سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

راهنمای اقتصادی مدیریت سفره خانواده؛ چطور آخر ماه پول کم نیاوریم؟

قیمت بسته‌های نیم‌کیلویی چای خارجی در یک سال گدشته از حدود ۳۴ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسیده است. همین موضوع باعث شده چای از نظر افزایش قیمت در صدر جدول محصولات خوراکی قرار بگیرد. پیش از این بسته‌های ۵۰۰ گرمی یا ۴۵۰ گرمی چای خارجی بیشتر خریدار داشتند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این روز‌ها نوبت به یکه‌تازی بسته‌های ۱۰۰ گرمی رسیده است. این بسته‌بندی‌ها عموما بین ۱۴ تا ۱۹ هزار تومان قیمت دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به چای هندوستان ممتاز ۱۰۰ گرمی گلستان اشاره کرد که ۱۴ هزار تومان است

راهنمای اقتصادی مدیریت سفره خانواده؛ چطور آخر ماه پول کم نیاوریم؟

پارس لاین آخرین گزارش‌های رسمی از تورم سالانه محصولات خوراکی به ۲۷ درصد خبر می‌دهد. با این تفاسیر احتمالا بهتر باشد در استراتژی خرید خوراکی‌ها کمی تجدید نظر کنیم. مثلا قبل از این عات داشتیم موادغذایی را در بسته‌ها و وزن‌های بزرگ بخریم تا دست‌کم چند ماه نیاز خود را تامین کنیم اما حالا شاید بهتر باشد هم از نظر اقتصادی و هم از نظر حفظ کیفیت مواد غذایی سراغ بسته‌بندی‌های کوچک‌ برویم. با این روش به مواد غذایی تازه را زود به زود می‌خریم و لازم نیست سراغ گوشتی که هفته‌ها در فریزر نگه داشته‌ایم برویم. با این کار فاکتور فروشگاه‌ها هم کوچکتر می‌شود و در هر نوبت هزینه کمتری برای خرید محصولات غذایی پرداخت خواهیم کرد.

برنج؛ بسته‌های دو کیلویی در صدر پرفروش‌ها

پارس لاین ، گونی‌های ۱۰ کیلوگرمی برنج قبلا بیشترین خریدار را در فروشگاه‌ها داشتند. افزایش قیمت برنج در یک سال گذشته، قیمت هر کیلو برنج ایرانی را از ۲۰ هزار تومان به حدود ۳۰ هزار تومان رسانده و حالا برنج‌های ۱۰ کیلویی حدود ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارند. مثلا قیمت برنج طارم ممتاز گلستان در این بسته‌بندی‌ها با همین قیمت ۳۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود و برنج هاشمی گلستان ۳۲۲ هزار تومان است. برنج دم‌سیاه درجه یک آقاجانیان ۲۹۷ هزار تومان است و برنج ۱۰ کیلویی صدری هاشمی این برند، ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد. آقاجانیان برنج ۱۰ کیلویی کشت دوم خود را ۳۴۰ هزار تومان می‌فروشد. اگر از برنج‌های درجه یک ایرانی فاصله بگیریم، می‌توانیم سراغ برنج شیرودی کیمیا برویم که در بسته‌های ۱۰ کیلویی حدود ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.


این روز‌ها بسته‌بندی‌های کوچک‌تر برنج طرفدار بیشتری دارند. برای مثال در بین پرفروش‌ترین‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای، بسته‌بندی یک کیلویی برنج طارم گلستان به چشم می‌خورد که ۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود. همین برنج در بسته‌های ۲.۳ کیلویی ۶۷ هزار تومان است و در بسته‌های ۴.۵ کیلویی، ۱۳۳ هزار تومان فروخته می‌شود. در بین برنج‌های ایرانی درجه ۲ می‌توان به برنج رمضانی ۲.۵ کیلویی کیمیا اشاره کرد که حدود ۵۲ هزار تومان قیمت دارد. طارم نیم‌دانه یک کیلویی گلستان هم حدود ۱۷ هزار تومان است و هزینه چندانی برایتان نخواهد داشت.

