سردار جعفرآبادی گفت: در دنیا ابتدا پایدارسازی ماهواره را انجام میدهند و بعد هم سنسورهای ماموریتی ماهواره را ظرف یک هفته تا ده روز آینده راه اندازی خواهیم کرد و خبرهای بعدی را هم به اطلاع ملت شریف ایران خواهیم رساند.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه اولین ماموریت ماهواره نور شناسایی است، گفت: ماهوارهای که دیروز پرتاب شد بخشی از یک پازلی بود که در این پازل قرار است عملیاتهای شناسایی، پشتیبانی راهبردی در عملیاتهای شناسایی، ارتباطی و ناوبری را انجام شود و این همان ضرورت دستیابی به فضا است.
به گزارش فارس، سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با حضور در بخش خبری صداوسیما در خصوص پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نظامی نور توسط ماهوارهبر قاصد، اظهار داشت: عرصه فضا در کنار زمین و هوا و دریا یکی از عرصههای راهبردی با پتانسیل بالاست که نیروهای مسلح باید در آن ایفای نقش کنند و سپاه پاسداران بعنوان یک نیروی راهبردی دفاعی لازم است که از این عرصه بهره ببرد.
** ماهواره نور بخشی از پازل فضایی سپاه بود
وی افزود: ماهوارهای که دیروز پرتاب شد بخشی از یک پازلی بود که در این پازل قرار است عملیاتهای شناسایی، پشتیبانی راهبردی در عملیاتهای شناسایی، ارتباطی و ناوبری انجام شود و این همان ضرورت دستیابی به فضا است. ما باید حتما از این ماهواره ها استفاده کنیم و بتوان خدمات را به نیروهای مسلح ارائه کنیم.
** اولین ماموریت ماهواره «نور» شناسایی است
سردار جعفرآبادی اظهار داشت: اولین ماموریت این ماهواره شناسایی است، درحوزه دفاعی لازم داریم که آگاهی موقعیتی و آگاهی وضعیتی از پیرامون خود داشته باشیم که سنسورهایی که روی این ماهواره نصب شده اند، این کار را انجام میدهند. در حوزههای غیردفاعی در مخاطرات طبیعی، سپاه همیشه نقش فعالی دارد که لازم است این فعالیتها پشتیبانی انجام شود. در جاهایی که امکان پرواز بالگرد یا پهپاد وجود نداشته باشد، این ماهواره ها هستند که از ارتفاع چند صد کیلومتری دید وسیعی دارند. مثلا در سیل خوزستان آنقدر حجم سیل وسیع بود که امکان رصد تمام آن با پهپاد وجود نداشت و وجود ماهواره در آنجا کاملا احساس میشد.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: ماهواره نور-۱ در کلاس ماهوارههای لئو است که در ارتفاع ۴۳۰ کیلومتری قرار دارد. ما این ماهواره را از کویر مرکزی به سمت دریای عمان پرتاب کردیم و سیگنال دوم آن را در شمال غرب کشور (تبریز) دریافت کردیم و مطمئن شدیم که ماهواره در مدار ۴۳۰ کیلومتری قرار گرفته است و ماموریت آن هم شناسایی است؛ تاکنون ماهواره حدود ۱۰ دور به دور کره زمین چرخیده و ده بار توسط ایستگاه های زمینی دریافت شده و حال آن هم خوب است.
** سنسورهای ماموریتی «نور» تا ده روز آینده فعال میشود
سردار جعفرآبادی گفت: در دنیا ابتدا پایدارسازی ماهواره را انجام میدهند و بعد هم سنسورهای ماموریتی ماهواره را ظرف یک هفته تا ده روز آینده راه اندازی خواهیم کرد و خبرهای بعدی را هم به اطلاع ملت شریف ایران خواهیم رساند.
** برنامه سپاه برای ماهوارههای بزرگتر و مدارهای بالاتر
وی با بیان اینکه این ماهواره روزانه ۱۶ بار به دور کره زمین میچرخد، افزود: این کاری که در سپاه انجام شده یک ابرپروژه است که شامل ماهواره، ماهواره بر و ایستگاه های زمینی و مرکز کنترل ماهواره است که طی نقشه راه جامع و معینی پیش می رود. ماهواره نور-۱ اولین ماهواره بوده ما در نقشه راهمان ماهوارههای با مقیاس بزرگتر و مدارهای بالاتر را داریم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه، برای ماموریت های ناوبری نیاز به مدارها و ماهواره های ارتفاع بالاتر داریم، گفت: در حوزه های ارتباطی لازم است به مدارهای مئو و ژئو دست پیدا کنیم. ماهواره فعلی برای شناسایی است و ما انشالله در حوزه های ناوبری و ارتباطی هم ورود پیدا خواهیم کرد.
سردار جعفرآبادی تاکید کرد: گام بعدی ما هم این است که ماهواره نور-2 را در مدار زمین قرار دهیم.
پاسخ ها