سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

25 میلیون مبتلا؛حاشیه نگاری یک ادعای بزرگ

اظهارات روحانی درباره ابتلای ۲۵ میلیون نفر به کرونا در کشور، موجب شده تا تردید در آمار‌های رسمی افزایش پیدا کرده و از سویی نیز دولت به دلیل سیاست ایمنی جمعی مورد انتقاد قرار گیرد و حتی ماهیت ستاد ملی مقابله با کرونا نیز به چالش کشیده شود. چنانچه یکی از کاربران توییتر می‌نویسد: «پس ستاد ملی کرونا دقیقا چیکار قراره بکنه؟ با اعلام آمار مبتلایان می‌خواد کرونا را شکست بدهد.»به نظر می‌رسد باید آنگونه که عبدی می‌نویسد این آمار را بسیار محتاطانه تلقی کرد و کرونا را جدی گرفت و منتظر ایمنی جمعی نبود، سیاستی که انگلیس از میانه آن بازگشت و سوئد اعلام کرد درباره آن اشتباه کرده است.

25 میلیون مبتلا؛حاشیه نگاری یک ادعای بزرگ

پارس لاین حسن روحانی در بخشی از اظهارات خود در روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، از ابتلای ۲۵ میلیون نفر در کشور به ویروس کرونا خبر داد و در ادامه ابتلای بین ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر به کووید۱۹ درماه‌های آینده را نیز محتمل دانست.


پارس لاین ، وی با بیان اینکه هنوز به ایمنی جمعی نرسیدیم گفت: باید دست به دست هم دهیم و زنجیره انتقال را قطع کنیم تا روند فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی مردم ادامه یابد. در گزارشی که از وزارت بهداشت به دستم رسیده این آمده است که تخمین زده می‌شود در ۱۵۰ روز اخیر ۲۵ میلیون ایرانی به این ویروس مبتلا شده‌اند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری بودند و حدود ۱۴ هزار نفر جان خود را از دست داده اند و ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در معرض ابتلا خواهند بود.


وی افزود: اگر این گزارش را مبنا قرار دهیم تعداد بستری‌ها دو برابر عدد فعلی ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود که در ۱۵۰ روز اخیر شاهد بودیم. ما باید خود را از لحاظ تخت و امکانات آماده کنیم که با شرایط آینده مقابله کنیم.


آمار و ارقام دلهره‌آور رئیس جمهور بازتاب وسیعی یافت و با توجه به رقم ۲۵ میلیون نفر مبتلا، آمار مرگ و میر از سوی کاربران فضای مجازی به چالش کشیده شد.

همچنین قصد او مبنی بر ایمنی جمعی با واکنش‌های مختلفی مواجه شد. برخی کاربران توئیتر، داوطلبان کنکور را اولین هدف ایمنی جمعی رئیس جمهور نامیدند. برخی نیز طرح ایمنی جمعی را شکست خورده و خلاف حقوق بشر خواندند. در این میان برخی چهره‌ها نیز به انتقاد از اظهارات روحانی پرداختند. چنانچه علی شکوری‌راد دبیر کل حزب اتحاد ملت اسلامی توییت کرد: سخنان امروز رئیس جمهور در مورد ابتلای ۲۵ میلیون نفر به کرونا، نیاز به توضیح علمی دارد. لازم است گزارشی که بر اساس آن این سخن گفته شده است منتشر و جزئیات آن برای صاحب نظران و و مردم روشن و مغایرت آن با آمار رسمی تبیین شود. اطلاع رسانی رسمی در مورد کرونا باید شفاف و قانع کننده باشد.


همچنین عباس عبدی در یادداشت خود در اعتماد به ارائه آمار از سوی رئیس‌جمهور واکنش نشان داد و نوشت: «این خبر در صورت صحت خبر خوبی است، حدود یک ماه و اندی پیش نیز این رقم ۱۵ میلیون نفر اعلام شده بود. ولی به نظر می‌رسد که ابهام یا ایرادی در آن باشد. پیش از توضیح ابهام و ایراد آن باید گفت که در صورت صحت این ادعا، لازم است که تعداد تست‌ها به شدت افزایش پیدا کند، در حالی که به نظر می‌رسد با شیوع بیشتر بیماری این تعداد همچنان محدود مانده است، این ادعا را می‌توان از نسبت تست‌های مثبت به بیماران بستری شده دریافت.»