گوشت؛ راز کیفیت بسته‌بندی‌های کوچک گوشت

اگر فکر می‌کنید خرید بسته‌بندی‌های بزرگتر گوشت برایتان صرفه اقتصادی بیشتری دارد، احتمالا باید بگوییم اشتباه می‌کنید. برای مثال قیمت بسته‌های دو کیلوگرمی گوشت در فروشگاه‌ها دقیقا دو برابر بسته‌های یک کیلوگرمی است و از این نظر تفاوت قیمت ندارد. ولی خریداران بسته‌های یک کیلویی گوشت برنده‌های نهایی هستند. چراکه آن‌ها بعد از خرید گوشت بلافاصله آن را مصرف می‌کنند و همیشه گوشت تازه می‌خورند. در طرف مقابل کسانی که سراغ بسته‌های بزرگ می‌روند، احتمالا مجبور می‌شوند بخشی از آن را در فریزر نگهداری کنند که دیگر کیفیت گوشت تازه را نخواهد داشت. در این بین بعضی سراغ خرید گوشت شقه‌ای می‌روند. این شقه‌ها در فروشگاه‌ها با وزن ۱۰ کیلوگرم فروخته می‌شود که قیمت آن کیلویی ۹۳ هزار تومان است و حدود ۹۳۰ هزار تومان برایتان خرج خواهد داشت.


بسته‌بندی یک کیلویی گوشت چرخ‌کرده گوساله تقریبا ۷۶ هزار تومان است و در بسته‌های نیم‌کیلویی با قیمت ۳۸ هزار تومان فروخته می‌شود. گوشت خورشتی گوساله در بسته‌های ۸۰۰ گرمی حدود ۹۶ هزار تومان و در بسته‌های نیم کیلویی تقریبا ۶۰ هزار تومان قیمت دارند. راسته گوساله هم در بسته‌های یک کیلویی تقریبا ۱۰۲ هزار تومان فروخته می‌شود. از طرف دیگر بسته‌های یک کیلوگرمی گوشت ران گوسفندی ۱۲۷ هزار تومان، سردست ۱۲۶ هزار تومان، راسته بدون استخوان ۱۵۷ هزار تومان، ماهیچه ۱۲۷ هزار تومان و گردن گوسفندی ۹۳ هزار تومان قیمت دارد.

روغن؛ سه بطری کوچک، به‌صرفه‌تر از یک بطری بزرگ

مرکز آمار می‌گوید قیمت هر بطری ۸۱۰ گرمی یا ۹۰۰ میلی‌لیتری روغن در یک سال گذشته از حدود هشت هزار تومان به میانگین هشت هزار و ۸۰۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرده است. روغن‌ها عموما در بسته‌بندی‌های ۹۰۰ میلی‌لیتری یا ۸۱۰ گرمی، ۱.۸ لیتری یا ۱.۶ کیلویی و سه لیتری یا ۲.۵ کیلوگرمی عرضه می‌شوند که محبوب‌ترینشان بطری‌های باریک ۹۰۰ میلی‌لیتری است. روغن مایع سرخ‌کردنی اویلا در این بطری‌ها با قیمت هفت هزار و ۹۰۰ تومان فروخته می‌شود و روغن ۹۰۰ میلی‌لیتری بهار تقریبا هفت هزار و ۲۰۰ تومان است. روغن مایه ویتامینه آفتاب‌گردان لادن هم حدود هفت هزار و ۷۰۰ تومان قیمت دارد و طبیعت روغن سرخ‌کردنی خود را در بسته‌های ۸۱۰ گرمی حدود هفت هزار و ۹۰۰ تومان می‌فروشد. روغن‌های سرخ‌کردنی و پخت و پز تفاوت قیمت چندانی با هم ندارند و انواع سرخ‌کردنی آن کمی ارزان‌تر فروخته می‌شود.


