سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

دستگاه سختی سنج آب چیست و چه کاربردی دارد؟

اطلاع رسانی تبلیغاتی؛ دستگاه سختی سنج آب چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه سختی سنج آب چیست و چه کاربردی دارد؟

 قطعا مهمترین دلیل هر کدام از شما برای خرید و نصب یک دستگاه تصفیه آب چه دستگاه صنعتی و نیمه صنعتی و چه دستگاه های تصفیه آب خانگی بهبود کیفیت و افزایش سلامت آب مصرفی شماست فاکتور های مهمی نظیر مزه آب، استفاده از الکترولیز و ... برای سنجش میزان عملکرد دستگاه های تصفیه آب استفاده میشوند اما  مهمترین شاخص در سنجش میزان تصفیه دستگاه های تصفیه آب میزان کاهش سختی آب است که توسط دستگاه های سختی سنج که به اصطلاح tds  که مخفف عبارت (Total dissolved solids) می باشد ، قابل اندازه گیری و سنجش است. میزان تی دی اس (TDS) آب با کیفیت آب رابطه معکوس دارد.

 TDS   که به مجموع کل مواد آلی و غیرآلی نظیر محلول در حجم مشخصی از آب گفته میشود یکی از مهم ترین عوامل در سنجش استاندارد کیفیت مطلوب آب شرب می باشد. واحد سنجش سختی آب که تمامی دستگاه های سختی سنج بر اساس آن تنظیم شده اند  ppm که همان میلی گرم بر لیتر است می باشد . مقدار سختی آب هیچ ارتباط مستقیم و مشخصی با ph (که بیانگر میزانی اسیدی بودن آب است) ندارد و این تصور که آب هایی با سختی پایین خاصیت اسیدی زیادی دارند کاملا اشتباه و غیر علمی است.

 آب هایی با سختی پایین اغلب در منطق کوهستانی و به دور از آلودگی های محیطی و شهری یافت میشوند اما آب شهری وابسته به موقعیت مکانی غالبا سختی بالایی دارد (بین 200 تا 2000) که عمل کاهش سختی آب در تصفیه آب های سرامیکی توسط فیلتر سرامیکی دستگاه و در دستگاه های شش مرحله ای و مبتنی بر اسمز معکوس توسط فیلتر Ro(ممبران) صورت میگیرد.

 مقدار TDS استاندارد تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی و استاندارد بین المللی در آب آشامیدنی باید در بازه 20 تا 90 ppm باشد که تا بازه 120 ppm برای نوشیدن مجاز و در بازه کمتر از 20ppm  تا صفر کاملا سختی آب از بین رفته و تبدیل به آب مقطر میشود. توجه داشته باشید که افزایش یا کاهش ناگهانی مقدار سختی آب و تجاوز آن از بازه فوق دردسر های زیادی را برای سلامت انسان به همراه خواهد داشت همچنین وجود سختی آب بالا در مصارف کشاورزی، آزمایشگاهی و دامداری نیز مشکل ساز است. برای نحوه سنجش مقدار EC آب و سختی آب در مصارف صنعتی و مشاوره دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی تصفیه آب با کارشناسان AwaterZ در ارتباط باشید.

چگونه بفهمیم TDS  آب مصرفی تنظیم نیست؟

پس تا اینجا به این نتیجه رسیدیم که میزان سختی آب در مناطق شهری بالاتر از حد مجاز است و در صورت عدم تصفیه آب شهری ممکن است با مشکلاتی نظیر بیماری های قلبی و عروقی ، خشکی چشم و پوست و دیگر بیماری های پوستی و همچنین بیماری هایی کلیوی رو به رو شوید همچنین سختی پایین آب تمام املاح و مواد مورد نیاز در آب را از بین می برد  و باعث ضعف بدن، پایین آمدن متابولیسم و کم خونی می شود مشکلاتی که با وجود فیلتر های مینرال و مواد معدنی در دستگاه های تصفیه آب شش مرحله ای حل شده است.

بهترین راهکار برای سنجش و اندازه گیری سختی آب ، استفاده از دستگاه سختی سنج یا  TDS_METER می باشد این دستگاه قیمت کاملا مناسبی دارد و به سادگی قابل استفاده است اما موارد دیگری نظیر تلخی آب ، نشان از کاهش املاح آب و سختی دارد که با ایجاد پیام های عصبی از کلیه ها و مجاری گوارش نشان از در خطر بودن سلامت آب و نیاز به تنظیم مجددTDS  دارد،همچنین وجود مزه گل آلود یا کدر بودن رنگ آب و وجود گچ نیز نشانگر ورود آلاینده ها به آب است که سختی بالای آب را نشان می دهد.در این مرحله نیاز است با خدمات پشتیبانی و سرویسکار دستگاه تصفیه آب خود تماس بگیرید یا با آموزش های  AwaterZ تکنسین شخصی خودتان شوید!

