سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

رفت و آمد به کانون بحران؛ مقامات در خوزستان چه می خواهند؟

رفت و آمد به کانون بحران؛ مقامات در خوزستان چه می‌خواهند؟

بررسی سفرهای مسئولان کشور به استان خوزستان در گفت‌وگو با صادق زیباکلام؛ رفت و آمد به کانون بحران؛ مقامات در خوزستان چه می‌خواهند؟؛ "شاید مسئولین می‌خواهند فرش را از زیر کسانی که می‌خواهند از وضعیت خوزستان بهره برداری سیاسی بکنند بیرون بکشند. به همین خاطر شتاب به خرج می‌دهند که برنامه‌هایی را در خوزستان اجرا کنند که هم اشتغال ایجاد نماید و هم رونق اقتصادی داشته باشد."

پارس لاین رفت و آمدها به  استان خوزستان که مدت‌هاست کانون بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور است افزایش یافته است، از رییس مجلس گرفته تا دبیر شورای عالی امنیت ملی به این استان سفر کرده‌اند. در دو هفته اخیر خوزستان با ماجرا‌های عجیب روستای ابوالفضل، ادامه وضعیت نابه سامان نیشکر هفت تپه و بی آبی غیزانیه و... همچنان خبرساز بود.

پارس لاین ،مقامات کشور تلاش می‌کنند به هر نحوی که شده هر جرقه بحرانی را در خوزستان خاموش کنند. پس تلاش برای تخلیه روستای ابوالفضل توسط بنیاد مستضعفان و بازتاب گسترده آن در افکار عمومی، علی شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی عازم خوزستان شد و از اهالی این روستا دلجویی کرد.

شمخانی لباس عربی پوشیده بود و به زبان عربی با اهالی روستا سخن گفت. روز چهارشنبه ۶ شهریور، ماموران نیروی انتظامی و اجراییات شهرداری اهواز که برای رفع تصرفات غیرقانونی به این منطقه مراجعه کرده بودند، با اهالی این روستا درگیر شدند که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و فضای مجازی داشته است.


چند روز بعد محمد باقر قالیباف رییس مجلس عازم خوزستان شد. سفری که با پوشش وسیع از سوی رسانه‌های اصولگرا همراه بود. قالیباف در سفر به خوزستان گلایه‌های زیادی از عملکرد دولت داشت. او سعی کرد در قامت یک چهره جهادی در خوزستان حاضر شود. شاه بیت انتقادات قالیباف در این سفر این بود "مسؤولان دین‌شان را به مردم خوزستان ادا نکرده‌اند "

رییس مجلس در خوزستان پوشش رسمی سیاستمداران را کنار گذاشت و در مناطق مختلف استان به میان مردم رفت. حضور در میان مردم خوزستان با واکنش‌های مثبت در میان افکار عمومی همراه بود. کاربری در این باره نوشته بود "قالیباف کت و شلواری بهارستان، امروز با همان لباسِ جهادی قبل از مجلسش در خوزستان، پیگیر مشکلات مردم و در حال پر کردن خلاء‌های مدیریتی دولتی‌ست و چقدر کم داریم از این جنس روحیه و از این نوع مدیران در کشور."

با این حال مشخص نیست دستاورد سفر قالیباف به خوزستان چه بود، به عقیده برخی مهمترین دستاورد سفر قالیباف به خوزستان نشستن پای درد دل مردم این منطقه بوده است. کاری که در هفت سال اخیر از حسن روحانی دیده نشده است. حالا سفر قالیباف از این منظر که او به میان مردم رفته مورد توجه قرار گرفته است.

قالیباف در سفر به خوزستان وضعیت آب برخی مناطق را هم بررسی کرد و دستوراتی به استاندار داد البته باز هم ضمانت اجرایی برای این دستورات وجود ندارد. از همین زاویه برخی از مخالفان سیاسی قالیباف می‌گویند این سفر بیشتر مانوری تبلیغاتی بوده است و شاید رییس کنونی مجلس باز هم سودای ریاست جمهوری دارد. کاربری در این باره نوشته است "خوزستان تبدیل به نماد فلاکت و آتلیه‌ی عکس گزینه‌های ریاست جمهوری شده است ... باشد که رستگار شوند."


برخی دیگر با نگاه کمتر بدبینانه به سفر رییس مجلس را ارزیابی کرده اند، اما معتقدند مشکلات خوزستان ریشه‌ای است و باید نگاه ملی به آن داشت و با سفر‌های اینچنینی گرهی از کار این استان باز نمی‌شود.