اگر بخواهید برای خرید روغن سراغ بطری‌های بزرگ بروید، احتمالا هزینه‌تان به حدود ۱۶ هزار تومان خواهد رسید. روغن مخصوص سرخ‌کردنی بهار الماس در بسته‌های ۱.۸ لیتری ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان قیمت دارد و روغن مخصوص سرخ کردنی طبیعت حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. بطری‌های ۱.۵ لیتری بهار و طبیعت هم هر دو ۱۲ هزار تومان فروخته می‌شوند.

پارس لاین ، بسته‌های بزرگ ۲.۲ کیلوگرمی روغن در فروشگاه‌ها عموما ۲۰ هزار تومان قیمت دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به روغن سرخ کردنی ۲.۲ کیلویی فامیلا اشاره کرد که ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان فروخته می‌شود. اویلا هم تقریبا همین قیمت را دارد. قیمت دبه‌های بزرگ ۲.۷ کیلویی یا سه لیتری به حدود ۲۵ هزار تومان می‌رسد. اویلا روغن آفتابگردان خود را در این بسته‌بندی‌ها با قیمت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشد. روغن سرخ‌کردنی سه لیتری بهار هم ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان است. بررسی این قیمت‌ها نشان می‌دهد دست کم درباره روغن، بسته‌بندی بزرگتر به معنای قیمت تمام شده کمتر نیست. مثلا اگر سه بطری ۹۰۰ گرمی روغن را به قیمت هشت هزار تومان بخرید، برایتان به صرفه‌تر از خرید بسته‌های ۲.۷ کیلویی بزرگ با قیمت ۲۵ هزار تومان خواهد بود.

چای؛ محبوبیت بسته‌های ۱۰۰ گرمی در فروشگاه‌ها

قیمت بسته‌های نیم‌کیلویی چای خارجی در یک سال گدشته از حدود ۳۴ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسیده است. همین موضوع باعث شده چای از نظر افزایش قیمت در صدر جدول محصولات خوراکی قرار بگیرد. پیش از این بسته‌های ۵۰۰ گرمی یا ۴۵۰ گرمی چای خارجی بیشتر خریدار داشتند، اما بررسی‌های پارس لاین ا نشان می‌دهد این روز‌ها نوبت به یکه‌تازی بسته‌های ۱۰۰ گرمی رسیده است. این بسته‌بندی‌ها عموما بین ۱۴ تا ۱۹ هزار تومان قیمت دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به چای هندوستان ممتاز ۱۰۰ گرمی گلستان اشاره کرد که ۱۴ هزار تومان است. چای سیلان ۱۰۰ گرمی احمد در بازار ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان و چای سیلان شکسته محمود ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت دارد. دوغزال هم بسته‌های ۱۰۰ گرمی چای سیاه خود را ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت گذاری می‌کند. چای سیاه ارل گری توینینگز هم حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است. قیمت چای لیدی گری همین برند به ۱۹ هزار و ۴۰۰ تومان می‌رسد.


اگر بخواهید سراغ بسته‌های بزرگ چای بروید، باید حدود ۷۰ هزار تومان هزینه کنید. مثلا چای معطر شهرزاد در بسته‌های ۵۰۰ گرمی حدود ۶۷ هزار تومان قیمت دارد و چای سیاه ممتاز هندوستان برند گلستان در همین بسته‌بندی‌ها تقریبا ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود. چای سیاه ارل گری طبیعت در بسته‌های ۴۵۰ گرمی ۶۵ هزار تومان است و برای خرید چای ارل گری توینینگز در همین بسته‌ها باید ۷۶ هزار تومان هزینه کنید. توجه داشته باشید که بسته‌بندی‌های قدیمی چای را هنوز می‌توان در قفسه‌های برخی فروشگاه‌ها با قیمت‌های قبلی در حد ۵۰ هزار تومان پیدا کرد.

