصطفی میرسلیم این روزها با ابزار رسانهها تلاش می کند خود را با درایت ترین چهره مجلس آینده معرفیکند. با این حال به نظر می رسد شانس زیادی برای کسب ریاست مجلس ندارد. او نه اهل لابی است و نه اهل دارودسته. او یک اصولگرای "تک رو" است.
پارس لاین مصطفی میرسلیم این روزها مدام در حال گفتگو با رسانههاست، او بر خلاف دیگر چهرههای سرشناس مجلس آینده با صراحت درباره مسائل و ایدههایش سخن میگوید. از بزرگان موتلفه است، منتقد جدی دولت است و با لیست اصولگرایان در انتخابات مجلس توانست برای دوره یازدهم به پارلمان راه یابد. با این حال خیلی در عمل با غالب جریان اصولگرا همراهی نمیکند. تکرو است و حرفهای خود را میزند هر چند بیشتر این حرفها شبیه حرفهای دیگر منتخبان اصولگراست. ظاهرا قصد دارد نامزد ریاست مجلس شود، شاید به لحاظ تجربه و پیشینه هم بیش از دیگران شرایط ریاست پارلمان را دارد.
پارس لاین ، آنچه که از تحولات و تحرکات سیاسی پیرامون مجلس یازدهم دیده میشود میتوان گفت مصطفی میرسلیم نامزد انتخابات ریاست مجلس خواهد شد. بسیاری دیگر از سرشناسهای اصولگرا همچون قالیباف، آقا تهرانی، حاجی بابایی و زاکانی نیز همین موقعیت را دارند و ممکن است برای ریاست مجلس نامزد شوند. همه این چهرهها در هفتههای اخیر لابیهای خود را فعال و مذاکرات علنی و پشت پردهای برای رسیدن به هدف خود داشتهاند. اما میرسلیم به نظر میرسد تنها کاندیدای حزبی ریاست مجلس باشد و با حمایت حزب موتلفه به دنبال رسیدن به کرسی علی لاریجانی است. او کمتر درگیر لابیها و مذاکرات پشت پرده شده است. شاید هم این وظیفه را به حزب موتلفه واگذار کرده است.
میرسلیم روش دیگری را برای رسیدن به هدف خود انتخاب کرده است، گفتگو با رسانهها و بیان عقاید و دیدگاههایش. میرسلیم از این جهت راه خود را از دیگر همکارانش جدا کرده است. این سیاستمدار ۷۳ بیش از چهرههای جوانتر مجلس به ضرورت سخن گفتن با مردم پی برده است. البته او ایدههایی دارد که تفاوت آنچنان زیادی با ایدههای همفکرانش ندارد.
از نکات جلب توجه این است که میرسلیم مورد توجه رسانههای رقیب است و در هفتههای اخیر با بسیاری از رسانههای اصلاحطلب و میانهرو گفتگو کرده است. حتی برخی رسانهها و احزاب سیاسی اصلاحطلب تمایل خود را برای ریاست او بر مجلس نشان دادهاند. این تمایل بیش از همه از سوی حزب کارگزاران و روزنامه سازندگی ارگان این حزب دیده شده است. میرسلیم در گفتگو با سازندگی و همچنین روزنامه شرق و ایران رویکرد میانهرو خود در میان اصولگرایان را نشان داد.
او با برخی روزنامههای اصولگرا نیز گفتگو کرده که در مواردی از تحرکات اصولگرایان برای انتخابات هیات رئیسه مجلس انتقاد کرده است.
اما مصطفی میرسلیم چه میگوید و در مصاحبههای اخیرش چه مسائلی مطرح میکند. صحبتهای او شاید برای شناخت رویکرد مجلس آینده کافی نباشد، اما موثر است.
او در حرفهایش نشان داده که نسبت به عملکرد دولت حسن روحانی انتقادات زیادی دارد. او معتقد است که وضعیت کنونی محصول اشتباهات دولت روحانی است.
منتخب تهران در مجلس یازدهم امروز به روزنامه ایران وابسته به دولت گفت که "عملکرد دولت به شدت بر روحیه مردم اثر گذاشته است؛ گرانی بر زندگی مردم فشار آورده و کاهش قدرت خرید ناشی از سقوط ارزش پول ملی اعتماد مردم را متزلزل نموده است."
او مخالف افزایش قیمت بنزین و نحوه اجرای آن، سیاستهای ارزی دولت و ... است. میرسلیم میگوید در سالهای اخیر دولت و مجلس بایکدیگر "تبانی" کردهاند. این عضو شاخص حزب موتلفه همچنین میگوید برخی نمایندگان "استیضاح، سوال و تحقیق و تفحص" را به "مضحکه" تبدیل کرده تا با استفاده از آن از دولتمردان "باج" بگیرند.
