ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با فرارو؛ در بازار سکه و طلا چه خبر است؟؛ محمدولی اظهار داشت: به طور کلی طلا و سکه در بازار داخل از دو عامل اصلی تاثیر میپذیرد، در درجه اول قیمت ارز در بازار داخل، در این رابطه با توجه به افزایش قیمتی که نرخ ارز از ابتدای سال تاکنون با آن روبرو بوده، سکه و طلا نیز به تبعیت از آن راه افزایش را در پیش گرفتند، در این رابطه اگر خوشبینیهایی که به وجود آمده ناشی از بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم ها، به طور قطع قیمتها در بازار ارز، سکه و طلا تعدیل خواهد شد. در این راستا با مدیریتی که بانک مرکزی میتواند انجام دهد، بازار کنترل خواهد شد.
فرارو- کارشناسان معتقدند، در مورد بازار ارز و طلا باید به دو نکته مهم توجه کرد، اول این است که دیگر ما نوسان شدید قیمتی به مانند آنچه که در ماههای گذشته شاهد بودیم را تجربه نخواهیم کرد و اگر افزایشی نیز رخ داد، چشمگیر نیست که این برای بازار خوب خواهد بود، در این بین نیز اگر ریسکهای سیاسی و بین المللی نیز از بین برود، آن زمان است که میتوان انتظار کاهش قیمت را به صورت پایدار داشت، اما الان به دلیل اینکه وضعیت مشخص نیست، نمیتوان گفت که بازار به صورت قطعی چه سمت و سویی خواهد گرفت.
پارس لاین ، به نظر میرسد سکه تمام تا پایان سال در کانال ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومانی، هر گرم طلای ۱۸ عیار بین یک میلیون و ۹۰ هزار تومان تا یک میلیون ۱۳۰ هزار تومان و دلار نیز در محدوده ۲۳.۵ تا ۲۵.۵ هزار تومان در نوسان باشند و در این رنجها مورد معامله قرار گیرند.
افزایش جزیی قیمتها در بازار سکه و طلا
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه طی هفته جاری قیمتها در بازار سکه و طلا با افزایش روبرو شده است، گفت: مهمترین دلیل این رشد قیمتی نیز افزایش قیمت دلار در بازار آزاد است، طی ده روز اخیر ارز با نوسان قیمتی روبرو بوده و طبعا این وضعیت بر روی بازار ما نیز بسیار تاثیرگذار است، از سوی دیگر طبیعتا هر زمانی که دلار با تغییر نرخ همراه شود، بازار ارز و سکه نیز بالا و پایین خواهد شد.
وی افزود: در معاملات روز سهشنبه سکه تمام به ده میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید، سکه طرح قدیم نیز ده میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، سکههای گرمی دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۹۵ هزار تومان و هر مثقال طلا نیز ۴ میلیون و ۷۴۵ هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفتند.
محمدولی اظهار داشت: به طور کلی طلا و سکه در بازار داخل از دو عامل اصلی تاثیر میپذیرد، در درجه اول قیمت ارز در بازار داخل، در این رابطه با توجه به افزایش قیمتی که نرخ ارز از ابتدای سال تاکنون با آن روبرو بوده، سکه و طلا نیز به تبعیت از آن راه افزایش را در پیش گرفتند، در این رابطه اگر خوشبینیهایی که به وجود آمده ناشی از بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم ها، به طور قطع قیمتها در بازار ارز، سکه و طلا تعدیل خواهد شد. در این راستا با مدیریتی که بانک مرکزی میتواند انجام دهد، بازار کنترل خواهد شد.
این مقام صنفی در بازار سکه و طلا بیان کرد: این امیدواری وجود دارد که به مانند سنوات گذشته بانک مرکزی همچنان بتواند اقداماتی را که در گذشته انجام میداد را باز هم ادامه دهد، از سویی اگر فضای اقتصادی کشور آرام باشد و ثبات حکمفرما بدون شک بازارهای سرمایه از جمله سکه، طلا، ارز، خودرو و مسکن نیز از التهاب خارج خواهند شد و همچنین اقتصاد نیز از این رکود تورمی که در آن گرفتار شده نیز خلاص خواهد شد و چرخ اقتصاد کشور به گردش و حرکت درخواهد آمد.
رکود در بازار سکه و طلا
وی اضافه کرد: زمانیکه نوسانات اینچنینی در بازار رخ میدهد، به طور معمول میزان خرید و فروش به کمترین حد خود میرسد، زیرا که قیمتها در نوسان است و افراد برای خرید و فروش صبر میکنند، تا جهت و روند قیمتها مشخص شود، درهفته گذشته که قیمتها ثبات نسبی داشت، وضعیت خرید و فروش نیز به نسبت هفتههای قبل از آن بهتر بود، اما در هفته جاری به دلیل اندکی افزایشی که رخ داده، تقاضا در بازار با کاهش روبرو بوده است.
محمدولی ادامه داد: به صورت کلی به دلیل افزایش زیاد قیمتها طی یک سال اخیر از یک طرف و کاهش شدید قدرت خرید مردم، تقاضا برای مصنوعات طلا به شدت کاهش یافته، به طوریکه تنها ۲۰ درصد تقاضا بازار برای مصنوعات است، اما در مقابل خرید و فروش سکه به دلیل جذابیتی که همیشه دارد و همچنین طلای آبشده به خاطر بیشتر بودن حاشیه سود آن نسبت به مصنوعات، با اقبال بیشتری روبرو هستند و میتوان گفت، ۸۰ درصد تقاضا را به خود اختصاص میدهند.
این فعال بازار سکه وطلا یادآور شد: عامل دوم تاثیرگذار بر روی قیمت طلا و سکه در بازار داخل، اونس جهانی است، قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز همچنان در کانال ۱۸۰۰ دلاری قرار دارد و با توجه به وضعیتی که وجود دارد، به نظر میرسد طلا با افزایش قابل توجهای در بازارهای جهانی روبرو نباشد، زیرا که تقاضا از سوی کشورها و سرمایه گذاران با کاهش روبرو بوده، در این رابطه، بانکهای مرکزی کشورها به منظور پشتوانه سازی داراییهای خود به صورت تناژی اقدام به خرید طلا میکردند، که در حال حاضر این تقاضا در بازار جهانی وجود ندارد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان ساخت: از سوی دیگر در موضوع کرونا با توجه به واکسیناسیونی که کشورهای مختلف شروع کرده اند، این موضوع میتواند از اهمیت بسزایی برخوردار باشد، زیراکه با این کار اقتصاد جهانی به مرور به حالت عادی بازخواهد گشت و این مسئله باعث خواهد شد که طلا نیز با کاهش تقاضا به منظور سرمایه گذاری روبرو شود.
پاسخ ها