قند و شکر؛ بسته‌های ۴۰۰ گرمی به‌صرفه‌تر هستند

قند و شکر از یک سال پیش تا حالا تغییر قیمت چندانی نداشتند. گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد یک کیلوگرم قند این روز‌ها حدود ۹ هزار تومان و یک کیلوگرم شکر حدود هفت هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارد. در فروشگاه‌ها قند و شکر با بسته‌بندی‌های ۴۰۰ گرمی تا سه کیلویی فروخته می‌شود. قند خرد شده ۴۰۰ گرمی حدود چهار هزار تومان، ۷۰۰ گرمی حدود هشت هزار و ۴۰۰ تومان، ۱.۸ کیلویی حدود ۲۲ هزار تومان و ۲.۷ کیلویی حدود ۳۳ هزار تومان قیمت دارد.

این یعنی بسته‌های بزرگ‌تر با قیمت کیلویی ۱۲ هزار تومان و بسته‌های کوچک‌تر با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شوند و این یعنی خرید بسته‌بندی‌های کوچک قند شکسته صرفه اقتصادی بیشتری برایتان خواهد داشت. بعضی فروشگاه‌ها شکر تنظیم بازاری را با قیمت کیلویی پنج هزار و ۹۰۰ تومان می‌فروشند. این روز‌ها شکر در اغلب فروشگاه‌های آنلاین ناموجود است و پیدا کردن آن چندان کار راحتی نیست.

میوه؛ دانه‌ای بخرید تا میوه خراب روی دستتان نماند

قیمت پایین‌تر میوه در میادین میوه و تره‌بار خیلی‌ها را به فکر خرید میوه سبدی می‌اندازد. اغلب فروشنده‌ها در میادین میوه، محصولاتشان را عمده می‌فروشند. مثلا یک سبد گوجه فرنگی را برایتان وزن می‌کنند و قیمت آن هرچه باشد ارزان‌تر از میوه‌فروشی‌ها تمام خواهد شد. شاید در نگاه اول خرید سبد میوه از نظر اقتصادی گزینه بهتری نسبت به خرید میوه دانه‌ای از میوه‌فروشی‌ها به نظر برسد، ولی باید توجه داشته باشید که اگر سراغ عمده‌فروش‌ها بروید، باید نصف بیشتر میوه‌ای که خریده‌اید را دور بریزید. چراکه بعید به نظر می‌رسد یک خانواده معمولی بتواند یک سبد میوه را قبل از خراب شدن آن‌ها مصرف کند. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم خیار در میوه‌فروشی‌ها بین چهار تا شش هزار تومان است. گوجه‌فرنگی بوته‌ای کیلویی پنج هزار تومان، پیاز کیلویی سه هزار تومان و سیبزمینی کیلویی چهار هزار تومان قیمت دارد.

در بین میوه‌ها، انگور یاقوتی کیلویی ۱۸ هزار تومان، زردآلو کیلویی ۱۸ هزار تومان، لیمو ترش ۳۲ هزار تومان، شلیل ۱۳ هزار تومان، موز ۱۵ هزار تومان، پرتقال آبگیری ۱۴ هزار تومان، پرتقال تامسون ۱۷ هزار تومان، آلو شابلون ۲۳ هزار تومان، گوجه سبز ۱۶ هزار تومان و هلو ۱۸ هزار تومان فروخته می‌شود. مقایسه همین قیمت‌ها با نرخ‌های میوه و تره‌بار است که خیلی‌ها را به اشتباه سمت خرید سبد میوه می‌کشاند. مثلا در میدان تره‌بار قیمت پرتقال تامسون ۱۰ هزار تومان، موز ۱۲ هزار تومان، زردآلو کاشان ۱۰ هزار تومان و گوجه سبز هفت هزار تومان است. احتمالا اگر این میوه‌ها را در سبد‌های چندکیلویی بخرید، صرفا باید روی میوه‌هایی که روی سبد قرار گرفته‌اند حساب باز کنید و کاری به کار میوه‌های پایینی نداشته باشید.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