وزیرکشور ترکیه اعلام کرد که 36 هزار نفر از مهاجران و پناهندهها تا عصر شنبه (دهم اسفند) از این کشور وارد اروپا شدهاند.این پس از آن روی داد که سی و چهار نظامی ترکیه بامداد جمعه در حمله هوایی که در نزدیکی روستای «الباره»، واقع در «جبل الزاویه»، در حومه استان ادلب انجام شد، کشته شدند.
پارس لاین به دنبال کاهش تدابیر سختگیرانه در مرزهای غربی ترکیه برای مهاجران، خیل زیادی از آنها این کشور را به مقصد اروپا ترک کردند.
وزیر کشور ترکیه امروز شنبه (دهم اسفند) گفت که تا عصر امروز شنبه، نزدیک به ۳۷ هزار مهاجر مرزهای ترکیه در استان «ادرنه» را به سمت اروپا ترک کردهاند.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه امروز در جریان شرکت در مراسم تشییع کشتههای ارتش این کشور گفت که ترکیه مرزهای غربی خود را به روی مهاجرانی که میخواهند به اروپا بروند، باز خواهد گذاشت. او گفته بود تا صبح شنبه، ۱۸ هزار نفر ترکیه را ترک کردهاند.
او دلیل این اقدام ترکیه را به تحولات ادلب ربط داد و مدعی شد که به دلیل حملات ارتش سوریه در این استان، چهار میلیون نفر آواره شده و به سمت مرزهای ترکیه حرکت کردهاند.
اردوغان با بیان اینکه اینکه هفت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر پناهنده سوری در ترکیه وجود دارد، از عدم تحقق وعدههای مالی اروپاییها از جمله آلمان در خصوص حمایت از این افراد انتقاد کرد و گفت: «به مرکل [صدراعظم آلمان] گفتم پولهای آمادهای که میگویی به دست ما نرسیده است. اگر میخواهید آنها را به [پناهجویان بدهید] پس ما آنها را به سمت شما میفرستیم و به جای ۲۵ میلیون یوروی شما، ما به شما ۱۰۰ میلیون یورو تقدیم خواهیم کرد».
ترکیه در برخی از استانهای خود مانند «بولو» زمینه را برای مهاجرت آوارگان و پناهندهها مهیا کرده است. آناتولی گزارش داد که شهردار بولو ۴۰۰ دستگاه اتوبوس در اختیار آنها گذاشته است تا خود را به مرز یونان برساند.
ارتش ترکیه نیز عصر امروز تدابیر امنیتی و ممنوعیت خروج از مرزهای این ترکیه را برداشت و گذرگاههای مرزی خود با یونان را تخلیه کرد.
ترکیه از اواسط هفته گذشته بعد از آنکه شمار زیادی از نیروهای نظامیش در درگیری با ارتش سوریه و حملت هوایی این کشور و روسیه کشته شدند، اتحادیه اروپا و ناتو را تهدید کرد که اگر در قضیه ادلب از آنکارا حمایت نکنند، مجبور خواهد شد مرزهای غربی خود را به روی دهها هزار مهاجر بگشاید.
ترکیه پیش از این نیز با اهرم مهاجران و بازگشایی مرزهای خود بر روی آنها طی چند سال گذشته، اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار داده و بعد از ورود سیل عظیمی از آنها به کشورهای اروپایی، اتحادیه اروپا مجبور شد مبالغی را به ترکیه جهت ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی پرداخت کند.
عمده مهاجران از کشورهای جنگزده سوریه، عراق، افغانستان و برخی کشورهای منطقه هستند و کشورهای اروپایی نحوه تعامل ترکیه در این قضیه را نوعی باجخواهی میدانند.
مرکز مستشاری ایران در سوریه، ترکیه را به رفتار عاقلانه دعوت کرد
در همین حال مرکز مستشاری نظامی ایران در سوریه با اشاره به تداوم حملات توپخانهای ترکیه به مواضع این مرکز، ترکیه را به برخورد عقلانی با موضوع ادلب و بر اساس مصلحت مردم این کشور دعوت کرد.
