دیپلماتهای کره دست خالی ایران را ترک کردند؛ شکست دیپلماتیک کرهجنوبی در تهران؛ وزارت خارجه کره جنوبی ضمن تاکید بر شکست ماموریت دیپلماتیک قائممقام وزارت خارجه این کشور برای رفع توقیف نفتکش کره جنوبی در آبهای ایران اعلام کرد رایزنیها بین دو کشور ادامه دارد.
پارس لاین رسانههای کره جنوبی می گویند دیپلماتهای این کشور در تهران که برای آزادی یک نفتکش مذاکره کردند، به دنبال اختلاف نظر بر سر داراییهای بلوکه شده ایران و ادعاها درباره آلودگی (محیط زیست)، این کشور را دست خالی ترک کردند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران ۱۵ دی ماه در بیانیه ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری هانکوک چیمی به دلیل نقض پروتکلهای زیست محیطی در خلیج فارس خبر داد که حامل هفت هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی بوده است.
در همین راستا وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد که چویی جونگ کان قائم مقام این وزارتخانه در سفر سه روزه و دیدار با مقامهای ایران درباره آزادی یک کشتی و ملوانان توقیف شده آن توسط ایران مذاکره کرد اما در رسیدن به هر گونه توافقی ناکام ماند.
طبق اعلام این وزارتخانه، مذاکرات برای «حصول به راهحلهایی فوری و سازنده در موضوعات اختلافی» بین کره جنوبی و ایران بر اساس اصول دوستی بلندمدت بین دو کشور ادامه خواهد یافت.
وزارت خارجه کره جنوبی افزود، طرف ایرانی درباره موضوع توقیف نفتکش کره جنوبی وعده انجام «فرایند منصفانه قضایی» و همچنین رفتار انسان دوستانه و ارائه خدمات و دسترسیهای کنسولی برای 20 خدمه نفتکش را داد.
به ادعای این وزارتخانه، قائم مقام وزیر خارجه در جریان سفر به تهران از مقامهای ایران خواست در خصوص آلودگی زیست محیطی ناشی از نفتکش توقیف شده در آبهای ایران مدرک ارائه دهند اما بیش از یک هفته است که تهران مدرکی ارائه نداده و این موضوع، غیرقابل قبول است.
وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه خود به اظهارات قائم مقام وزارت خارجه این کشور درباره ادامه بلوکه بودن هفت میلیارد دلار منابع ایران اشاره کرد و مدعی شد که او به مقامهای ایران تاکید کرده است که نظام مالی کره جنوبی به شدت به نظام مالی آمریکا مرتبط و پیوسته است و استفاده از این منابع بلوکه شده، به همکاری واشنگتن نیاز دارد.
به روایت این وزارتخانه، چویی جونگ کان گفت: «ما از ایران خواستیم این واقعیت را بفهمد و به طور فعال در تلاشها برای یافتن راههایی به منظور تضمین استفاده موثر از داراییهای بلوکه شده همکاری کند».
طبق گزارش رسانههای کره جنوبی، سئول در تلاش برای یافتن راهی برای استفاده از بخشی از این اموال بلوکه شده ایران بدون نقض تحریمهای آمریکا از قبیل تلاش برای کسب معافیت تحریمی از وزارت خزانه داری آمریکا به منظور استفاده از این داراییها برای خرید واکسن کرونا بوده است.
به گفته مقامها وزارت خارجه کره جنوبی، ایران با توجه به بی اعتمادی شدید بین این کشور با آمریکا درباره طرح مدنظر سئول تردید دارد و به این احتمال اشاره کرده که شاید واشنگتن بار دیگر اقدام به توقیف داراییهای ایران بکند.
«چویی جونگ کان» قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی روز یکشنبه ۲۱ دی ماه در سفری سه روزه راهی تهران شد و در این سفر با برخی مقامهای ایران از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه، عباس عراقچی معاون وزیر خارجه، همتی رییس کل بانک مرکزی، و چند مقام دیگر ایرانی دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدارها مقام های ایرانی تاکید کردند که توقیف کشتی کرهای به دلایل فنی صورت گرفته است و ارتباطی با اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی ندارد.
در دیدار رییس کل بانک مرکزی ایران با هیات کره ای هم، همتی تاکید کرد که "منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی با ۲۰ یا ۵۰ میلیون دلار حل نمیشود و طلب ما ۷ میلیارد دلار است که چند سال است در این کشور بلوکه شده است."
او ادامه داد: «ضمن اینکه من به هیئت کره جنوبی اعلام کردم که ایران بهانه آنها مبنی بر مشکلات با کشور آمریکا برای عدم آزادسازی منابع ایران را نمیپذیرد، چرا که کشورهای دیگری هم بودند که ما در آنها منابعی داشتیم، اما تاکنون توانسته ایم منابع خود را از آنها دریافت کنیم.»
پاسخ ها