امروزه سفر به مقاصد مختلف جهان میتواند تجربهای هیجانانگیز و بهیادماندنی باشد، اما همراه با این جذابیت، خطرات و چالشهای جدی نیز وجود دارد.
خبرآنلاین: امروزه سفر به مقاصد مختلف جهان میتواند تجربهای هیجانانگیز و بهیادماندنی باشد، اما همراه با این جذابیت، خطرات و چالشهای جدی نیز وجود دارد. از جمله تهدیدهای احتمالی میتوان به ناآرامیهای اجتماعی، بحرانهای انسانی و همچنین مسائل طبیعی مانند زلزله یا طوفان اشاره کرد.
نقشه خطر یا ریسک سفر ۲۰۲۵ به تازگی منتشر شده است و اطلاعات مهمی درباره وضعیت امنیتی کشورهای مختلف ارائه میدهد. بر اساس این نقشه، «ایران» که در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ بهعنوان یکی از کشورهای امن برای سفر مهاجران و گردشگران شناخته میشد و در کنار مقاصدی همچون انگلیس، آمریکا و کانادا قرار داشت، اکنون به دلیل افزایش تنشها و صحنههای جنگی در منطقه خاورمیانه، در لیست قرمز و با خطر زیاد برای سفر معرفی شده است.
امروزه سفر به مقاصد مختلف جهان میتواند تجربهای هیجانانگیز و بهیادماندنی باشد، اما همراه با این جذابیت، خطرات و چالشهای جدی نیز وجود دارد. از جمله تهدیدهای احتمالی میتوان به ناآرامیهای اجتماعی، بحرانهای انسانی و همچنین مسائل طبیعی مانند زلزله یا طوفان اشاره کرد.
نقشه تعاملی ریسک سفر ۲۰۲۵، که به تازگی و با دانش و اطلاعات تخصصی کارشناسان معتبر از شرکتهایی همچون Safeture و Riskline طراحی و منتشر شده است، مجموعه تحلیلهای جامعی از خطرات سیاسی، زیستمحیطی و بهداشتی رابه تصویر میکشد و راهنمایی ضروری برای انتخاب مقصدی امنتر ارائه میکند.
در نقشه ریسک ۲۰۲۵، هدف این است که نهتنها ریسکها شناسایی شوند، بلکه راهحلها و استراتژیهای مناسب برای پیشگیری از مشکلات احتمالی در سفر فراهم شود.
نقشه ریسک، مناطق را بر اساس رنگبندی زیر ارزیابی کرده است:
سبز: خطر ناچیز
زرد: خطر کم
نارنجی: ریسک متوسط
قرمز روشن: خطر بالا
قرمز تیره: خطر شدید
براساس این تقسیم بندی حدودی، ۴۰ درصد کشورها در منطقه سبز،۳۰ درصد در منطقه زرد،۲۰ درصد در منطقه نارنجی، ۸ درصد در منطقه قرمز و خطر شدید و فقط ۲ درصد از کشورها در منطقه قرمز تیره با خطر خیلی شدید قرار دارند.
این سیستم به کاربران کمک میکند تا بهسرعت مناطق امن یا خطرناک را شناسایی کنند، اما مهم است که علاوه بر این رنگبندی، عوامل عمیقتر و جزئیات محلی را نیز در نظر گرفت.
مناطق پرخطر: مناطقی مانند خاورمیانه (غزه، ایران، لبنان،کرانه باختری)، سودان، سومالی، یمن، عراق، سوریه و اسرائیل به دلیل جنگ، تروریسم و بیثباتی سیاسی، در دسته خطر شدید قرار دارند. کشورهای دیگری مانند میانمار، نیجر، جمهوری آفریقای مرکزی و بورکینافاسو نیز جزو خطرناکترین کشورهای جهان هستند. این کشورها با جنگ، تروریسم، بیثباتی سیاسی و در برخی موارد با بحرانهای انسانی روبرو هستند.
اروپا؛ اگرچه یکی از امنترین مناطق شناخته میشود، برخی کشورها مانند فرانسه و بریتانیا به دلیل ناآرامیهای سیاسی و بلایای طبیعی به عنوان «خطر متوسط» طبقهبندی شدهاند؛ در مقابل، کشورهایی مانند آلمان، سوئیس، کانادا، نیوزلند و ژاپن همچنان در میان امنترین مقاصد جهانی پر پایین ترین نرخ جرم و جنایت قرار دارند. در آفریقا، بوتسوانا و سیشل بهعنوان مقاصد امنتری شناخته میشوند و به عکاسان فرصتی میدهند تا از حیات وحش خیرهکننده و طبیعت بکر عکس بگیرند. آمریکای جنوبی نیز گزینههای امنی دارد که اروگوئه و شیلی نمونههای قابل توجهی هستند
تغییرات آبوهوایی، برنامهریزی سفر را بیش از پیش ضروری کرده است. مناطقی مانند خاورمیانه و شمال آفریقا، به دلیل گرما و خشکسالی و کشورهای جنوبشرقی آسیا و آمریکای جنوبی، به دلیل سیلاب و طوفان، نیازمند دقت بیشتری در انتخاب زمان سفر هستند.
نقشه ریسک ۲۰۲۵، وضعیت زیرساختهای بهداشتی خدمات اورژانسی، شیوع بیماریهای عفونی و استحکام سیستمهای پزشکی محلی را ارزیابی میکند و به مسافران کمک میکند تا میزان ایمن بودن بازدید از یک مقصد را بر اساس خطرات مربوط به مراقبتهای بهداشتی ارزیابی کنند. کشورها از خطر کم تا شدید طبقهبندی میشوند.
در نهایت، سفر همواره ماجراجویی خواهد بود. اما با اطلاعات موثق، آمادگی کافی و هوشیاری، میتوان حتی در زمانهای نامشخص، تجربیات ارزشمند و ایمنی را رقم زد. نقشه ریسک سفر ۲۰۲۵، ابزاری کلیدی است که به شما کمک میکند جهان را با اطمینان و آگاهی کشف کنید.
پاسخ ها