وی سپس با اشاره به آمار روز اول خرداد آورد: در این روز «تعداد کل مبتلایان، ۲۴۰۰ نفر و تعداد بستری‌ها ۴۲۰ نفر بود. یعنی حدود یک ششم مبتلایان بستری می‌شدند. در حالی که اکنون قضیه متفاوت است با همان تعداد مبتلا در دو روز پیش، تعداد بستری‌ها به حدود ۱۹۰۰ نفر رسیده است. معنای این تفاوت زیاد چیست؟ یا باید بگوییم که اکنون ویروس خطرناک‌تر شده؟ یا باید بگوییم افراد ضعیف‌تر را مبتلا کرده؟ یا اینکه تست فقط از افراد بدحال گرفته می‌شود که اکثریت آنان نیز بستری می‌شوند. ظاهرا مورد اخیر معقول‌تر است و این به معنای کاهش تست‌گیری است. عوارض این سیاست از آنجاست که بسیاری از افراد مبتلا هستند، ولی رسما شناخته‌شده نیستند، در نتیجه خود را در وضعیت قرنطینه قرار نمی‌دهند.»


به گفته عبدی «اگر قرار بود شرایط امروز مثل همان ابتدای خرداد باشد، باید آمار مبتلایان شناسایی شده حدود ۱۱۰۰۰ نفر می‌بودند و نه حدود ۲۴۰۰ نفر و ۸۶۰۰ نفر بقیه شناسایی و قرنطینه می‌شدند تا موجب سرایت بیماری نشوند.» وی این را ضعف جدی در سیاست مقابله با کرونا دانست که «نیازمند پاسخگویی و رفع ابهام» است.


او همچنین آمار ابتلای ۲۵ میلیون نفر را دقیق ندانست. چون «۲۵ میلیون نفر یعنی حدود یک سوم جمعیت تحت خطر کشور و اگر این رقم درست باشد، یعنی در برخی مناطق مثل گلستان، اصفهان و مازندران باید درصد جمعیت مبتلا بسیار بالاتر باشد یعنی بالای ۷۰ و ۸۰ درصد جمعیت مبتلا شده باشند. اگر چنین بود، در این مناطق ایمنی جمعی رخ می‌داد و دیگر قرمز و هشداری شدن وضعیت برخی از این مناطق بی‌معنا است. مگر این‌که ایمنی رخ نمی‌دهد و مبتلایان دوباره بیمار می‌شوند، یا آنکه آمار داده شده واقعی نیست.»


از نظر عبدی، برای اظهارنظر باید پژوهش مربوط منتشر شود و این‌که فقط نتایج این پژوهش چنین متضاد در جلسه رسمی طرح شود اقدامی بی‌معنا و خطرناک است. چون چنین برداشتی موجب نوعی خوش‌بینی نسبت به آینده می‌شود. عبدی در نهایت می‌نویسد: «این نوع آمار اگر چه بر اثر مطالعه به دست آمده باشند را باید بسیار محتاطانه تلقی کرد و همچنان کرونا را جدی گرفت و به انتظار ایمنی جمعی نبود.»

تکمله‌هایی بر ادعای رئیس جمهور

حرف و حدیث‌ها درباره آمار اعلامی رئیس جمهور علیرضا معزی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری را واداشت تا همان روز شنبه در توییتر اعلام کند که آمار اعلام شده از سوی حسن روحانی درباره تعداد مبتلایان به کرونا مستند به برآورد‌های وزارت بهداشت به‌ویژه معاونت بهداشت این وزارتخانه است. معزی در توییت خود نوشت: تحلیل ارائه شده مستند به برآورد معاونت تحقیقات وزارت بهداشت است که در آن براساس یک سناریوی تخمینی تاکنون ۲۵میلیون ایرانی با ویروس کرونا درگیر شده و ایمنی کامل به‌دست آورده‌اند و تا مدتی در معرض ابتلای مجدد نخواهند بود.


