وزیر بهداشت درباره اصلاح قیمت حدود ۱۰ درصد اقلام دارویی که تولید آنها برای تولید کننده زیانده بود، توضیح داد و تاکید کرد که این اصلاح قیمتها توسط دولت و بیمهها تحت پوشش قرار گرفته است.
ایسنا: دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاههای علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به ارز ۴۲۰۰ تومانی تعیین شده برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش ماه اول امسال گفت: با پیگیریها و مذاکراتی که انجام دادیم توانستیم ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در ۶ ماهه دوم سال نیز پیش بریم.
وی در واکنش به برخی اظهارات درباره افزایش قیمت داروها گفت: آماری که درباره افزایش قیمت داروها ارائه میدهند، به هیچ وجه درست نیست؛ حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی باید اصلاح قیمت میشدند و تولید آنها برای تولید کننده زیانده بود. بر همین اساس اقدامات لازم برای اصلاح قیمت این داروها انجام شد تا تولید کننده بتواند تولید داشته باشد.
وزیر بهداشت گفت: داروهایی که اصلاح قیمت شدهاند اغلب تزریقی و پمادهای استریل هستند که جنبه مصرف دائمی و عمومی ندارند.
وی تاکید کرد: همچنین ۸۰ درصد داروهای تزریقی، بیمارستانی هستند و به محض تجویز و مصرف در صورت حساب بیمارستان توسط بیمه پرداخت میشوند. مکاتبات لازم با بیمهها صورت گرفته است که این ما به التفاوت قیمت از سوی بیمهها پرداخت شود.
وی توضیح داد: به عنوان مثال آمپول دگزا حدود ۴۵۰۰ تومان قیمت داشت؛ این در حالی است که این رقم، قیمت پوکه و بستهبندی آن هم نمیشود. این چنین قیمت گذاری دستوری برای تولید کننده قابل دوام نیست، کارخانه خوابیده است و با این قیمت نمیتواند تولید داشته باشد. ادامه این روند منجر به کمبودهای دارویی میشد. نهایتاً هم میبایست همین آمپول را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان و بالاتر از هند وارد میکردیم. در مجموع در اصلاح قیمتهای انجام شده شاید بتوان گفت که یک قلم داروی ۵۰۰۰ تومانی به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده باشد که این ما به التفاوت قیمت نیز با کمک دولت و بیمهها پوشش داده میشود تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.
وی افزود: در اصلاح قیمت داروها تاکید بر افزایش پوشش بیمهها و عدم پرداختی از جیب مردم است.
وی همچنین گفت ۲۷۰۰۰ نیروی درمانی به کادر سلامت کشور اضافه میشوند که حدود ۱۲ هزار نفر از آنها کادر پرستاری هستند و به این ترتیب اضافه کارهای اجباری کم میشود و فضای تنفسی را برای تیم سلامت ایجاد خواهد کرد.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه دولت چهاردهم، موضوع «وفاق» را در کانون توجه قرار داده است، گفت: با توجه به این دیدگاه میبایست راهبردهایی که سبب تحقق وفاق میشوند، مورد بررسی قرار دهیم تا محورهای همافزایی را در دانشگاههای علومپزشکی پیاده کنیم.
وی با بیان اینکه اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاههای علومپزشکی در دولت چهاردهم در حال برگزاری است، گفت: نکته مهم و اساسی این است که برگزاری این جلسات میبایست ادامه داشته باشد تا بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهرهگیریم و تجربیات خود را به اشتراک گذاریم.
وزیر بهداشت با اشاره به تجربیات دانشگاههای علومپزشکی در حوزههای مختلف تصریح کرد: بررسیها بیانگر این است که دانشگاههای علومپزشکی در زمینههای مختلف به دستاوردهایی نائل آمدهاند؛ به طور مثال، برخی دانشگاهها در حوزه «مولدسازی» و برخی در زمینه مدیریت هزینهها موفق بودهاند.
ظفرقندی با بیان اینکه میزان بدهکاری دانشگاههای علومپزشکی حدود ۹۷هزار میلیارد تومان است، گفت: دانشگاههای علومپزشکی میبایست ۳ اولویت را به منظور پرداخت بدهیهای خود در دستور کار قرار دهند که این اولویتها به ترتیب «نیروی انسانی»، «دارویی» و «بستانکاری پیمانکاران» است. پرداخت بدهیها براساس این ۳ اولویت میبایست در کانون توجه قرار گیرد، چرا که برخی دانشگاههای علومپزشکی بدهیهای خود را برمبنای این اولویت پرداخت نمیکنند و جابحاییهایی صورت میگیرد.
وزیر بهداشت افزود: همچنین مسائل مربوط به پرداختی پرسنل، نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت دارو، مسائل فرهنگی و دانشجویی، مسائل توسعهای و انضباط مالی میبایست جزو اولویتهای دانشگاههای علومپزشکی باشد.
وی گفت: محیط پیرامونی خود را به دقت رصد کنیم و با توجه به اولویتهای ۳گانهای که برای پرداخت بدهیهای دانشگاههای علومپزشکی درنظر گرفته شده، عمل کنیم. بر اساس این شرایط، نکته مهم و اساسی این است که از طرحهای بلندپروازانه خودداری کنیم و از انجام طرحهایی که بودجه ندارند، خودداری کنیم.
ظفرقندی با بیان اینکه «نیروی انسانی» سرمایه نظام درمانی محسوب میشوند، تصریح کرد: فاصلهای که میان مسوولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان ایجاد شده، میبایست از میان برداشته شود. اگر فاصلهای که میان مسئولان با دانشجویان و پرسنل ایجاد شده از میان برداشته نشود، هیچگاه موفق نمیشویم. گفتوگو میتواند به کاهش فاصله ایجاد شده میان مسئولان و نیروی انسانی و پرستاران کمک کند.
وی درباره ضرورت وفاق نسلی توضیح داد: صحبت از وفاق به میان میآید اما منظور فقط وفاق سیاسی نیست بلکه وفاق نسلی نیز است. وفاق بین نسلی با نسل جوان میبایست ایجاد شود. بسیاری از مسائل دانشگاهها میتواند براساس شفافیت، صداقت و شایستهسالاری به دانشجویان و اعضای هیاتعلمی سپرده شود.
وزیر بهداشت درباره فضای حاکم بر دانشگاهها توضیح داد: محدودیتهای گذشته حاکم در دانشگاهها میبایست در دوره جدید از میان برداشته شود و فضای امنیتی کنار گذاشته شود. فضای گفتوگوی آزاد در دانشگاهها را فراهم کنیم.
ظفرقندی با بیان اینکه افزابش ظرفیت رشته پزشکی و دندانپزشکی از مشکلات حوزه آموزش دانشگاههای علومپزشکی به حساب میآید، افزود: بنا به هر دلیلی با موضوع افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی مواجه شدیم. این مشکل میبایست در کانون توجه قرار گیرد و به منظور حل این مشکل میبایست اقداماتی انجام دهیم. تعداد دانشجویانی که طی ۳ سال گذشته جذب شدهاند از ظرفیت درنظر گرفته شده بیشتر است.
وی ادامه داد: موضوع توقف افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و تمام اعضای شورا برای توقف این موضوع رای مثبت دادند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ظرفیت برخی رشتههای تخصصی خالی میماند، توضیح داد: ظرفیت برخی رشتههای تخصصی مانند بیهوشی، کودکان و طب اورژانس خالی میماند که با برخی راهکارها مانند اصلاح تعرفهها و بورس تحصیلی میتوان دانشجویان را برای تحصیل در این رشتهها اقناع کرد.
پاسخ ها