مرکز مستشاری نظامی ایران، مستقر در شمال سوریه، بامداد یکشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد ارتش ترکیه همچنان به بمباران مواضع این مرکز ادامه میدهد و این مرکز از آنکارا میخواهد که عاقلانه رفتار کند.
در این بیانیه آمده است که به دنبال درگیریهای چند روزه بین ارتش سوریه و ارتش ترکیه به اطلاع افکار عمومی میرسانیم :
اول: به دنبال درخواست دولت سوریه در آزادسازی مسیر M5 با ارتش این کشور همکاری کردیم و نیروهایی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای حزب الله لبنان با همکاری جناحهای مقاومت بعد از آزادسازی به ارائه خدمات به ساکنان مناطق آزاد شده مشغول شدند.
دوم: گروههای مسلح مورد حمایت ارتش ترکیه بعد از آزادسازی مسیر یاد شده به مراکز ارتش سوریه حمله کردند که ما به منظور جلوگیری از سقوط مجدد مسیر M5 با ارتش سوریه بار دیگر همکاری کردیم.
سوم: از زمان حضورمان در سوریه، مراکز ارتش ترکیه در تیررس نیروهایمان قرار داشت ولی طبق توافقنامه آستانه و غیره، نیروهای کمیته ها و جناحهای مقاومت به مراکز ارتش ترکیه حمله نکرده و تا به این لحظه از هدف قرار دادن مراکز ترکیه خودداری کردهایم.
سوم: از چهار روز گذشته نیروهای بیگانه از تاجیکستان و حزب الترکستانی و نیروهای "جبهة النصره" و گروههای تروریستی حملات گستردهای را علیه مراکز ارتش سوریه آغاز کردهاند و نیروهایمان این بار نیز برای عدم سقوط مناطق آزاد شده به کمک ارتش سوریه شتافتند.
پنجم: علیرغم موضعگیری دفاعی نیروهایمان، ارتش ترکیه از هوا با آتشباری و پرتاب موشکهای نقطهزن نیروها و مراکزمان را بمباران کرده و ما برای حل این موضوع میانجیگرانی را به ارتش ترکیه فرستادیم تا این حملات و رفتارهای ناپسند را متوقف کند.
ششم: میانجیگران به ارتش ترکیه اعلام کردند که تروریستها با حمایت شما به مراکزمان حمله کردند و ما در کنار ارتش سوریه برای مقابله با تروریستها تلاش میکنیم ولی متاسفانه ارتش ترکیه هیچ توجهای به گفتههای ما نکرده و به بمبارانهای خود ادامه داد تا جایی که چندین نفر از رزمندههایمان به شهادت رسیدند.
هفتم: توپخانه ارتش سوریه مراکزی را که به آنها حمله میشد، زیر آتش خود گرفتند و ما بار دیگر از طریق میانجیگران به ارتش ترکیه اعلام کردیم ما قصد مقابله با ارتش ترکیه را نداریم و فرماندهانمان برای حل بحران بین سوریه و ترکیه از طریق دیپلماتیک پافشاری میکنند.
هشتم: از صبح امروز به نیروهایمان اعلام کردیم برای حفظ جان سربازان ترکیه، مراکز ارتش این کشور را در ادلب هدف قرار ندهند ولی ارتش ترکیه همچنان به حمله توپخانهای خود به مراکز ما و ارتش سوریه ادامه میدهد.
نهم: مرکز مشاوره نظامی ایران و رزمندگان مقاومت از نیروهای ترکیه میخواهند با در نظر گرفتن منافع دو ملت سوریه و ترکیه، عاقلانه رفتار کرده و به ملت ترکیه خاطرنشان میکنیم فرزندانشان یک ماه است که در تیررس ما قرار دارند و ما میتوانستیم انتقام بگیریم ولی به دلیل دستور فرماندهانمان از این عمل خودداری کرده ولی از شما میخواهیم به مقامات خود برای جلوگیری از کشته شدن سربازان ترک و پایبندی به توافقها فشار آورید.
