سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

پشت پرده عدم تشکیل دولت عراق

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفتگو با پارس لاین تشریح کرد؛ پشت پرده عدم تشکیل "دولت عراق"؛ فلاحت پیشه با بیان اینکه اعتراضات اخیر مردم عراق باعث شده که سیاست‌مداران این کشور با احتیاط عمل کنندو نسبت به گذشته دست به عصاتر باشند، اضافه کرد: به دلیل اینکه طی دو دهه اخیر دولت‌های عراق و مجموعه حاکمیت این کشور دچار فساد و بی عدالتی بوده و نتوانسته‌اند مشکلات مردم را حل کند، سیاست‌مداران این کشور کار بسیار سختی را برای اداره امور عراق دارند، از سوی دیگر در چنین فضایی کشور‌های بیگانه از جمله آمریکا و مرتجعین عرب مدام در امور داخلی عراق سنگ‌اندازی می‌کنند و نمی‌گذارند، این کشور روی آرامش را ببنید.

پارس لاین درحالیکه مصطفی الکاظمی رییس سابق دستگاه امنیتی عراق، مامور تشکیل کابیته در این کشور شده، اما بعد از گذشت نزدیک به سه هفته، او هنوز نتوانسته وزیران خود را انتخاب کند، حال باید دید با ادامه این روند، آیا چالش بن‌بست سیاسی در عراق همچنان ادامه می‌یابد، یا اینکه الکاظمی موفق به تشکیل دولت خواهد شد.


پارس لاین ، حیدر العبادی نخست وزیر اسبق عراق اظهار داشت: الکاظمی به زودی نام‌های وزیران کابینه خود را به پارلمان ارسال می‌کند و رأی اعتماد نیز می‌گیرد. وی پیش بینی کرد که در روز‌های آینده نشست پارلمان عراق برای رای اعتماد به کابینه مصطفی الکاظمی برگزار شود.


در این رابطه الکاظمی، نخست وزیر مامور تشکیل دولت اعلام کرد که برنامه کابینه خود را به رئیس پارلمان ارسال کرده است. الکاظمی در توئیتی نوشت: برنامه دولت و وزیران را به مجلس فرستادم تا نمایندگان را مطلع کنم و اسامی نامزد‌ها برای تعیین جلسه رأی گیری به کابینه نیز ارسال خواهد شد.

پشت پرده عدم تشکیل

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه


سیاست‌مداران عراقی باید تعارض منافع را کنار بگذارند
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه گروه‌های سیاسی عراق با یکدیگر تعارضات بسیاری دارند، اظهارداشت: در تمام دنیا شما کشور‌هایی که درگیر جنگ و ناامنی هستند را مشاهده می‌کنید که از لحاظ سیاسی هیچگاه نتوانسته‌اند، از بن‌بست خارج شوند، از سویی مردم و سیاسیون این کشور، نتوانستند در عراقی‌سازی موطن خود گام‌های موثری بردارند نتیجه این اقدام آن شده که عراق سال‌هاست رنگ آرامش را به خود ندیده است.


وی افزود: گروه‌های سیاسی عراق هریک به دنبال تامین منافع خود هستند، این درحالیست که این منافع در تعارض با اهداف و سیاست‌های سایر گروه‌های عراقی است، این مسائل باعث شده مشکلات این کشور روز به روز روی هم تلنبار شده و وضعیتی که امروز مشاهده می‌کنید، به وجود آمده است، حال اگر عراقی‌ها می‌خواهند اوضاعشان تغییر کند، باید منافع گروهی و حزبی خود را کنار بگذارند و دور یک میز گرد هم آیند، تا بتوانند مشکلات خود را از سر راه بردارند.