دسته‌ای دیگر هم هستند که معتقدند مقامات کشور پس از حوادث آبان ماه سال گذشته از اوضاع خوزستان و احتمال شعله‌ور شدن دوباره اعتراض‌ها هراس دارند.

پیش از سفر شمخانی و قالیباف به خوزستان نیز تعدادی از نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه به خوزستان سفر کرده بودند. پس از سفر نمایندگان حقوق بخشی از کارگران پرداخت شد، اما مشخص نیست مشکلات آن‌ها به صورت ریشه‌ای حل و فصل شده باشد.

حالا هم قرار است سعید محمد فرمانده قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا به این استان سفر کند.

رفت و آمد به کانون بحران؛ مقامات در خوزستان چه می‌خواهند؟سفر علی شمخانی به روستای ابوالفضل با پوشش عربی 

سفر پی‌درپی مقامات به خوزستان دستاوردی ندارد

صادق زیباکلام در باره رفت و آمد مقامات به استان خوزستان به خبرنگار فرارو گفت: «یک نارضایتی و دلخوری عمیق سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در خوزستان و به ویژه میان اعراب این استان وجود دارد. جمعیت قابل توجهی در خوزستان عرب هستند و در حاکمیت این نگرانی هست که نارضایتی‌های خوزستان ابعاد بیرونی پیدا کند و تبدیل به تظاهرات و ناآرامی شود. خوزستان مرز گسترده خاکی و آبی با خارج از کشور دارد و می‌تواند مشکلات زیادی برای کشور به وجود آورد.»

او افزود: «مقامات به دنبال آنند که نگذراند مشکلات و مسائلی که در خوزستان وجود دارد مانند ماجرای دهکده ابوالفضل و یا آب آشامیدنی منطقه غیزانیه و مشکلات هفت تپه و... تبدیل به بحران شوند. واقعا این یک سوال جدی است که چرا این همه فقر، بیکاری و کم آبی علی رغم منابع گسترده نفتی و آبی در خوزستان پس از بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی همچنان وجود دارد؟»

به عقیده این تحلیلگر مسائل سیاسی "شاید مسئولین می‌خواهند فرش را از زیر کسانی که می‌خواهند از وضعیت خوزستان بهره برداری سیاسی بکنند بیرون بکشند. به همین خاطر شتاب به خرج می‌دهند که برنامه‌هایی را در خوزستان اجرا کنند که هم اشتغال ایجاد نماید و هم رونق اقتصادی داشته باشد."

زیباکلام درباره اینکه آیا این سفر‌ها نهایتا مفید واقع می‌شود، گفت: «من گمان نمی‌کنم این سفر‌ها دستاوردی داشته باشد. مثلا سفر آقای موسوی نماینده تهران به میان کارگران هفت تپه که سروصدای زیادی به پا کرد، وعده‌هایی هم داده شد، اما نتیجه ملموسی نداشت، سفر آقای قالیباف به خوزستان و همچنین حضور آقای شمخانی در میان مردم روستای ابوالفضل با لباس عربی و سخنرانی عربی ایشان هم تاثیر چندانی ندارد. با این حال مسئولین تصور می‌کنند این اقدامات شاید باعث التیام زخم‌های اعراب خوزستان شود، ولی اینگونه نیست. این در حقیقت ممکن است به مشکلات دامن بزند.»

او با اشاره به برخی مواضع نمایندگان مجلس مبنی براینکه وضعیت خوزستان ناشی از ناکارآمدی دولت روحانی است، گفت: «انداختن تقصیر فقط به گردن دولت روحانی نیز اوضاع را بدتر می‌کند، چرا که دولت روحانی هفت سال است که بر سر کار است سوال مهم دیگر این است که چرا در آن سی و چند سال دیگر برای خوزستان کاری نشده است؛ بنابراین به نظرم این سفر‌ها چاره کار نیست.»

زیباکلام درباره اینکه عده‌ای معتقدند این سفر‌های تبلیغاتی و انتخاباتی است و ممکن است مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشد گفت: «این موضوع هم می‌تواند صحت داشته باشد. ممکن است برخی چهره‌هایی که می‌خواهند سال آینده وارد رقابت‌های انتخابایت شوند می‌خواهند از نارضایتی‌ها موجود در خوزستان استفاده کرده و به نوعی خود را مطرح کنند و از آن بهره برداری انتخاباتی کنند. اما مسئله این است که این بهره برداری‌ها نه تنها زخم‌های خوزستان را التیام نمی‌دهد بلکه وضعیت را بدتر می‌کند.»

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