فیلم سینمایی طلا ساخته پرویز شهبازی و با هنرمندی هومن سیدی، طناز طباطبایی و نگار جواهریان، فیلمی که هرگز فرصت حضور در گیشه های سینما را پیدا نکرد چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در پردیس نماوا اکران خواهد شد. به این بهانه به داستان و حواشی این فیلم در سی هفتمین جشنواره فجر و مصاحبه با عوامل آن خواهیم پرداخت.
داستان فیلم طلا ؛ درام اجتماعی دهه شصتیها
فیلم سینمایی طلا مانند بقیه آثار شهبازی به دغدغه های دهه شصتیهایی میپردازد که شاید سوخته ترین نسل جوان در ایران باشند. موجی که در ایران بیشترین تعداد نسل جوان در تاریخ ایران را در خود داشت و این موج در زمان تحصیل و نوجوانی با این شلوغی و در روزهای جوانی با بیکاری، بیپولی و تنهایی همیشه یقه به یقه بوده است.
قهرمان داستان طلا شهبازی در دهه چهارم زندگیاش از چپ و راست برایش میبارد، نقشی متفاوت برای هومن سیدی که در آن خوب هم درخشیده. هومن سیدی که این روزها دیگر کارگردان مطرحی هم هست تکیه گاه خیلی هاست. با اینکه شهبازی از داستانش با عنوان داستانی تخیلی یاد کرده اما همه ما میدانیم که امثال این جوان های بخت برگشته کم نیستند که به تنهایی مشکلات چندین نفر به گردنشان افتاده و در این مسیر تصمیمات ریسکی اشتباه بسیار زیاد است.
نقد فیلم طلا، گره پشت گره
بعضی از فیلم های ژانر اجتماعی کلکسیونی از مشکلات مختلف است. شاید ذات سینما با اغراق گره خورده باشد اگر داستان یک داستان عادی باشد دیگر نیاز به بازگویی ندارد و شهبازی با وجود بحران های فراوان و گره هایی که در زندگی منصور است خوب فیلم را مدیریت میکند. شاید اگر فیلم چهار ساعت طول میکشید میتوانست به تک تک آنها کامل بپردازد اما با نرم یک ساعت و نیم سینمای ایران سرعت و مسیر داستانی فیلم کاملا قابل درک و مناسب است.
حواشی فیلم طلا در جشنواره فجر
فیلم ایرانی طلا در جشنواره فجر حضوری در هنگام داشت اما جزء فیلمهای مهم جشنواره حساب میشد که منتقدین هم انتظارش را میکشیدید. فیلم طلا با اینکه از لحاظ کسب جوایز خیلی خوش شانس نبود و فقط در ۲ بخش صدابرداری و بهترین فیلمنامه نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد اما در بین منتقدین با استقبال خوبی مواجه شد.
رامبد جوان تهیه کننده فیلم طلا درباره نحوه همکاری با محمد شایسته دیگر تهیه کننده فیلم سینمایی طلا و پروژه گفت: تصمیم گرفتیم پول بگذاریم روی هم چهار فیلم بسازیم که پول مان نرسید و سه فیلم ساختیم. بخش اجرایی به عهده آقای شایسته است و در بخشهایی که فکر کنم میتوانم بدرد بخورم کمک میکنم.
محمد شایسته نیز بیان کرد: همکاری با شهبازی در فیلم طلا لذت بخش بود و اکثرا با جزئیات مشورت میکردیم، رامبد هم در جریان بود. امیدواریم باز هم با شهبازی کار کنیم. هومن سیدی بازیگر فیلم طلا هم در این نشست گفت: کار کردن با شهبازی برایم جذاب بود، اتفاقاتی که به وجود میآورد به معنای کلاسیک در قصه بزرگ نمیآمد، چون همه چیز واقعی است رویکردی که در لحظه دارد نرم است و به نظر میرسد این اتفاق نمیافتد. اما پیش میآید و از طرفی به شعور مخاطب احترام میگذارد.
خبرنگاری از نگار جواهریان درباره باورپذیری نقش اش سوال پرسید که به جای این بازیگر، کارگردان جواب داد و گفت: اگر باورپذیر نیست باید فیلم را نقد کنند و در قالب یک یادداشت آموزنده به بیننده بگویند که این فیلم چه مشکلاتی دارد. فضای اینترنتی موجب شده هر کسی در یک خط درباره فیلم نظر دهد که این اتفاق خوب نیست و باید درباره این مسائل بیشتر پرداخته شود.
مهرداد صدیقیان نیز گفت: یکی از فیلمهای محبوب زندگی ام نفس عمیق بود و این فرصت پیش آمد تا با آقای شهبازی کار کنم، یکی از ویژگی کار کردن با او ملموس بودن کارکترها هستند.
طناز طباطبایی درباره تجربه همکاری اش با شهبازی اظهار کرد: وقتی فیلم را میبینید متوجه میشوید آقای شهبازی برای تک تک دیالوگهای عبوری فکر کرده است. چقدر ما آموختیم که ساده فیلم ببینیم؟ فکر کنم وقت آن است که حرفهای فیلم ببینیم و نگاه سخت گیرانه و باسواد باشد. این فیلم از آن جهت که با یکی از درخشانترین کارگردانهای سینمای ایران همکاری کردم برای من عزیز است.
اکران اینترنتی فیلم طلا هم اکنون در پردیس نماوا
فیلم سینمایی طلا ساخته پرویز شهبازی از روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در پردیس نماوا اکران اینترنتی خواهد داشت و علاقهمندان به فیلمهای ایرانی میتوانند تنها با پرداخت 15000 تومان و خرید بلیت فیلم طلا به مدت 6 ساعت امکان تماشای آنلاین فیلم طلا را خواهند داشت.
پاسخ ها