امروزه گوجه گیلاسی به یکی از چاشنیهای دلپذیر دنیای آشپزی تبدیل شده و به سرعت محبوبیت خود را در سراسر جهان پیدا کرده و اغلب به عنوان عضوی از خانواده سبزیجات اشتباه گرفته میشود.
پارس لاین گوجه گیلاسی تقریبا در هر سالادی دیده میشود و دارای تاریخچه جنجالی است. این میوه کوچک از خانواده بادنجیان است و از آنجایی که هسته ندارد در دسته سبزیجات قرار میگیرد. گذشته از ارزش غذایی بالایی که دارد، هم به شکل خام و هم پخته شده مورد مصرف قرار میگیرد.
این نوع از گوجه فرنگی ها، خوشمزه و شیرینتر از گوجه فرنگیهای معمولی هستند. از ارزش غذایی بالا برخوردارند، از جمله آنتی اکسیدانهایی مانند ترکیبات فنلیک و کاروتنوئید ها.
گوجه گیلاسیها کوچکترین نمونه در بین انواع گوجه فرنگی هستند. همچنین اغلب به رنگ قرمز دیده میشود، ممکن است به رنگهای زرد، نارنجی و طلایی نیز دیده شوند. آنها دارای طعمی لذیذ و دلنشین هستند که هم به شکل پخته و خام سرو میشوند. جالب است که بدانید، اولین گوجه گیلاسی کشت شده به اندازه گیلاس بود، هرچند که در ابتدا به صورت بسیار گسترده کشت نمیشد. امروزه گوجه گیلاسی به یکی از چاشنیهای دلپذیر دنیای آشپزی تبدیل شده و به سرعت محبوبیت خود را در سراسر جهان پیدا کرده و اغلب به عنوان عضوی از خانواده سبزیجات اشتباه گرفته میشود.
گوجه گیلاسی دارای ارزش غذایی بالایی است. طبق USDA، ۱۰۰ گرم یا نیم فنجان گوجه گیلاسی در پوره گوجه فرنگی حاوی:
• ویتامین ث: ۹ میلی گرم
• ویتامین آ: ۵۰۰ IU
• شکر: ۳ گرم
• فیبر: ۲ گرم
• کربوهیدرات: ۴ گرم
• پروتئین ۱ گرم
• انرژی: ۲۲ کیلو کالری
گوجه گیلاسی سرشار از آنتی اکسیدانها، به طور عمده کاروتنوئیدها، ترکیبات فنولیک، اسید اسکوربیک و آلفا توکوفرول است. برای به دست آوردن مزایای کامل آن، همیشه مطمئن شوید که گوجه فرنگیها کاملا رسیده باشند. مطالعهای که در ژورنال کشاورزی و مواد غذایی شیمیایی منتشر شده است نشان داد که این گوجه فرنگیها هنگام برداشت در صورتی که کاملا رسیده باشند، بالاترین سطح کاروتنوئیدها و فعالیت آنتی اکسیدانی را دارند. به نظر میرسد فعالیت آنتی اکسیدانی در مراحل بعدی رسیدن به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
گوجه گیلاسی بیشتر در سالادها مورد استفاده قرار میگیرد. پخته، گریل شده یا خام خورده میشود و بسیار خوشمزه است. در اینجا فقط چند دستور العمل در مورد آنچه میتوانید با یک بسته از این گوجه گیلاسی تهیه کنید آورده شده است:
• گوجه گیلاسی را با پاستاسرو کنید: گوجه فرنگیها را با کمی سیر در روغن زیتون تفت دهید و آنها را در سس شگفت انگیز مخلوط کنید. در نهایت با پاستا و پارمسان سرو کنید. همچنین میتوانید آن را با سس چیلی میل کنید.
پاسخ ها