داستان چاه ابرژرف کولا، یا "ورودی جهنم" ، در نوع خود داستان جالب توجه و منحصر به فردی است که حفر آن اطلاعات ارزشمندی را در اختیار دانشمندان قرار داد.
خبرآنلاین: داستان چاه ابرژرف کولا، یا "ورودی جهنم" ، در نوع خود داستان جالب توجه و منحصر به فردی است که حفر آن اطلاعات ارزشمندی را در اختیار دانشمندان قرار داد.
جنگ سرد به نوعی فرصتی برای قدرتنمایی علمی، نظامی، فرهنگی و فناوری آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی بود و هر یک به نحوی میکوشیدند تا با روشهای مختلف، از ارسال فضاپیما به مدار ماه تا ساخت بمبهای قدرتمند، تواناییهای خود را به رخ دیگری بکشند.
اما به ندرت میتوان اثری از قدرتنماییهای آن دوره را یافت که به اندازه حفر عمیقترین چاله دستساز انسان توسط شوروی، مرموز و مبهم باشد.
این چاله عظیم که "چاه ابرژرف کولا" نامیده میشود، یک چاله بسیار عمیق است که در شبه جزیره کولا در مناطق یخبندان شمال غرب روسیه و در نزدیکی مرز این کشور با شمال نروژ قرار داشت.
این چاله بسیار عمیق در حقیقت از حفرههای متعددی تشکیل میشد که از یک سوراخ مرکزی منشعب میشدند. عمیقترین این چالهها که SG۳ نام داشت، تا عمق ۱۲۲۶۳ متر پوسته زمین کنده شده بود و با وجود عمق حیرتآورش، قطر سوراخ آن به اندازه یک بشقاب غذاخوری بود.
برای آنکه بتوانید درک کنید که عمق واقعی این چاله چقدر است، باید ارتفاع دو کوه اورست و فوجی یاما را برروی یکدیگر تصور کنید. این چاله حتی عمیقتر از عمیقترین نقطه اقیانوس، یعنی گودال ماریانا است که عمق آن ۱۱۰۳۴ پائینتر از سطح دریاست.
پاسخ ها