توان تولید سه مجموعه کلاریز، کلمدر برناکی و رزمجا هر کدام به ۳۰ هزار تن در سال می رسد. بدین ترتیب توان تولید مجموعه طزره ۱۲۵ هزار تن در سال می باشد که این تولید حاصل تلاش ۸۰۰ نفر نیروی شاغل در این مجموعه می باشد.
تعداد بسیاری کارگر از نقاط مختلف استان سمنان در معدن زغال سنگ طزره دامغان فعالیت می کنند و علیرغم تمام خطرات که به علت ریزش معدن و همچنین مشکلات تنفسی برای آنها ایجاد می شود، این افراد سخت کوش در شیفت های مختلف در دل زمین به استخراج زغال سنگ که از نیازهای پایه بسیاری از صنایع است مشغول هستند.
منطقه طزره در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته کوه های البرز واقع شده است. متوسط ارتفاع منطقه ۲۲۰۰ متر می باشد و هوای سرد، پوشش گیاهی فقیر و محدودیت منابع انسانی و انرژی از ویژگیهای خاص این منطقه بوده است.
منطقه طزره در فاصله ۷۰ کیلومتر شهرستان شاهرود واقع می باشد. شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت پرجمعیت ترین شهر استان و از اصلی ترین مرکز فعالیت معدنی شمال شرق کشور می باشد و اسکان و تردد پرسنل به منطقه طزره عمدتا از شاهرود و شهرستان مجاور، دامغان انجام می گیرد.
این منطقه خود شامل چهار معدن اصلی کلاریز، مجموعه مادر، کلمدر برناکی و رزمجا در کنار معادن خصوصی دیگر می باشد. عملیات معدنی در این منطقه با عملیات اکتشافی در محدوده تونل مادر در سال ۱۳۴۸ آغاز شد. استخراج زغال سنگ در مجموعه نیز از سال ۱۳۵۲ با بهره برداری از تونل مادر شروع شده و همچنان ادامه دارد. تعداد سه دهانه تونل فعال در مجموعه مادر توان تولید سالانه ۳۵ هزار تن زغالسنگ خام را دارا می باشد و تعداد پرسنل این مجموعه به ۱۸۰ نفر می رسد.
توان تولید سه مجموعه کلاریز، کلمدر برناکی و رزمجا هر کدام به ۳۰ هزار تن در سال می رسد. بدین ترتیب توان تولید مجموعه طزره ۱۲۵ هزار تن در سال می باشد که این تولید حاصل تلاش ۸۰۰ نفر نیروی شاغل در این مجموعه می باشد. گرچه خاکستر زغال سنگ خام مجموعه طزره نسبتا بالاست، ولی گوگرد پایین و کک دهی مطلوب از ویژگیهای در خور توجه ذخیره این مجموعه می باشد.
عکاس: سیدعابد میرمعصومی/ ایرنا
پاسخ ها