دوئل سندرز و بایدن؛ تقابل چپها با محافظهکاران آمریکایی؛ تنها سندرز توانایی شکست ترامپ را دارد!؛ مطهرنیا با بیان اینکه دموکراتها نمیخواهند بلایی که بر سر جمهوریخواهان توسط ترامپ آورده شد، اینبار از سوی سندرز در قبال آنها رخ دهد، افزود: دموکراتها در ابتدا سعی کردند تجربه ترامپ را متذکر شده و از وورد سندرز به عرضه جلوگیری کنند، اما وقتی از این کار نتیجهای نگرفتند، پیت بوتجیج را به عنوان بدیل برای سندرز رو کردند، اما او نیز نتوانست در برابر سندرز کاری کند، آنها دست آخر با حمایت همه جانبه از بایدن در قبل از انتخابات سهشنبه بزرگ و مجبور کردن سایر نامزدهای دموکرات به انصراف به نفع بایدن، عملا یک شبه کودتا بر علیه سندرز راه انداختند.
پارس لاین ترکشهای نتایج "سهشنبه بزرگ" گریبانگیر تمامی نامزدهای دموکرات شد و همانطور که از قبل نیز پیشبینی میشد با کنار رفتن، الیزابت وارن، مایک بلومبرگ، پیت بوتجیج و امی کلوبوچار در نهایت برنی سندرز و جو بایدن در کارزار دموکراتها باقیماندند تا یک رقابت نفسگیر و شانهبه شانه را بری دستیابی به نامزدی نهایی حزب دموکرات به منظور رقابت با دونالد ترامپ آغاز کنند.
پارس لاین ، پس از مدتها انتظار و گمانهزنی، بالاخره سه شنبه بزرگ در حزب دموکرات فرا رسید و با پیروزی نسبی بایدن بر سندرز پایان یافت. این در حالی است که اندکی پیش از سه شنبه بزرگ، شانس بایدن برای پیروزی بر سندرز بسیار ناچیز به نظر میرسید. چرا که او در انتخابات دورن حزبی سه ایالت اولیه، شکستهای سختی خورده بود. اما پیروزی قاطعش در ایالت کارولینای جنوبی، که کمی قبل از سه شنبه بزرگ اتفاق افتاد، و همچنین حمایت اغلب سران حزب دمکرات از وی، بایدن را به سرعت به کاندیدای اول دمکراتها تبدیل کرد.
سه تن از رقبای میانه رو دمکرات، پیت بوجیج، مایک بلومبرگ و امی کلوبوچار از رقابتها کناره گیری و سپس از بایدن حمایت کردند. دو تن از روسای جمهور سابق از حزب دموکرات بیل کلینتون و باراک اوباما نیز به طور غیر رسمی فعالیتهای گستردهای برای پیروزی بایدن انجام دادند.
این حمایتها که هدف عمده آن جلوگیری از پیروزی سندرز در انتخابات درون حزبی بود، بار دیگر خاطرات انتخابات سال ۲۰۱۶ را زنده کرد. در آن زمان هم سران حزب به نفع هیلاری کلینتون مداخله کردند و سندرز را کنار زدند. ولی در نهایت کلینتون در مقابل دونالد ترامپ شکست خورد.
مهدی مطهر نیا
دموکراتها میخواهند سندرز را متوقف کنند
مهدی مطهر نیا استاد روابط بینالملل در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه نتایج انتخابات درونی حزب دموکراتها در "سهشنبه بزرگ" اتحادی بین نئو دموکراتها و کهنه ژنرالهای آمریکایی را پدیده آورده است، گفت: با توجه به حمایت نخبگان سیاسی و اقتصادی دموکرات از جو بایدن قبل از برگزاری انتخابات اخیر و انصراف بوتجیج، کلوبوچر و در نهایت بلومبرگ به نفع این سیاستمدار کهنه کار نشان دهنده آن است که جناح میانهرو و مرکزگرای دموکرات در درجه اول به دنبال آن است که سندرز را متوقف کند و در وهله بعد اگر شرایط مهیا باشد، ترامپ را شکست دهند، به بیان دیگر نگرانی اصلی آنها این است که اگر سندرز به پیروزی برسد ساختارهای سنتی اصلی حزب دموکرات را بهم بریزد، بنابراین در حال حاضر دغدغه اصلی آنها این است که نامزد ترقیخواه آمریکا را متوقف کنند.
