در سومین دوره این رقابتها که سال ۱۹۷۰ و به میزبانی تهران و در استادیوم امجدیه (شیرودی) برگزار شد، ۸ تیم در دو گروه رقابتها را آغاز کردند که تیم تاج ایران (استقلال) در گروه اول با هومنتمن بیروت لبنان، سلانگور مالزی و سندرز سریلانکا قرار داشت که نماینده سریلانکا از حضور در رقابتها انصراف داد.
به گزارش کانال فوتبال آسیایی در قطر، تاریخچه مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا، به سال ۱۹۶۷ (۱۳۴۶) باز میگردد. جامی که اولین دوره آن به میزبانی تایلند و با انصراف ایران از حضور در این رقابتها همراه بود و هاپوئل تل آویو اسرائیل به قهرمانی رسید.
دومین دوره مسابقات نیز باز به میزبانی تایلند در سال ۱۹۶۹ برگزار شد که این بار پرسپولیس از ایران در مسابقات حاضر شد که مسابقات در دو گروه پنج تیمی برگزار شد و با یک اختلاف امتیاز نسبت به تیم صدرنشین مکابی تلآویو اسرائیل و پس از تویو کوگیو ژاپن سوم شد و از گروهش صعود نکرد و صدرنشین این گروه در فینال با شکست یانگزی کره جنوبی قهرمان شد.
در سومین دوره این رقابتها که سال ۱۹۷۰ و به میزبانی تهران و در استادیوم امجدیه (شیرودی) برگزار شد، ۸ تیم در دو گروه رقابتها را آغاز کردند که تیم تاج ایران (استقلال) در گروه اول با هومنتمن بیروت لبنان، سلانگور مالزی و سندرز سریلانکا قرار داشت که نماینده سریلانکا از حضور در رقابتها انصراف داد. تاج که تیم نخست گروه سه تیمی شد، در نیمه نهایی مدان اندونزی را شکست داد و فینالیست شد. هومنتمن بیروت نیز به دلیل اعتراض به سیاستهای اشغالگرایانه اسرائیل از تقابل با هاپوئل تل آویو انصراف داد تا تاج در فینال مقابل این تیم قرار بگیرد. در فینال آبیپوشان تهرانی با گلهای غلام وفاخواه و مسعود معینی ۲ بر یک هاپوئل تلآویو را شکست دادند و به قهرمانی سومین دوره رسیدند.
چهارمین دوره این مسابقات در سالهایی که فوتبال آسیا تحت تاثیر حضور نمایندگان اسرائیل و انصراف تیمهای عربی از تقابل با آنها بود، در سال ۱۹۷۱ به میزبانی تایلند برگزار شد. اشغال سرزمینهای فلسطینی، صحرای سینا در مصر و عدم تعهد اسرائیل به قطعنامههای سازمان ملل، شرایط را به گونهای کرده بود که الشرطه عراق در مرحله گروهی با مکابی تلآویو روبهرو نشد و در گروه B دوم شد. الشرطه در نیمه نهایی به مصاف تاج به عنوان تیم نخست گروه A رفت و با پیروزی ۲ بر صفر، راهی فینال شد و نماینده ایران را به دیدار ردهبندی فرستاد. تاج در ردهبندی ارتش کره جنوبی را شکست داد و سوم شد و الشرطه بازهم از تقابل با نماینده اسرائیل انصراف داد تا مکابی تلآویو برای دومین بار قهرمان شود.
در دور پنجم مسابقات که ابتدای دهه ۷۰ میلادی بود و اوج دخالت سیاست در ورزش، موج عدم تقابل با تیمهای اسرائیلی، باعث لغو مسابقات شد. این بار قرار بود در سال ۱۹۷۲ (۱۳۵۱) باز هم تهران میزبان باشد و پرسپولیس نماینده کشور میزبان بود. پرسپولیس ایران در گروه A با پورت اوتاریتی (گمرک) تایلند، القادسیه کویت و راسینگ بیروت لبنان قرار داشت و در گروه B مکابی نتانیا اسرائیل، هنگ کنگ رنجرز هنگ کنگ و کره یونیورسیتی کره جنوبی حضور داشتند. این دوره از مسابقات با انصراف نمایندگان کویت و لبنان به دلیل حضور تیمی از اسرائیل، لغو شد تا پرسپولیس به این شکل شانس قهرمانی در امجدیه را از دست بدهد.
پس از لغو این دوره، با توجه به سیاستهای اشغالگرایانه اسرائیل، نه تنها کشورهای خاورمیانه، بلکه کشورهایی، چون پاکستان، مالزی، اندونزی و حتی کره شمالی از رویارویی با تیمهای اسرائیلی خودداری میکردند. از همینرو، در سال ۱۹۷۴، ورزش آسیا تصمیم گرفت اسرائیل را از ورزش قاره کنار بگذارد و مسابقات فوتبال باشگاهی قهرمانی آسیا نیز دیگر برگزار نشد.
پاسخ ها