سردار حاجی زاده با بیان اینکه فضا یک نیاز است، گفت: بدون حضور در فضا از خیلی از امکانات نظامی و غیرنظامی که ابعاد وسیعی دارد در فضا هستند. بعد پنجم امور نظامی پس از زمینی، دریایی، هوایی و سایبری، فضایی است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: ما میدانستیم که دشمنان به دنبال رصد این کار هستند و تلاش کردیم که به صورت چراغ خاموش کار را پیش ببریم.
به گزارش فارس، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه شامگاه پنجشنبه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به منظور تشریح فرآیند پرتاب موفق ماهواره نظامی نور توسط ماهوارهبر قاصد، اظهار داشت: این موفقیت لطف و عنایت الهی بود و همین ابتدا یادی می کنم از شهید تهرانی مقدم که پایه گذار این صنعت بودند؛ از دانشگاهها و شرکت های دانش بنیان، عزیزان وزارت دفاع و به ویژه عزیزان وزارت دفاع خصوصا سازمان صنایع هوافضا که ما را در ساخت موتور مرحله اول یاری کردند تشکر می کنم.
وی افزود: ما میدانستیم که دشمنان به دنبال رصد این کار هستند و تلاش کردیم که به صورت چراغ خاموش کار را پیش ببریم.
سردار حاجی زاده با بیان اینکه فضا یک نیاز است، گفت: بدون حضور در فضا از خیلی از امکانات نظامی و غیرنظامی که ابعاد وسیعی دارد در فضا هستند. بعد پنجم امور نظامی پس از زمینی، دریایی، هوایی و سایبری، فضایی است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه تاکید کرد: محدودیتهایی که در حوزه زمینی و هوایی برای اشراف اطلاعاتی داریم، در حوزه فضایی خیلی کمتر است.
وی با بیان اینکه زمانی که این پرتاب را انجام دادیم از ایستگاه های تهران، زاهدان و چابهار این ماهواره را کنترل کردیم، گفت: پس از ۹۰ دقیقه که این ماهواره یک دور به دور زمین چرخید، سیگنال آن را در شمال غرب کشور دریافت کردیم. بین ۳ تا ۱۰ روز آینده برخی فرمانهای آن صادر خواهد شد و تنظیمات آن کامل میشود و کاربری آن صد درصد میشود.
سردار حاجی زاده در خصوص ضرورت ورود سپاه به عرصه فضایی، گفت: در سال 88 با تصویب فرمانده معظم کل قوا نیروی هوایی سپاه به نیروی هوافضای سپاه تبدیل شد. از آن روز ما یک فرماندهی بعنوان فرماندهی فضایی در نیرو تاسیس کردیم و طی این یازده سال اقدامات بسیار گسترده ای انجام شده است. طبیعتا به دنبال توسعه این فرماندهی هستیم. همانطور که فرماندهی موشکی ما در سال 63 با دو سکو شروع کرد و امروز به یک قدرت نظامی تبدیل شده است، انشالله روزی خواهد رسید که فرماندهی فضایی ما هم جایگاه ویژه ای در کشور هم در بخش دفاعی و هم بخش غیر دفاعی پیدا خواهد کرد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: این پروژه یک ابرپروژه بود که مجموعه ای از پروژههای خیلی بزرگ بود. تزریق ماهواره به فضا یک موفقیت است، اما اصل کار شکستن سدهای بسیار زیادی از فناوری است که امروز آنها را به دست آوردیم.
وی با بیان اینکه آنچه ساخته شده است با محاسبه و ارقام دقیق بوده است، خاطرنشان کرد: ماهوارهبر ما یک ماهوارهبر چند مرحلهای است که هر مرحله آن یک پروژه است. ما مجبور بودیم بدنه پیشرانها را سبک کنیم که از مواد کامپوزیتی استفاده کردیم و خود این موضوع پیچیدگیهای زیادی داشت.
سردار حاجی زاده افزود: ابرقدرتهایی که به مرز دانش تزریق ماهواره به مدار رسیدهاند، شکست های زیادی را تجربه کردهاند، اما بحمدالله برای ما در اولین مرحله موفقیت آمیز بود.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه کار فضایی را حتما توسعه خواهیم داد، گفت: امروز حوزه نظامی و غیرنظامی در بخش کارهای اطلاعاتی نیاز به سنجش دارد که از طریق فضا اتفاق میافتد. در حوزه ارتباط، تعیین موقعیت و ... نیز همینطور است. پیشرفت های امروز دنیا با تکیه بر فناوریهای فضایی است. ما تحریم هستیم و طبیعتا ما باید این امکان را برای خودمان فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه تحریم برکات زیادی برای ما داشته است، عنوان کرد: اگر چشممان به دست بیگانه باشد، همیشه محتاجیم. در همین قضیه کرونا، دیدیم که جامعه پزشکی ما چقدر ایثارگر هستند و ملت ما چقدر بزرگ هستند. ما از فرصت های تحریم ها استفاده حداکثری کردیم.
سردار حاجی زاده گفت: امروز در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین در جایگاه بسیار بالایی در دنیا هستیم، در بحث موشکی، پدافند هوایی همینطور و انشالله در حوزه فضایی هم به جایگاه بالایی خواهیم رسید.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه سمتگیری ما به سمت استفاده از ماهواره برهای سوخت جامد است و تمام مراحل را سوخت جامد خواهیم کرد، گفت: در همین مورد اخیر موتور مرحله اول سوخت مایع بود برای اینکه میخواستیم ارزان شود. الان که کار ما تثبیت شده است، موتور مرحله اول را هم سوخت جامد خواهیم کرد. ما این پرتاب را با یک سکوی پرتاب متحرک انجام دادیم که معنای آن این است که نیازی به پایگاه ثابت پرتاب نداریم و همه اینها باعث ارزان سازی میشود.
وی ادامه داد: امروز لبه تکنولوژی دنیا در حوزه ماهواره برها همین ماهواره برهای سوخت جامد است.
پاسخ ها