او میگوید برخی نمایندگان با عملکرد خود جایگاه مجلس را "تضعیف" کرده و به دنبال امور شخصی و "کسب منفعت" بودند.
با وجود انتقادات تند و تیز میرسلیم از عملکرد دولت، برخلاف بسیاری که پیشبینی میکنند مجلس آینده صحنه تقابل بیرحمانه دولت و مجلس است، میگوید: "حتما مجلس آینده به گونهای عمل خواهد کرد که باعث جنجال آفرینی سیاسی در کشور نشود" البته مشروط به اینکه "دولت به خط مشی مجلس یعنی؛ توجه به مطالبات اساسی و به حق مردم و اقتضای پیشرفت کشور در شرایط تحریم و محدودیت" تن دهد. شرطی کلی و قابل تفسیر که به نظر میرسد فقط روی کاغذ اهمیت دارد.
او همچنین در گفتگو با روزنامه سازندگی درباره احتمال استیضاح چندین وزیر در مجلس آینده، گفت: «بسیار حیف است که وقت ما در مجلس برای این قبیل مناقشات صرف شود. گرفتاریهای مردم و مشکلات معیشتی آنها اصلا ایجاب نمیکند که عدهای در مجلس به جای طراحی درست خدمت به مردم، به معارضۀ کمفایده با برخی وزرا بپردازند. دولت باید به خط مشی مجلس در چهارچوب قواعد مردمسالاری تن بدهد و در زمینههایی که لازم است راهبردهای خود را اصلاح کند یا تغییر دهد.»
میرسلیم تاکید کرد: «بینش اصولگرایی یعنی فدا نکردن کشور و مصلحتهای نظام و مردم برای کسب اهداف گروهی. دولت باید خود را منطبق کند بر خط مشی مجلس و مجلس باید در این راه به دولت کمک کند تا دودی به چشم مردم نرود.»
او همچنین در گفتگو با روزنامه شرق گفته "بعید است دولت وقتش را صرف مشاجره با مجلس یازدهم کند."
مصطفی میرسلیم برای مجلس ایدههایی دارد. او نیز مثل بسیاری از منتخبان معتقد است مجلس دهم ضعیف عملکرده است. انتقادات از مجلس دهم از ریاست گرفته تا نمایندگان و آییننامه مجلس را در بر میگیرد.
این سیاستمدار ۷۳ ساله از این منظر بسیار با همقطارهای اصولگرای خود همراه است، با این حال تاکنون به صورت مستقیم از علی لاریجانی رییس کنونی مجلس انتقاد نکرده است.
میرسلیم معتقد است که مجلس باید اصلاح شود. او تاکید کرده است که اصلاح "آیین نامه" مجلس ضروری است. هر مجلسی روی کار میآید آیین نامه را اصلاح میکند که در نوع خود جالب توجه است. میرسلیم میگوید این اصلاحات باید حوزه اختیارات و نحوه انتخاب هیات رئیسه و رئیس مجلس را در برگیرد.
یکی از نکاتی که او امروز به روزنامه ایران گفته این است "رییس مجلس باید سخنگوی مجلس باشد و نه بیان کننده نظرات خود. او باید بتواند برآیند نظرات نمایندگان را در مراجع قانونی مختلف مطرح و پیگیری کند."
به عقیده میرسلیم وظیفه رییس مجلس "خدمتگزاری به نمایندگان مجلس" است و " نه فرماندهی بر آنها". این دیدگاه بسیاری دیگر از منتخبین مجلس جدید است، که در واقع میتوان گفت انتقاد از علی لاریجانی رییس کنونی مجلس است. به نظر میرسد میرسلیم که خود همچون لاریجانی از طیف سنتی اصولگرایان است، راه انتقاد از لاریجانی را در پیش گرفته است.
مصطفی میرسلیم با وجود انتقاداتی که دارد پیشنهادهای زیادی در چنته ندارد، به جز بیان مسائل کلی حرف جدیدی درباره نحوه اداره کشور مطرح نکرده است. این فقط مختص میرسلیم نیست دیگر نمایندگان منتخب مجلس هم همین شرایط را دارند زبان انتقادشان تیز است، اما فعلا پیشنهاد و طرح دندان گیری مطرح نکردهاند. مصطفی میرسلیم این روزها با ابزار رسانهها تلاش می کند خود را با درایت ترین چهره مجلس آینده معرفیکند. با این حال به نظر می رسد شانس زیادی برای کسب ریاست مجلس ندارد. او نه لابی قدرتمندی دارد و نه دارودسته پرنفوذی. او یک اصولگرای "تک رو" است، که تنها حمایت حزب تضعیف شده موتلفه را دارد.
پاسخ ها