وی با تاکید بر اینکه با کناره گیری تمام نامزدها دموکرات از گردونه رقابت شاهد ایجاد یک دو قطبی شدید در این حزب هستیم، اظهار داشت: از یک سود جو بایدن قرار داد که نماینده طیف سنتی و محافظه کار است که ادامه وضعیت موجود به خصوص دوران دولت اوباما را تداعی میکند و حمایت اکثریت نخبگان سیاسی دموکرات را نیز با خود دارد، اما از سوی دیگر برنی سندرز حضور دارد که نماینده جناج چپ دموکراتها است و یک نامزد ترقیخواه به حساب میآید که خود را یک سوسیالیت میداند که عامه مردم آمریکا، جوانان، اقلیتهای نژادی و قومی و همچنین طردشدگان آمریکایی طرفدار وی هستند.
مطهرنیا با بیان اینکه دموکراتها نمیخواهند بلایی که بر سر جمهوریخواهان توسط ترامپ آورده شد، اینبار از سوی سندرز در قبال آنها رخ دهد، افزود: دموکراتها در ابتدا سعی کردند تجربه ترامپ را متذکر شده و از وورد سندرز به عرضه جلوگیری کنند، اما وقتی از این کار نتیجهای نگرفتند، پیت بوتجیج را به عنوان بدیل برای سندرز رو کردند، اما او نیز نتوانست در برابر سندرز کاری کند، آنها دست آخر با حمایت همه جانبه از بایدن، قبل از انتخابات سهشنبه بزرگ و مجبور کردن سایر نامزدهای دموکرات به انصراف به نفع بایدن، عملا یک شبه کودتا بر علیه سندرز راه انداختند.
این کارشناس خاطر نشان کرد: این در حالی است که وارن نامزدی است که دیدگاهایش به سندرز نزدیک است، به طوریکه در سال ۲۰۱۶ به عنوان معاون اول وی انتخاب شده بود، در انتخابات سه شنبه بزرگ ماند، تا از یک طرف آراء سندرز شکسته شود و از سوی دیگر نیز زمینه برای پیروزی بایدن و سبقت وی از سندرز مهیا شود، که این اتفاق افتاد و معاون اوباما توانست در بیش از ۸ ایالت به پیروزی برسد.
دوئل سندرز و بایدن در اول راه است
تنها سندرز توانایی شکست ترامپ را دارد
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه سران حزب دموکرات همان اشتباهی را که در سال ۲۰۱۶ مرتکب شدند، دوباره در حال ارتکاب آن هستند، بیان داشت: در حال حاضر یک دوقطبی تضادگرا در انتخابات درون حزبی دموکراتها ایجاد شده، به اعتقاد بنده از افرادی مانند باراک اوباما بعید است که خود را تسلیم شرکتهای وغولهای اقتصادی بزرک آمریکا کنند که با سندرز ضدیت دارند، اوبامای ۲۰۱۸ از سندرز ۲۰۲۰ خیلی تندتر بود، اما بعد از اینکه منابع مالی این شرکتها را قبول کرد مجبور شد که منافع آنها را دنبال کند، کاری که الیزابت وارن نیز مرتکب شد.
وی ادامه داد: اما در مقابل سندرز تاکنون هیچ پولی از این اسپانسرها قبول نکرده و صرفا با تکیه بر کمکهای مردمی و طرفداران خود کمپینش را سازماندهی کرده، نکته مهم این است که سندرز با توجه به ویژگیهایی که دارد توان مقابله با ترامپ را دارد، اما جو بایدن به اعتقاد بنده از هیچ شانسی برای غلبه بر رئیس جمهور فعلی آمریکا برخوردار نیست و خود ترامپ نیز بسیار مشتاق است حریف نهایی او بایدن باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه صرف نظر از نامزد دموکراتها که چه کسی باشد، تاکنون ترامپ برنده انتخابات خواهد بود، اضافه کرد: با توجه به اینکه وی از لحاظ اقتصادی توانسته اقدامات خوبی را انجام بدهد، شانس اصلی در انتخابات ۲۰۲۰ محسوب میشود، اما باید توجه داشت ممکن است تا ماههای باقیمانده تا موعد رایگیری اتفاقاتی بیفتد که ورق را برگرداند، به طور مثال همین بحران کرونا امکان دارد بحران اقتصادی در آمریکا ایجاد کند و تمام رشتههای ترامپ را پنبه کند.
مطهرنیا اذعان داشت: در سال ۲۰۱۶ نیز تا ۲۰ روز قبل از برگزاری انتخابات همگان بر پیروزی هیلاری کلینتون صحه میگذاشتند، اما به دلیل دفاعهای بی موردی که او از اقدامات ۸ ساله دولت اوباما انجام داد، ترامپ توانست حملات زیادی را علیه کلینتون انجام دهد و در نهایت این اقدامات منجر به پیروزی ترامپ شد، حال نیز اگر بایدن نامزد اصلی دموکراتها شود، شانس چندانی برای رقابت با ترامپ ندارد، اما سندرز این قابلیت را دارد که او را به یک چالش اساسی بکشاند.
پاسخ ها