زنان چند قبیله در ایالت چین واقع در کشور میانمار از هزار سال پیش تاکنون برای اینکه زیبایی خود را پنهان کنند تا ربوده نشوند دست به اقدام عجیبی میزنند.
بیش از ۱۰۰۰ سال زنان قبیلهای در میانمار چهرههای خود را با خالکوبیهای پیچیده تزئین میکردند تا توسط اعضای دیگر قبایل ربوده نشوند.
پارس لاین ، حالا و پس از آنکه دولت میانمار در سال ۱۹۶۲ این اقدام را ممنوع اعلام کرد فقط تعداد کمی از این زنان با چهرههای خالکوبی شده باقی مانده اند.
آخرین زنانی که صورتهای خود را خالکوبی کرده اند اکنون از بزرگان قبیله خود هستند و بر روی چهره آنان الگوهای هندسی منحصربفردی که خالکوبی شده دیده میشود.
بیش از ۶۰ طایفه در میانمار سنتهای مشابه خالکوبی را انجام میدادند. صورت دختران در این قبیلهها از سن ۱۲ سالگی خالکوبی میشد. منشأ این عمل ناشناخته است، اما طبق گفتههای افراد محلی این کار از آنجا آغاز شد که بسیاری از زنان و دختران توسط افراد دیگر قبیلهها ربوده میشدند.
در آن زمان دختران میانماری به زیبایی خود مشهور بودند و اغلب آنها ربوده شده و مجبور به ازدواج میشدند. برای جلوگیری از آدم ربایی، بزرگان تصمیم گرفتند که چهره دختران را با خالکوبی بپوشانند تا جذابیت آنها کمتر شود. در طول هزار سال گذشته این سنت ادامه یافته و خالکوبیها اکنون به بخشی از هویت زنان میانماری تبدیل شده است.
اکنون بسیاری از مردان خالکوبیها را نشانه زیبایی میدانند و از ازدواج با زنان قبیلهای که خالکوبی ندارند خودداری میکنند.
مارکو وندیتلی ۳۲ ساله عکاس اهل سورنتو ایتالیا با حضور در میان اعضای چند قبیله در ایالت چین در میانمار عکسهایی از زنانی که خالکوبی به چهره دارند ثبت کرده است.
او در این سفر هفت روزه از قبایل دای، موون، ییندو، اوپو، مکان و نگایا دیدن کرد. مارکو میگوید: بسیاری از افرادی که با آنها صحبت کردم گفتند که برای اینکه زشت شوند چهره خود را خالکوبی میکردند تا بتوانند از آدم ربایی جلوگیری کنند. اما برخی دیگر نیز گفتند که آنها فقط این کار را کردند تا نشان دهند که از کدام قبیله هستند. همه خوش برخورد بودند.
پاسخ ها