بهاروند در پاسخ به این سوال که آیا با شکست قطعنامه آمریکا ایران اقداماتی در راستای برنامه هستهای خود اتخاذ خواهد کرد و یا به برجام پایبند میماند گفت: فکر نکنم که ما در این چارچوب اقدامات تحریک آمیز اتخاذ کنیم و تمام اقدامات ما در چارچوب برجام است، این بخشی از سیاست خارجی ما است، عاقلانه نیست که ما بخشی از یک توافق چندجانبه باشیم و از فواید آن استفاده نکنیم.
معاون امور حقوقی و بین الملل ظریف گفت که آمریکا نمیتواند از اسنپ بک (مکانیسم ماشه) استفاده کند و تحریمهای بینالمللی علیه ایران را بازگرداند.
به گزارش ایسنا، محسن بهاروند، معاون امور حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه در گفتگو با برنامه "للخبر بقیه" که از شبکه التلفزیون العربی پخش میشود در پاسخ به این سوال که آمریکاییها میگویند تهران نباید از شکست قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت خوشحال باشد و واشنگتن میتواند از مکانیزم بازگشت تحریمهای بین المللی و وضع تحریمهای شدیدتر استفاده کند، گفت: به نظر من آمریکاییها نمیتوانند درک کنند که بدون دیگر طرفهای برجام و به طور یکجانبه از مکانیزم اسنپ بک استفاده کنند، زیرا آمریکا باید در چارچوب توافق فراگیر برجام اقدام کند در حالی که آمریکاییها خودشان از برجام خارج شدند. دوما اینکه توافق مانع استفاده و به کارگیری این مکانیزم است.
وی تاکید کرد: همچنین دیگر کشورهای عضو جامعه بین المللی از آمریکا حمایت نخواهند کرد و من مطمئن هستم که این کشورها از چنین اقدامی حمایت نمیکنند.
معاون ظریف در پاسخ به این سوال که آیا این اظهارات بدین معناست که شما به مواضع کشورهای اروپایی اعتماد دارید گفت: مساله اعتماد مسالهای پیچیده است و من نمیتوانم به سادگی بگویم که اعتماد میکنیم یا نمیکنیم، اما خود اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی برجام را برای امنیت منطقه و منع انتشار سلاح هستهای مهم میدانند بنابراین فواید برجام تنها برای اتحادیه اروپا نیست بلکه برای تمام اعضای جامعه بینالمللی است. همه در برجام منافع و فوایدی دارند و همه باید زمینه را برای مذاکرات فراهم کنند، اما آمریکا اقدامات یکجانبه اتخاذ میکند.
بهاروند در پاسخ به این سوال که آیا شما نگران فشارهای واشنگتن نیستید، زیرا آنها اخیرا اعلام کردند که چهار نفتکش حامل سوخت ایران را مصادره کردنده اند، آیا شما منتظر خواهید ماند که جو بایدن در انتخابات پیروز شود و ایران را از شر ترامپ و دولت آن راحت کند، گفت: ما منتظر آمدن هیچ فردی به کاخ سفید و یا پیروزی آن در انتخابات نیستیم، زیرا تاریخ به ما آموخته است که ما باید برای منافع خود سیاستهای مستقلی داشته باشیم، حالا ممکن است که سیاستهای نامزدهای های مختلف با هم تفاوت داشته باشد، اما سیاست کلی ما یکی است. ما باید منتظر بمانیم و ببینیم که ترامپ و یا هر شخص دیگری در انتخابات پیروز شود و در آن زمان واکنشهای تهران را خواهید دید.
وی تاکید کرد: ما باید بر این مساله تمرکز کنیم که خود شخص ترامپ میگوید که جان بولتون فردی دروغگو و دورو بود این درحالی است که ترامپ بر انجام سیاستهای بولتون و دیگر افراد پافشاری دارد بنابراین سیاستهای واشنگتن پیچیده است و ما اصولی داریم که به آنها پایبند هستیم و به هیچ یک از نامزدها امیدوار نیستیم.
محسن بهاروند در پاسخ به این سوال که آیا با شکست قطعنامه آمریکا ایران اقداماتی در راستای برنامه هستهای خود اتخاذ خواهد کرد و یا به برجام پایبند میماند گفت: فکر نکنم که ما در این چارچوب اقدامات تحریک آمیز اتخاذ کنیم و تمام اقدامات ما در چارچوب برجام است، این بخشی از سیاست خارجی ما است، عاقلانه نیست که ما بخشی از یک توافق چندجانبه باشیم و از فواید آن استفاده نکنیم.
پاسخ ها