چگونه از دستگاه سختی سنج آب (tdsmeter )استفاده کنیم؟

تا اینجای کار به لزوم استفاده از دستگاه سختی سنج آب (tdsmeter ) پی بردیم و فهمیدیم  این دستگاه کوچک چقدر در سلامتی آب مصرفی تاثیر گذار است حالا وقت آن است به آموزش نحوه استفاده از دستگاه سختی سنج آب بپردازیم.  

ما در اینجا نحوه کار با دستگاه سختی سنج آب HM که رایج ترین مدل دستگاه های سختی سنج در بازار ایران است را آموزش می دهیم اما بقیه مدل های سختی سنج نیز کاملا مشابه هستند.

دستگاه های HM قابلیت سنجش دما و سختی آب را با دقت  1 PPM دارند. این دستگاه علاوه بر سختی سنجی قابلیت تعیین دما را نیز دارد ، مدل تایوانی سختی سنج HM قابلیت تنظیم مجدد و کالیبراسیون را نیز دارا می باشند.

دستگاه سختی سنج HMسه کلید اصلی دارد که عبارتند از:

1-کلید روشن و خاموش ON/OFFدستگاه:

از این کلید برای روشن و خاموش کردن دستگاه سختی استفاده میشود ، اگر مدت زیادی است که سختی سنج خود را روشن نکرده اید نیاز ایت چند ثانیه به طور مدت این دکمه را فشار دهید تا دستگاه روشن شود همچنین توجه داشته باشید این دستگاه قابلیت خاموش شدن خودکار ندارد و در صورت خاموش نکردن دستی سختی سنج های HMباتری این مدل از سختی سنج ها تمام شده و غیرقابل استفاده می شوند.

2- کلید HOLD:

پس از اینکه سختی سنج را روشن و داخل نمونه آب مورد آزمایش قرار دادید گاهی اوقات امکان مشاهده سریع عدد نشان داده شده روی صفحه سختی سنج وجود ندارد در این حالت نیاز است که دکمه HOLD سختی سنج را گرفته تا عدد روی آن ثابت بماند از این قابلیت در مواردی که شیر برداشت دستگاه تصفیه آب در جایی با دسترسی پایین قرار دارد یا سختی مورد اندازه گیری از آب چاه یا گودال هایی با عمق زیاد است که شما قابلیت دسترسی سریع به عدد دستگاه را ندارید استفاده میشود.

دستگاه سختی سنج آب چیست و چه کاربردی دارد؟

3-کلید TEMP:

 این کلید تعبیه شده روی بدنه دستگاه های سختی سنج HM  همانطور که از نامش پیداست درجه حرارت آب را بر حسب سانتی گراد نمایش میدهد .

علاوه بر این سه کلید بخش های دیگری نظیر باتری دستگاه سختی سنج وجود دارد که از یک باتری ساعت استفاده می شود، باید دقت نمود این قسمت در برابر آب حساس بوده پس به هیچ وجه نباید داخل آب قرار بگیرد و تنها در صورت اتمام باتری و از کار افتادن سختی سنج باید پلمب باتری این بخش را باز نمود.

عمل سختی سنجی آب نیز توسط دو سوزن باریک و حساس انجام میشود که توسط یک درپوش پلاستیکی محافظت میشوند.

نحوه کارکرد دستگاه سختی سنج آب:

برای اندازه گیری سختی آب توسط دستگاه سختی سنج HM دو روش مرسوم وجود دارد.

1: مقدار کمی از آب را داخل درپوش دستگاه ریخته و بدنه دستگاه را داخل درپوش قرار میدهیم پس از بی حرکت شدن آب عدد روی صفحه دستگاه را میخوانیم.

2: درپوش را در میاوریم، سوزن های سر دستگاه را تمیز کرده و داخل حجم مقدار کمی از آب قرار میدهیم و بین 5 تا 7 ثانیه نگه میداریم،  به آرامی دکمه هولد را گرفته و سختی سنج را از آب در می آوریم عدد روی نمایشگر سختی آب را برحسب PPM  نمایش میدهد.

حتما دقت داشته باشد آب مورد آزمایش ساکن و بدون حرکت باشد، همچنین آب باید در دمای اتاق(25-27درجه) مورد آزمایش قرار گیرد که این دما توسط دکمه TEMPقابل اندازه گیری می باشد.

در دستگاه های سختی سنج که به قابلیت کالیبراسیون مجهز میباشند باید بعد از هر دوره استفاده کالیبراسیون مجدد دستگاه صورت گیرد تا نتایج آزمایش ها با دقت بیشتری به دست بیاید برای این کار نیاز است محلول های کالیبراسیون سختی سنج را تهیه کرده و آنها را در درپوش دستگاه ریخته و با استفاده از دکمه کالیبراسیون عمل کالیبره سازی دستگاه سختی سنج صورت گیرد. دقت داشته باشید که محلول کالیبراسیون باید ایزوله بماند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید دستگاه سختی سنج آب از سایت AwaterZ همین حالا اقدام کنید.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