یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار همچنان بر روی تکسهمها میچرخد و نقدینگی بیشتر سمت سهمهایی میرود که صاحب بازیگر هستند، اکنون دیگر روند بازار همانند گذشته نیست که کل بازار از رشد و ریزشها تبعیت کنند.
یک کارشناس بازار سرمایه به ریسکهای تهدیدکننده معاملات بورس اشاره کرد و گفت: سه عامل نرخ سود بانکی، قیمتهای جهانی و افزایش عرضه در بازار به عنوان مهمترین ریسکهای تهدیدکننده بازار تلقی میشوند که میتوانند بهشدت بر روند بازار تاثیرگذار باشند.
به گزارش ایرنا، «مجتبی معتمدنیا» افزود: روند نزولی پرشتابی که در معاملات هفته گذشته بازار سهام به وجود آمد ناشی از دو عامل بود که از اهمیت زیادی برخوردار بودند.
وی گفت: نخستین عامل این است که همیشه بازار در یک مقطعی به مقاومت نزدیک میشود و در آن زمان، حجم عرضهها بهشدت افزایش یافته و به بیش از تقاضا در بازار میرسد، بازار همیشه در این زمان منتظر بهانهای برای اصلاح خواهد بود.
معتمدنیا با بیان اینکه این بهانه میتواند ناشی از هر دلیل مانند خبر یا شایعه باشد، ادامهداد: اخبار یا شایعات فارغ از درست یا اشتباه بودنشان بهشدت بر روند بازار تاثیرگذار خواهند بود، اما تاثیر مستقیم در اصلاح شاخص بورس، مقاومتی است که در بازار به وجود آمده و به دنبال آن عرضه افزایش و تقاضا کاهش پیدا کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه بیانداشت: هفته گذشته شاخص بورس به مقاومت خود نزدیک شده بود و اکثر سهامداران پس از ترسی که از نزول بیسابقه بازار به وجود آمده بود، نگران وضعیت بازار سهام شدند و به همین دلیل به سرعت به دنبال شناسایی سود پیش رفتند که پیامد این اتفاق، افزایش عرضه در بازار بود.
وی، به عامل تاثیرگذار در بازگشت روند صعودی شاخص بورس اشاره کرد و گفت: در این زمینه دو اتفاق رخ داد؛ در ابتدا شایعهای در بازار به وجود آمده بود که تکذیب شد و بهانهها از بین رفت و از طرف دیگر بازارگردانها موفقتر عمل کردند، این دو عامل در کنار یکدیگر موجب ایجاد روند مثبت شاخص در بازار شد.
معتمدنیا در پاسخ به ادامهدار بودن یا نبودن روند صعودی شاخص، گفت: بازار همچنان بر روی تکسهمها میچرخد و نقدینگی بیشتر سمت سهمهایی میرود که صاحب بازیگر هستند، اکنون دیگر روند بازار همانند گذشته نیست که کل بازار از رشد و ریزشها تبعیت کنند.
وی، به ریسکهای تهدیدکننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: مهمترین ریسک، ریسک نرخ بهره است، هرچند این موضوع از سوی مسوولان رد و بانک مرکزی بهصراحت اعلام کرده که چنین موضوعی در دستور کار نیست و این تصمیم محقق نخواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشانکرد: ریسک دیگر، بحث عرضههایی است که ممکن است بدون در نظر گرفتن حجم تقاضا در بازار رخ دهد.
وی ادامهداد: موضوع سوم که به عنوان ریسک تهدیدکننده بازار تلقی میشود، نرخ دلار و قیمتهای جهانی است، اکنون قیمتهای جهانی به سقف قیمتی خود نزدیک شدهاند و به نظر میرسد از ماه فوریه (بهمن- اسفند) قیمتها روند نزولی به خود بگیرند.
معتمدنیا اظهار داشت: به نظر میرسد شاخص بورس تا پایان سال بین یک میلیون و ۶۵۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد در نوسان باشد و اکنون بازار سرمایه با توجه به اصلاحهای رخ داده نسبت به بقیه بازارهای سرمایه، بازار جذابتری است.
وی گفت: در بازار کالا و خودرو شاهد رکود خواهیم بود و قیمتها اصلاح میشوند، همچنین در بازار مسکن نیز رکود عمیق تا یک سال آینده پیشبینی میشود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بهطور طبیعی کمریسکترین بازار همچنان بازار سرمایه است، افزود: بازار سرمایه از لحاظ جذب نقدینگی و اطمینانخاطر سهامداران از نظر نقدشوندگی و امنیت سهامداری در آن، قابل مقایسه با اکثر بازارها مانند بازارهای کالا، خودرو، مسکن و حتی سکه و طلا نیست.
وی با اشاره به اینکه ساختار سرمایهگذاری در بازار سرمایه متفاوت با چند سال گذشته شده است، اظهار داشت: اکنون در بازار با پدیده صفنشینی همراه هستیم، یعنی زمانی که سهم به صف خرید میرسد حجم تقاضا به شدت افزایش پیدا میکند و به مرور این صف به دلیل ورود سرمایه سهامداران تازهوارد غافلگیرکننده میشود، در زمینه فروش هم با همین وضعیت همراه هستیم که این موضوع موجب برهمریختگی روند معاملات بازار خواهد شد.
پاسخ ها