حناچی در پاسخ به سوالی درخصوص حضورش در هیأت دولت گفت: حضور شهردار تهران در هیات دولت قانون نیست و شهردار تهران عضو هیات دولت نیست.
شهردار تهران با بیان اینکه هزینههای زیادی به مدیریت شهری به واسطه شیوع کرونا تحمیل شد گفت: برای آنکه بتوانیم منابع جدیدی برای بودجه شهر تهران محقق کنیم ممیزی شهر تهران اصلاح خواهد شد.
به گزارش فارس، پیروز حناچی شهردار تهران صبح امروز در نشست خبری خود با نمایندگان رسانهها در پاسخ به سوالی در خصوص شیوع کرونا و تحمیل شدن هزینههای زیاد به شهر تهران و کاهش درآمدهای مدیریت شهری و برنامه مدیریت شهری برای ماههای مانده از سال و گذر از این بحران گفت: شیوع کرونا دو مشکل برای تهران ایجاد کرد اولا کمبود درآمد و سپس افزایش هزینه ها.
وی ادامه داد: البته این تنها مختص تهران نبوده است بلکه همه شهرها با آن دست و پنجه نرم میکنند و بسیاری از مراکز ما تعطیل شدند.
حناچی افزود: رعایت فاصله فیزیکی معنایش برای ما استفاده از ظرفیت کمتر و با همان ناوگان قبلی است در حال حاضر ناوگان مترو با ۵۰ درصد ظرفیت و اتوبوس رانی هم با ۵۰ درصد ظرفیت آن فعالیت میکنند.
شهردار تهران تصیح کرد: البته دولتهای دیگر از مدیریتهای شهری خود حمایت در اینگونه موارد حمایت میکنند که البته شهر تهران به لحاظ مشکلات اقتصادی از این کمک و حمایت محروم بوده است.
وی ادامه داد: البته اینکه تنها توانسته ایم ۳۰ درصد بودجه را محقق کنیم هم درست نیست در بخش نقد تا امروز ۷۰ درصد داشتیم، اما در بخش غیرنقد مشکلاتی داشته ایم. تلاش کردیم و لایحه دو فوریتی به شورا تقدیم کردیم البته در شورا تصویب شده، اما بندهایی از آن به دلیل اینکه دستگاههای نظارتی نقطه نظراتی داشتند در حال بررسی داریم.
حناچی گفت: ممیزی جدیدی برای شهرداری تهران در نظر داریم، زیرا آخرین ممیزی مربوط به سال ۸۶ بود. هزینههای جاری تلاش شده است کاهش پیدا کند و از سوی دیگر تلاش میکنیم تا ظرفیتهایی ایجاد کنیم.
وی گفت: از سوی دیگر تلاش شد تا پول ناشی از اوراق مشارکتهای سال ۹۷ و ۹۸ را نقد کنیم که این مهم هم تاثیر بسزایی در ادامه فرآیندهای ما خواهد داشت.
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری که از وی درخصوص پیگیری پروندههای فسادهای گذشته و راکد ماندن آن گفت: ما برای پگیری این موضوع خیلی داد و بیداد و فریاد نکرده ایم و کار به درستی در حال انجام است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اوراق مشارکت نقد شده اخیر در کدام بخش از مدیریت شهری استفاده خواهد شد گفت: قرار است بخشی از پول اوارق خرج سیگنالینگ خطوط مترو قرار گیرد.
حناچی در پاسخ به سوالی درخصوص حضورش در هیأت دولت و همچنین سخنان رئیس شورای شهر تهران مبنی بر اینکه حضور شما تاثیری هم در پیشبرد برنامههای مدیریت شهری نداشته است گفت: حضور شهردار تهران در هیات دولت قانون نیست و شهردار تهران عضو هیات دولت نیست.
شهردار تهران گفت: این یک سنت بوده است. حضور شهردار تهران در هیات دولت هم برای دولت و هم برای شهرداری تهران مثبت بوده است و برای هر دو طرف خوب خواهد بود.
وی افزود: به نظرم حضور من در هیات دولت باعث خیر و برکتهایی برای شهر تهران بود. از سوی دیگر دولت هم به حضور شهردار تهران به عنوان شهردار پایتخت نیازمند است. اما قانونا شهردار تهران عضو هیات دولت نیست.
حناچی ادامه داد: در دولت هشتم و نهم هم شهردار تهران هیچ زمانی در هیات دولت شرکت نمیکرده اند. البته سیل ۹۸ در استانهای غربی و در خیلی از موارد دیگر نشان داده شد که حضور شهردار در هیات دولت میتواند به نفع دولت هم باشد.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: جمع بندی همه این موضوعات به این معناست که هم دولت و هم شهرداری به تعامل با یکدیگر نیاز دارند و به نفع هر دو است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من رفتار تند و طلبکارانه را نمیپسندم و مذاکره و رفتار منعطف را بیشتر میپسندم.
حناچی در پاسخ به این سوال که ما میدانیم شما از صبح در جلسه شورای عالی شهرسازی بوده اید تا مشکل یکی از محلات تهران را حل کنید آیا این امر موضوع درستی است؟ چرا دولتها به خودشان اجازه میدهند که چنین رفتاری داشته باشند و قصد عبور از قانون را داشته باشند. گفت: جماران فقط یک محله نیست بیشتر شبیه ایران است.
وی ادامه داد: اتفاقی که در جماران افتاده است را میشود از زبان حتی خارجیها هم شنید. برای مثال وقتی نماینده گورباچف به ایران میآید و به محله جماران میرود نکات جالبی در این خصوص میگوید.
شهردار تهران گفت: برای مثال وقتی فیدل کاسترو هم به ایران آمد گفت شما در انتقال شعار به دنیا ضعیف عمل کردید و ساده زیستی رهبر جهانی رو به گوش مردم نرساندید.
حناچی گفت: به نظر من باید با جماران در سه سطح برخورد کرد. ابتدا سطح جهانی است که باید این ساده زیستی حفظ شود و به جهانینان منتقل شود. سطح دوم سطح ملی است که باید ثبت شود و حریمی برای آن در نظر گرفته شود و سطح سوم سطح منطقهای است.
وی درخصوص بازگشت املاک نجومی شهرداری تهران گفت: ۳ هزار ملک از املاک شهرداری در اختیار غیر بود که ۵۰ درصد آن در اختیار فضاهای اجتماعی شهر بود.
حناچی گفت: برخی شاید مصوبه شورای شهر را نداشته باشند برای همین یک هیات سه نفره تشکیل شد تا تشخیص بدهند کدوم املاک باید باز پس گیری شوند.
شهردار تهران تصریح کرد: تعداد زیادی از املاک امروز پس گفته شده است که در برخی از موارد حتی با همکاری دادستانی تهران این موضوع رخ داده است.
وی در خصوص فروش املاک هم گفت ما معمولا به شکل مزایده عمل میکنیم و سازمان املاک با برگزاری مزایدههایی این اقدام را انجام میدهد. البته برخی از مزایدهها متقاضی محدود دارند.
حناچی درخصوص ملک اقدسیه هم گفت: این ملک متقاضی دارد، اما هنوز کارهای نهایی آن انجام نشد است. البته مشکلات حقوقی روزنامه اطلاعات هم در دست حل شدن است. از شش دانگ ۵ دانگ مشکلاتش حل شده است.
پاسخ ها