سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

اقدام جسورانه حاتمی کیا و موسسه اوج خبرساز شد

اکران اینترنتی خروج؛ فروش چشمگیر در روز اول و قاچاق فیلم؛ اقدام جسورانه حاتمی‌کیا و موسسه اوج خبرساز شد؛ خروج منتقدان بسیاری دارد و برخی می‌گویند از آثار ضعیف حاتمی‌کیا به حساب می‌آید. عده‌ای از منتقدان خروج را یک اثر سیاسی ارزیابی می‌کند که "شعار" می‌دهد. اما بسیاری هم هستند که از این فیلم استقبال کرده اند.

اقدام جسورانه حاتمی‌کیا و موسسه اوج خبرساز شد

پارس لاین شیوع بیماری کرونا در ایران تاکنون خسارت‌هایی به بخش فرهنگ کشور وارد کرده است. تمام اماکن فرهنگی تعطیل شده اند، اکران فیلم‌ها و برگزاری کنسرت‌های به تعویق افتاده است. براساس اعلام وزارت ارشاد بخش فرهنگ نزدیک به هزار میلیارد تومان تاکنون متضرر شده است. با این حال هنرمندان تلاش‌هایی برای خروج از این وضعیت داشته‌اند از جمله کنسرت‌هایی به صورت آنلاین برگزار شده است.

پارس لاین ، شاید بارزترین تلاش‌ این باشد که اخیرا ابراهیم حاتمی کیا و موسسه اوج تصمیم گرفتند آخرین ساخته خود یعنی" خروج" را بدون اکران در سینما‌ها به صورت آنلاین نمایش دهند. این اقدام در شرایط کنونی جسورانه به نظر می‌رسد، اما ظاهرا تاکنون نتیجه مطلوبی هم در پی داشته است. با این اقدام حاتمی‌کیا و موسسه اوج باز هم خبرساز شدند.


دو روز پیش فیلم سینمایی خروج در پلتفرم‌های وی‌اودی فیلیمو و نماوا عرضه شد. روز گذشته نماوا و فیلیمو اولین گزارش خود را از این اکران ارائه کردند. طبق این گزارش و با مجموع آمار هر دو سرویس فیلیمو و نماوا، ۳۳ هزار و ۹۹۵ بلیط در ۲۴ ساعت ابتدایی اکران آنلاین "خروج" به فروش رفته است که درآمدی بیش از ۴۰۷ میلیون تومان را برای این اکران آنلاین به همراه داشته است.


از طرفی طبق معیار‌های سنجش تعداد تماشاگر در شبکه نمایش خانگی یعنی در نظر گرفتن حداقل ۲/۵ تماشاگر به ازای یک بلیط، دسترسی ۶ ساعته به محتوا و امکان تماشای خانوادگی، مجموع تعداد تماشاگران فیلم خروج در دو سرویس وی‌او‌دی فیلیمو و نماوا را می‌توان حداقل ۸۵ هزار نفر برآورد کرد.


این آمار بسیار قابل توجه ارزیابی می‌شود و به نظر می‌رسد، اکران آنلاین "خروج" در شرایط کرونا به لحاظ اقتصادی می‌تواند موفق باشد.


در همین راستا امروز مدیر روابط عمومی موسسه اوج درباره منطق اقتصادی اکران اینترنتی «خروج» گفت: "هزینه تولید این فیلم ۹ میلیارد تومان شده است. فرض کنید الان کرونایی نبود و ما قرار بود در سینما فیلم را اکران کنیم، نهایت در حدود ۱۲میلیارد می‌فروختیم. "


محمد ذوقی افزود: «طبیعتا وقتی ما دچار کرونا شدیم و سینما‌ها باز شوند؛ این رقم کمتر می‌شود؛ چون ما چند ماه را از دست دادیم و زمان اکران فیلم‌ها نیز فشرده‌تر می‌شود. یعنی اگه بدون کرونا ۷هفته می‌توانستیم روی پرده باشیم با کرونا ۵هفته روی پرده سینما هستیم.»

قاچاق خروج!

اما اتفاق ناخوشایندی که در این رابطه رخ داده این است که فیلم به سرعت پس از اکران اینترنتی قاچاق شد و به صورت غیرقانونی و اینترنتی در دسترس قرار گرفت.


این درحالی است که پیشتر سیدمحمد مهدی طباطبایی‌نژاد دبیرکل ستاد صیانت و مبارزه با تکثیر و عرضه غیرمجاز آثار سینمایی و سمعی و بصری، در واکنش به این نگرانی از وعده سامانه‌های ارائه دهنده خدمات اکران آنلاین برای جلوگیری از سرقت فیلم خبر داده بود.


چند روز پیش ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان خروج نیز در پیامی ویدیویی ضمن دعوت از مخاطبان به تماشای اینترنتی این فیلم ابراز امیدواری کرد که فیلم به‌صورت غیرقانونی دانلود نشود.