دهم: علی رغم شرایط سخت کنونی بار دیگر تاکید میکنیم تا بیرون راندن تروریستها و حفاظت از تمامیت ارضی سوریه در کنار ملت و دولت و ارتش سوریه همچنان میایستیم و از همگان میخواهیم در مورد خطرات و پیامدهای ادامه حمله به سوریه با تعقل بیشتری بیندیشند.
تماس تلفنی رؤسای جمهوری فرانسه، روسیه و ترکیه درباره ادلب
رؤسای جمهور ترکیه، فرانسه و روسیه طی تماس تلفنی درباره تحولات اخیر ادلب رایزنی و روی برقراری آتشبس توافق کردند.
تماس تلفنی رؤسای جمهوری فرانسه، روسیه و ترکیه درباره ادلب
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه بامداد یکشنبه به صورت تلفنی با «رجب طیب اردوغان» و «ولادیمیر پوتین» همتایان ترکی و روسی خود، درباره تحولات اخیر ادلب صحبت کرد.
به نوشته وبگاه شبکه «الجزیره»، ماکرون در این تماس تلفنی، از پوتین و اردوغان خواست تا به عملیات نظامی در سوریه پایان داده و بر سر یک آتشبس دائم توافق کنند.
بر این اساس، وی همچنین ضمن ابراز همدردی با ترکیه در پی کشته و زخمی شدن تعدادی از نظامیان این کشور در جریان حمله به ادلب، از آنکارا خواست تا در موضوع ممانعت از ورود مهاجران به اروپا، با آنها همکاری کند.
خبرگزاری «آناتولی» نیز به نقل از دفتر ریاستجمهوری ترکیه گزارش داد، اردوغان و ماکرون درباره موضوعات مختلفی از جمله روابط دوجانبه، بحران سوریه، مشکل پناهجویان و همچنین به میزان بیشتری درباره ادلب صحبت کردند.
بر این اساس، اردوغان مدعی شد که نیروهای ارتش سوریه، «بهای سنگینی» برای حمله به نظامیان ترکیه در ادلب پرداختند.
به نوشته آناتولی، وی با بیان اینکه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو»، باید علاوه بر گفتار، در عمل نیز همدردی خود با ترکیه را نشان دهد، ادعا کرد اگر عملیات ضد تروریستی ارتش سوریه در ادلب متوقف نشود، اوضاع انسانی وخیمتر میشود.
کاخ کرملین نیز با صدور بیانیهای درباره گفتوگوی رئیسجمهور روسیه با همتای ترکی خود، اعلام کرد که پوتین در این تماس تلفنی نگرانی شدید خود را از وضعیت کنونی در ادلب ابراز داشته است.
به نوشته خبرگزاری «اینترفکس»، پوتین و اردوغان با توافق برای اولویت دادن به مقابله با سازمانهای تروریستی بینالمللی در سوریه، درباره لزوم اقداماتی برای آرام کردن اوضاع در شمال غرب سوریه صحبت کردند.
بر این اساس، رؤسای جمهور روسیه و ترکیه توافق کردند که احتمال دیدار در آینده نزدیک در خصوص ادلب را بررسی کنند.
۳۴ نظامی ترکیه بامداد جمعه در حمله هوایی که در نزدیکی روستای «الباره»، واقع در «جبل الزاویه»، در حومه استان ادلب انجام شد، کشته شدند. کشته و زخمی شدن نظامیان ترکیه در جریان حملات روز گذشته گروههای تروریستی به مواضع ارتش سوریه در جنوب ادلب و شهر «سراقب» و پاسخ توپخانهای نیروهای سوری رخ داد.
سخنگوی کاخ کرملین نیز با بیان اینکه نظامیان کشتهشده ترکیه خارج از پستهای دیدبانی در ادلب بودند، تاکید کرد نظامیان ترکیه نباید بیرون از این تاسیسات حضور داشته باشند.
پاسخ ها