فلاحت‌پیشه با تاکید بر اینکه عراقی‌ها برای به سامان شدن اوضاع کشورمان، باید منافع دشمنان خارجی خود را از کشورشان قطع کنند، گفت: در گذشته دولت‌ها پاسخگو نبودند و هر اقدامی که انجام می‌دادند، تبعات آن را قبول نمی‌کردند، اما امروز به دلیل فساد‌های سیستمی و تشکیلاتی که در دولت عراق وجود دارد، مردم به حق ناراضی هستند و این امر را به انحای مختلف بروز دادند، با توجه به این موضوع مدت زمانی است که افرادی که به عنوان نامزد نخست وزیری انتخاب می‌شوند، نمی‌تواند دولت تشکیل دهند، از سوی دیگر به دلیل اینکه فرد نخست وزیر باید در دوران جدید پاسخگو باشد، هرکسی چنین ریسکی را قبول نمی‌کند.


این نماینده مجلس بیان داشت: الکاظمی نیز در حال حاضر با موانعی روبرو است برای تشکیل کابینه، از یک طرف سایر احزاب عراقی به دنبال تامین منافع خود هستند و وی مانع از تحقق این اهداف است، بنابراین در راه تشکیل دولت سنگ‌اندازی می‌کنند، این تنها مشکل الکاظمی نیست، سلف‌های او نیز با چنین مشکلی روبرو بودند، بنابراین تا زمانیکه عراقی‌ها دست از منافع گروهی و حزبی برندارند، عراق نمی‌تواند به سمت آرامش و ثبات حرکت کند.


این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اعتراضات اخیر مردم عراق باعث شده که سیاست‌مداران این کشور با احتیاط عمل کنند و نسبت به گذشته دست به عصاتر باشند، اضافه کرد: به دلیل اینکه طی دو دهه اخیر دولت‌های عراق و مجموعه حاکمیت این کشور دچار فساد و بی عدالتی بوده و نتوانسته‌اند مشکلات مردم را حل کند، سیاست‌مداران این کشور کار بسیار سختی را برای اداره امور عراق دارند، از سوی دیگر در چنین فضایی کشور‌های بیگانه از جمله آمریکا و مرتجعین عرب مدام در امور داخلی عراق سنگ‌اندازی می‌کنند و نمی‌گذارند، این کشور روی آرامش را ببنید.

پشت پرده عدم تشکیل

دولت عراق هنوز تشکیل نشده است


توقع آمریکا از نخست وزیر عراق
وی با اشاره به اینکه آمریکا به دنبال نخست‌وزیری است که اجازه دهد، این کشور هر کاری که در عراق خواست را انجام بدهد، ادامه داد: آمریکا از زمان سرنگونی صدام تاکنون به طور مداوم در عراق حضور داشته و علیرغم اینکه در سال ۲۰۱۱ با این کشور پیمان امنیتی بست و قرار شد نیرو‌های خود را از عراق به تدریج خارج کند، این کار را نکرد، الان نیز بعد از آنکه پارلمان عراق حکم به اخراج نیرو‌های آمریکایی از این کشور داد، اما کماکان حضور نظامی خود را حفظ کرده و بر تعداد نیروهایش نیز افزوده است.


فلاحت‌پیشه با اذعان به این نکته که آمریکا با استقرار سامانه موشکی پاترویت خیال خروج از عراق را ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر آمریکا به عنوان یک منطقه عملیاتی به عراق نگاه می‌کند و با این دیدگاه از این کشور نخواهد رفت، برای همین موضوع نیز از فردی به عنوان نخست‌وزیر حمایت می‌کند و در راه او مانع‌ترشی نمی‌کند که با نیرو‌های آمریکایی کاری نداشته باشد، اما مسلما الکاظمی چنین فردی نیست و به همین خاطر است که برای او مشکل تراشی می‌کنند.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه تنها راهکار خروج عراق از وضعیت فعلی این است که سیاست‌مداران آن دو اقدام را انجام دهند، خاطر نشان ساخت: اولا آن‌ها باید تعارض منافع را کنار بگذارند و برای ثبات و آرامش کشور خود تلاش کنند و دوم هم اینکه باید سیاست‌مداران عراقی به مردم این کشور تضمین دهند که دیگر فساد‌ها و ناکارآمدی‌های گذشته تکرار نخواهد شد و دولت این کشور مسیر جدیدی را خواهد پیمود.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