به این ترتیب حالا انتشار نسخه قاچاق "خروج" سرنوشت یکی از مهمترین ایده‌ها برای استمرار ارتباط مخاطبان با تولیدات روز سینمای ایران در روز‌های تعطیلی سینما‌ها را با تهدید جدی مواجه کرده است.


سازمان سینمایی و مسئولان فیلیمو و نماوا هنوز توضیحاتی در این زمینه ارائه نکرده‌اند. کارشناسان می گویند قاچاق خروج پس از اکران آنلاین می تواند به سرعت مسیر باز شده برای اکران فیلم های سینمایی را مسدود کند.


با این وجود مدیر روابط عمومی اوج در این رابطه گفته است: «ما می‌دانستیم فیلم قاچاق می‌شود و آمادگی آن را داشتیم و از این اتفاق تعجب نکردیم.»


او افزود: «حتی اگر فروش آنچنانی هم نداشته باشیم باز هم به موفقیت رسیده ایم؛ چون ما دو اتفاق مهم را رقم زدیم. یکی اینکه مسئولیت اجتماعی در ایام کرونا احساس می‌کردیم و باید انجامش می‌دادیم. دوم اینکه یک اتفاق جدیدی که در دنیا رایج است را در ایران خلق کردیم. این مسیر هندسه توزیع سینمای ایران را به نفع مردم و فیلمساز تغییر می‌دهد.»


گفته می‌شود تاکنون سه رسانه منتشر کننده نسخه غیرقانونی خروج مسدود شده‌اند.

فیلم خروج محصول ۱۳۹۸ ایران به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا است. این فیلم داستان گروهی از کشاورزان روستایی را روایت می‌کند که شرکت سهامی آب، هنگام تخلیه سد آب شور به اشتباه آب را روانه زمین‌های کشاورزی آن‌ها می‌کند و باعث خرابی تمامی محصولات آن‌ها می‌گردد و...


در این فیلم فرامرز قریبیان، پانته آ. پناهی ها، جهانگیر الماسی، سام قریبیان، کامبیز دیرباز، گیتی قاسمی، محمدرضا شریفی نیا، محمد فیلی، مهدی فقیه، رامین پورایمان، محسن صادقی نسب، آتش تقی پور، اکبر رحمتی، حمید ابراهیمی به هنرمندی پرداخته‌اند.


خروج در جشنواره فیلم فجر در پنج بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین بود که فقط در دو بخش چهره پردازی و جلوه‌های ویژه برنده شد.

اقدام جسورانه حاتمی‌کیا و موسسه اوج خبرساز شد

واکنش دوگانه به خروج

در دو روز اخیر که اکران اینترنتی خروج آغاز شده است. دیدگاه‌های مختلفی درباره آن مطرح شده است.


خروج منتقدان بسیاری دارد و برخی می‌گویند از آثار ضعیف حاتمی‌کیا به حساب می‌آید. عده‌ای از منتقدان خروج را یک اثر سیاسی ارزیابی می‌کند که "شعار" می‌دهد. اما بسیاری هم هستند که از این فیلم استقبال کرده اند.


علی صابری تولایی از اساتید حقوق دانشگاه امام صادق در توئیتی در نقد خروج نوشت: «در تخیلات حاتمی کیا و سازمان اوج یک "معترض خوب" کسی است که رزمنده سابق، پدر شهید، همسر شهید، چفیه‌پوش باشد، نماز جماعت بخواند، با رسانه‌ای شدن اعتراضش مخالف باشد و مهمتر از همه، به دولت روحانی اعتراض داشته باشد....»


انتقادات دیگری به این فیلم صورت گرفته از جمله اینکه آن را فاقد "فیلمنامه مناسب" و "سطحی" ارزیابی کرده اند. حتی برخی گفته‌اند حاتمی کیا در خروج شبیه به ده‌نمکی شده است.


با اینحال "خروج" حامیان پروپاقرص خود را هم دارد. کسانی که نگاه سیاسی آن را می‌پسندند و از آن دفاع می‌کنند. کاربری نوشته است: "خروج رو به سان آژانس شیشه‌ای دیدم دیالوگ‌هاش ماندگار خواهد شد."


سید محمد حسینی وزیر ارشاد در دولت احمدی نژاد خروج حاتمی کیا را "نسبتا متفاوت" دانسته و نوشته است: «کارگردان توانمند سینما در خروج اعتراض متین کشاورزان و ایراد مدیران دولت را هنرمندانه به تصویر کشده است.»


بسیاری از مدافعان فیلم، شخصیت‌های آن را با مقامات دولت کنونی مقایسه کرده‌اند بحثی که پیشتر نیز حاشیه‌ساز شده بود. کاربری نوشته است: «باید کردار بعضی از دولتی‌ها و مسئولین را از نزدیک دیده باشید تا خروج را تماما حس کنید.»

کاربر دیگری نوشته است "خروج روایتی علیه اشرافیت و عدم مسئولیت پذیری مسئولین ناتوان است. خروج اعتراضی از دل ملت بر علیه بروکراسی بیهوده است."


کاربران زیادی بازی فرامرز قریبیان را در این اثر تحسین کرده اند.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