مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا همچنین به افزایش انجام تست های کووید۱۹ به ویژه از اطرافیان بیمار (اعضای خانواده، فامیل و همکاران) و ضرورت بررسی مواجهه بیمار طی پنج روز گذشته و انجام نمونه گیری های خوشه ای اشاره کرد.
پارس لاین مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به روسا و سرپرستان دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اهواز، بوشهر، هرمزگان، دزفول، آبادان، بهبهان و شوشتر نسبت به اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری و مهار موج چهارم اپیدمی کووید ۱۹ هشدار داد.
به گزارش وبدا، محمد اسماعیل مطلق در بخشی از این نامه آورده است: با توجه به ارزیابی های میدانی و مذاکرات حضوری در خصوص موج چهارم اپیدمی کووید ۱۹ و لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری و مهار این بیماری مهلک، تعیین استراتژی و نقشه راه در این راستا در سال جاری و سال آتی با توجه به ایام و مناسبت های پیش رو (تعطیلات نوروز ۱۴۰۰، ماه مبارک رجب، شعبان، رمضان) مورد تاکید است.
او همچنین، به تداوم آموزش عمومی در راستای افزایش آگاهی جمعیت تحت پوشش دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی ها در شناخت بیماری و پیشگیری از آن (استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دستها، تاکید بر رعایت اصول بهداشت و مراقبت فردی، پرهیز از هرگونه تجمعات، ضرورت تعبیه مناسب تهویه در اماکن و فضاها) با همکاری صدا و سیما، بسیج جامعه پزشکی، روحانیون، بسیج محله ها، مساجد و سفیران سلامت تاکید کرد.
مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا همچنین به افزایش انجام تست های کووید۱۹ به ویژه از اطرافیان بیمار (اعضای خانواده، فامیل و همکاران) و ضرورت بررسی مواجهه بیمار طی پنج روز گذشته و انجام نمونه گیری های خوشه ای اشاره کرد.
اولویت بندی جمعیت استان بر اساس گروه های سنی، افراد آسیب پذیر و زنان باردار تحت پوشش مراکز جامع خدمات سلامت و ارائه خدمات توسط تیم سلامت ( پزشک، کارشناسان بهداشتی، مراقبان سلامت و بهورزان) با همکاری بسیج محله ها بر اساس اصول PHC (نظام شبکه بهداشت) از دیگر موارد مورد تاکید و لازم الاجرا در این نامه است.
اجرا و پیاده سازی طرح شهید سلیمانی و انطباق آن با اصول PHC در نظام شبکه، استفاده از معتمدان دارای نفوذ و پایگاه اجتماعی، روحانیون، شوراهای شهر وروستا، بسیج محله ها و ادارات برای مهار بیشتر همه گیری، ضرورت هماهنگی با معاونت بهداشت و درمان وزارت متبوع در اجرای پروتکل های درمانی واحد برای بیماران سرپایی و بستری با توجه به علائم بیماری، فعال کردن اقامتگاه ها طی مدت قرنطینه بیماران نیز از دیگر مواردی است که مشاور معاون وزیر بهداشت از روسای دانشگاههای علوم پزشکی خواسته است.
مطلق همچنین بر تدوین پروتکل ویژه برای مهار بیماری با توجه به وضعیت حساس سه استان (خوزستان، بوشهر و هرمزگان) از نظر داشتن سواحل مرزی گسترده، تردد زیاد بین مرزی، وجود مراکز صنعتی نفت و پتروشیمی (پارس جنوبی و عسلویه) تجمع و تردد کارگری از این مناطق به تمام نقاط کشور و کشورهای همسایه نظیر عراق و حوزه خلیج فارس، وجود بازارچه های مرزی و گمرکات و تردد مسافران از اقصی نقط کشور برای خرید و گذران تعطیلات در فصول زمستان و بهار تاکید کرد.
پاسخ ها