نامزد کسب جایزه بهترین داور فوتسال جهان گفت: تمایل به حضور در عرصه داوری در بخش زنان کم شده و این موضوع باید ریشهیابی شود، چرا که اکنون امکانات بهتری نسبت به ۱۹ سال پیش در اختیار آنان است.
«گلاره ناظمی» از سوی سایت فوتسال پلنت نامزده کسب جایزه بهترین داور فوتسال سال ۲۰۲۰ معرفی شد. این داور بینالمللی فوتسال، هم اکنون مسوولیت برگزاری مسابقات فوتبال زنان را دارد.
وی قضاوت دیدار افتتاحیه و فینال سومین مسابقات فوتسال بازیهای المپیک جوانان ۲۰۱۸ بوینسآیرس و همچنین نیمه نهایی جام ملتهای فوتسال ۲۰۱۹ اروپا را برعهده داشت. علاوه بر این، ناظمی عنوان چهارمین داور برتر جهان در سال ۲۰۱۸ را بدست آورد. وی همچنین سال گذشته نیز جزو ۱۰ داور برتر جهان فوتسال قرار گرفت.
این داور بینالمللی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طی دو یا سه سال گذشته اتفاقات خوبی در فوتبال و فوتسال افتاده است. اتفاقاتی که افتاده شرایط را مهیا کرده تا داورانی که در فهرست بینالمللی فوتبال و فوتسال هستند بتوانند از این فضا بیشتر استفاده کنند تا بهترین قضاوت خود را در ابلاغهایی که دارند، نمایش دهند و شانس خوبی داشته باشند.
وی افزود: با وجود چنین اتفاقات خوبی مثل قرار گرفتن نام «مهسا قربانی» و «انسیه خباز مافینژاد» در لیست فیفا به عنوان کاندیدای قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۳ زنان و نیز انتخاب «پریا شهریاری» به عنوان ناظر مسابقات المپیک توکیو اطمینان فیفا و ایافسی به داوران و ناظران ایرانی بیشتر خواهد شد. اطمینان بیشتر و این موفقیت جمعی سبب فراهم شدن بستری برای خانواده داوران میشود تا وقتی داوران برای قضاوت میروند، ذهنیت مثبتی نسبت به داوران زن و مرد ایران ایجاد میشود و باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم.
ناظمی در پاسخ به این پرسش که جنجالیترین دیداری که در آن قضاوت کردید کدام مسابقه بود؟ گفت: در این ۱۹ سال فعالیت، قضاوت دیدار جنجالی را نداشتم، اما برخی مسابقهها اتفاقها و صحنههای بحث برانگیز دارد. سختترین قضاوتم در مسابقات جام باشگاههای فوتبال جهان در بخش مردان که یک طرف آن بارسلونا بود. هم تیم و نیز مسابقات بسیار بزرگ بود و چون مسابقات مردان بود بحث روانی را سختتر میکرد اما بهترین تجربه قضاوتم بود.
وی درخصوص آینده داوری در فوتبال و فوتسال خاطرنشان کرد: وقتی با ۱۹ سال پیش مقایسه میکنم، لیست بین المللی نبود اما چنین فهرستی وجود دارد تا زنان بتوانند در عرصه بینالمللی قضاوت کنند. دیگر آنکه رسانهها انگیزههای زیادی را با اتفاقها و موفقیتهایی که برای زنان رقم میخورد به جامعه ورزشی میدهند.
نامزد بهترین داور فوتسال جهان ادامه داد: در واقع بهترین رسالت خبرنگاران ایجاد انگیزه برای ورزشکاران است و به شدت در فوتبال و فوتسال مدیون جامعه خبرنگاران هستیم زیرا خیلی به ورزشکاران این عرصه کمک کردند و حتی اتفاقات کوچک را بزرگ میکنند. امیدوارم که این روال تداوم داشته باشد زیرا مقداری تمایل به حضور در عرصه داوری در بخش زنان کم شده است. وقتی قربانی و مافینژاد کاندیدای جام جهانی میشوند باید این انگیزه را ایجاد کنیم تا داوران بیشتری وارد فوتبال و فوتسال شوند.
وی یادآور شد: داوری را نباید به عنوان شغل حساب کنیم و زندگی را با داوری تامین کنیم اما اینکه بگوییم به این دلیل وارد داوری نمیشویم نشان دهنده این است که آن فرد عاشق ورزش و داوری نیست. هر فردی که عاشق داوری باشد برای آن هزینه میکند. باید ریشهیابی شود چرا تمایل زنان برای ورود به داوری کم شده است. با وجود آنکه اتفاقات خوبی برای زنان داور طی این سالها انگیزه ایجاد میکند تا در این عرصه ادامه دهند. الان شرایط بهتر است و آن زمانی که ما شروع کردیم هیچ امکاناتی نبود و پوشش خبری وجود نداشت تا انگیزه ایجاد شود و خیلی دلسرد میشدیم.
ناظمی اضافه کرد: اکنون شرایط بهتر است و فدراسیون فوتبال کلاسهای خوبی را برای داوران میگذارد. همچنین امکاناتی که در اختیار داوران قرار میگیرد نسبت به زمانی که تنها یک انجمن فوتبال وجود داشت، خیلی بهتر است. کسانی که عاشق داوری هستند باید با همه سختیهای این عرصه کنار بیایند و برای آن تلاش کنند.
وی همچنین در خصوص مسابقات لیگ برتر گفت: نیم فصل اول با وجود بیماری کرونا یک تعامل همه جانبه از طرف مدیران عامل باشگاهها، مربیان و بازیکنان اتفاق افتاد و همه دل به دل هم دادیم تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با همکاری همه جانبه در کنار هم کار کنیم. توانستیم در این شرایط از فوتبال لذت ببریم. جذابیت این فصل از لیگ برتر خیلی زیاد است و و الان فوتبال زنان تک قطبی نیست و ۶ تیم شانس قهرمانی دارند.
پاسخ ها