بررسی نوسانات بازار ارز و طلا؛ هجوم ناگهانی به بازار سکه تمام؛ گروهی از فعالان عنوان میکنند، معامله گران در ابتدا با احتیاط وارد بازار ارز و سکه شدند. در واقع آنها زمانی که احساس کردند در بازار سکه کف ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی محکم است و در بازار ارز، دلار به راحتی به زیر ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان نمیرود، خریدهای خود را بیشتر کردند. در واقع آنها بی گدار به آب نزدند و تا زمانی که ریسک خرید کاهش پیدا نکرد، به بازار هجوم نیاوردند.
۱۱ آذرماه ۹۹، صحنه رکوردشکنی در بازارهای ارز و سکه بود.
به گزارش اقتصادنیوز، حدود ساعت ۳ بعدازظهر کمتر کسی حاضر بود سکه طرح امامی را زیر ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش برساند. در بازار ارز هم دلار به بالای ۲۶ هزار تومان رفت و روی عدد ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان قرار گرفت. سکه از اواخر آبان ماه کانال ۱۲ میلیون تومانی را به چشم ندیده بود و بیشتر در آستانه سطوح حمایتی کانالهای ۱۰ و ۱۱ میلیون تومانی نوسان میکرد. در بازار ارز هم آخرین بار دلار در اولین روز آذرماه، کانال ۲۶ هزار تومانی را تجربه کرده بود.
دلایل متناقض رشد سکه و دلار
برخی فعالان باور داشتند، تصمیم جدید مجلس که به دنبال کاهش محدودیتهای هستهای است، سمت و سوی انتظارات بازار را تحت تاثیر قرار داد. در مقابل گروهی باور داشتند، اخبار مربوط به مجلس، تاثیر میان مدتی بر قیمتها ندارد و تنها متضرران ارزی سعی کردند با جوسازی پیرامون آن، قیمتها را بالاتر بیاورند. در حالی که عدهای این متغیر را در رشد بازار موثر میدانستند، دسته دیگری باور داشتند، بازار به طور طبیعی در انتظار پایان تعطیلات هست و در چنین شرایطی، برخی از معامله گران تصمیم گرفته اند که پیش از شروع رسمی آغاز به کار بازارها، خریدهای خود را بیشتر کنند.
آنها اعتقاد دارند، در دو هفته اخیر به دلیل تعطیلات کرونایی، بسیاری از تقاضاها از بازار خارج شدند و با پایان تعطیلات وارد معاملات خواهند شد. برخی از معامله گران با چنین انتظاری از نیمه دوم روز یک شنبه خریدهای خود را به تدریج بالاتر آوردند.
اول احتیاط، بعد حمله
گروهی از فعالان عنوان میکنند، معامله گران در ابتدا با احتیاط وارد بازار ارز و سکه شدند. در واقع آنها زمانی که احساس کردند در بازار سکه کف ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی محکم است و در بازار ارز، دلار به راحتی به زیر ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان نمیرود، خریدهای خود را بیشتر کردند. در واقع آنها بی گدار به آب نزدند و تا زمانی که ریسک خرید کاهش پیدا نکرد، به بازار هجوم نیاوردند.
آینده کوتاه مدت سکه و دلار
بخشی از تحلیل گران باور دارند، بازار رشد بیش از اندازهای را تجربه کرده است و انتظار دارند، برخی از معامله گران از فردا در صورتی که تقاضای جدیدی وارد بازارها نشود، سود خود از خریدهای پایینتر را به تدریج ذخیره کنند. به احتمال زیاد آنها به نقاط مقاومتی ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی در بازار سکه و ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومانی در بازار ارز دقت خواهند کرد.
گروهی از تحلیل گران هم باور دارند، حباب سکه در روز سه شنبه به بالای ۸۰۰ هزار تومان رسید. هر چقدر حباب سکه بیشتر شود، خرید آن پرریسکتر میشود و عدهای تمایل به فروش پیدا خواهند کرد. نکته جالب در روز سه شنبه آن بود که دلار بسیار کمتر از سکه رشد کرد. به نظر میرسد دلاربازان با احتیاط بیشتری به روند آینده بازار مینگرند. البته نباید از خاطر برد که برگشت اونس طلا به بالای هزار و ۸۰۰ دلار هم تا حدی سکه بازان را تحریک به خرید بیشتر کرد.
بورس عقب افتاد
امروز بازارها نکته قابل توجه دیگری هم داشتند و آن هم عقب ماندگی بازار سهام با وجود ادامه روند مثبت بود. شاخص کل بورس در روز سه شنبه حدود نیم درصد تقویت شد که قابل مقایسه با بازدهی طلا، دلار و خصوصا سکه تمام نبود. به گفته فعالان، اگر در سمت و سوی انتظارات اتفاقی رخ داده باشد، در روزهای آتی روند افزایشی سکه و دلار ادامه خواهد یافت، در غیراینصورت وقت اصلاح قیمتها خواهد بود.
پاسخ ها