ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری؛ مخالفت مجلس با پیشنهاد حذف نامزدی فرماندهان نظامی؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد حذف امکان نامزدی فرماندهان نیروی مسلح در انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند. این تصمیم در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ شد.
پارس لاین نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد حذف امکان نامزدی فرماندهان نیروی مسلح در انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند. این تصمیم در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ شد.
پارس لاین ، در جریان جلسه امروز مجلس غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان آباد پیشنهاد حذف «فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر» را به عنوان یکی از سوابق موثر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد.
این پیشنهاد با انتقادات تندی از سوی نمایندگان همراه بود.
علیرضا رئیسی نماینده میناب در این باره گفت: "جای تاسف است که آقای نوری قزلجه چنین پیشنهادی داده است که از یک طرف خواهان حذف نظامیان در ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری هستند و از طرف دیگر اعلام میکنند که ما خواهان محدودیت برای ثبتنام کنندگان نیستیم."
او افزود: «بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب تاکیدات زیادی درباره عدم دخالت نظامیان در امور سیاسی داشتهاند، اما این موضوع به معنای آن نیست که این افراد درک و تحلیل مسائل سیاسی ندارند.»
رئیسی گفت: «محدود کردن و اجازه ندادن به نظامیان برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری و ثبت نام آنان نادیده گرفتن زحمات و تلاشهای ارزنده آنان است.»
علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس نیز به شدت با پیشنهاد مزبور مخالفت کرد و گفت: «بر اساس اصل 20 قانون اساسی همه افراد آزاد هستند برای مناصب فعالیت کنند و نباید آزادی آنها سلب شود.»
او افزود: "دولت روحانی از لیست بلند بالایی از افراد نظامی که قبلاً نظامی بودند، تشکیل شده است به طور مثال ربیعی، صالحی امیری، جهانگیری و جهرمی؛ باید یک تسبیح دست گرفت و آنها را شمرد."
او گفت که لاریجانی که قبلا رئیس مجلس بود پاسدار بود اما برای ریاست جمهوری و مجلس کاندیدا شده بودند بنابراین نباید مغلطه کرد.
احد آزادی خواه نماینده ملایر هم در مخالفت با پیشنهاد حذف فرماندهان نظامی گفت: «گفتند فرماندهان عالیرتبه نظامی(امکان داوطلبی فرماندهان نیروهای مسلح در انتخابات ریاست جمهوری) حذف شوند، زیرا امام گفته نظامیان در امور سیاسی وارد نشوند. من تا دیروز فرمانده سپاه بودم دکترا دارم، سابقه کار هم دارم و قبل از اینکه فرمانده سیاسی سپاه باشم ممکن است مسئولیتی هم داشتهام اما حالا استعفا یا انصراف دادهام یا مدت ماموریتام در آن مسئولیت تمام شده آیا اینجا هم فرماندهان نمیتوانند وارد شوند؟ اینکه تبعیض نارواست.»
او ادامه داد: «در خیلی از کشورهایی که در آن دموکراسی و آزادی بیان است و استکبارستیز هستند روسای جمهورشان سابقه نظامی دارند روزی فرمانده جایی در مجموعه نیروهای مسلحشان بودند و الان نیستند.»
این نماینده مجلس گفت: «فرمایش امام و بزرگان کشورمان این است که فرماندهی بزرگ ارتش نباید جانبداری سیاسی کنند نه اینکه به واسطه یک فرمان حضرت امام از آن قرائت خاصی داشته باشیم و بگوییم هیچ عنصر نظامی حق ورود در انتخابات را ندارد. ما نباید بدون جهت عدهای را از چنین حقی محروم کنیم.»
نهایتا پس از صحبتهای نمایندگان موافق و مخالف نمایندگان با حذف عنوان جزء ۱۰ بند «ب» ماده یک طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند.
در طرح فعلی سابقه تصدی حداقل مجموعا ۶ سال به عنوان فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر به عنوان یکی از شرایط داوطلبان ریاست جمهوری پیشبینی شده است.
پاسخ ها