 دکتر مسعود مردانی عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا در گفتگو با ایسنا نیز در تشریح این آمار گفت: این آمار ۲۵ میلیونی جزو آمار روزانه‌ای که وزارت بهداشت اعلام می‌کند، نیست. ارائه آمار‌هایی مانند ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا تاکنون با مطالعات سری‌اپیدمی بر بیماری به دست می‌آید که نشانگر وسعت گسترش بیماری است. وی درباره تفاوت آمار اعلام شده در مورد ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی با آمار روزانه وزارت بهداشت گفت: حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد مواردی که بی‌علامت یا کم علامت به ویروس مبتلا می‌شوند، مرگ و میر ندارند و علت این تفاوت همین موضوع است.


وی همچنین در ادامه اظهار کرد: کشورمان در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی است؛ بنابراین چه سیاست کشور بر ایجاد ایمنی جمعی باشد و چه نباشد، ما در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی هستیم. اعتقاد بنده این است که روند ایجاد ایمنی نسبی، روند مثبتی است.


مردانی درباره تخمین موارد ابتلای تا ۳۵ میلیون ایرانی به بیماری در ماه‌های آینده از سوی رئیس جمهور نیز تصریح کرد: در اسفند ماه پیش‌بینی کرده بودم که حداقل تا یک سال آینده ۳۰ تا ۷۰ درصد افراد به کرونا مبتلا خواهند شد، آن زمان این موضوع باعث ناراحتی مردم شد، اما اکنون می‌بینیم که آن پیش‌بینی‌ها درست بوده است و قدم اول ایمنی جمعی محقق شده است.


مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز در این باره می‌گوید بیش از ۹۰ درصد کسانیکه به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند، آنقدر خفیف است که حتی به پزشک مراجعه نمی‌کنند؛ بنابراین زمانیکه وزارت بهداشت اعلام می‌کند ۲۵ میلیون نفر یا نزدیک به ۲۰ درصد جمعیت کشور، به کرونا مبتلا شده اند، به معنای همان گروه مبتلای خفیف هستند که با ویروس مواجهه داشته اند، اما مشکلی نداشتند که بخواهند به پزشک مراجعه کنند و تست مولکولی تشخیصی از آن‌ها گرفته شود.


علاوه بر این‌ها، سخنگوی وزارت بهداشت نیز درتوضیح ابتلای ۲۵ میلیون نفر به کرونا، منظور از عدد ۲۵ میلیون نفررا بر اساس تست‌های سرولوژی (خونی) دانست که یکی از معاونان وزارت بهداشت مطرح کرده است. وی افزود: البته در جهان خیلی نمی‌توان به تست‌های سولوژی برای تشخیص وضعیت کنونی ابتلای افراد اتکا کرد و مبنای تشخیص قطعی کرونا در کشور فقط انجام تست‌های PCR است.


اما در این میان آنچه مشخص است اظهارات روحانی موجب شده تا تردید در آمار‌های رسمی افزایش پیدا کرده و از سویی نیز دولت به دلیل سیاست ایمنی جمعی مورد انتقاد قرار گیرد و حتی ماهیت ستاد ملی مقابله با کرونا نیز به چالش کشیده شود. چنانچه یکی از کاربران توییتر می‌نویسد: «پس ستاد ملی کرونا دقیقا چیکار قراره بکنه؟ با اعلام آمار مبتلایان می‌خواد کرونا را شکست بدهد.»


به نظر می‌رسد باید آنگونه که عبدی می‌نویسد این آمار را بسیار محتاطانه تلقی کرد و کرونا را جدی گرفت و منتظر ایمنی جمعی نبود، سیاستی که انگلیس از میانه آن بازگشت و سوئد اعلام کرد درباره آن اشتباه کرده است.

مزدک دانشور در گفتگو با پارس لاین در این باره اظهار کرد: وقتی صحبت از 25 میلیون نفر مبتلاست باید 250 هزار هم مرگ وجود داشته باشد اما این با 14 هزار مرگ و میری که وزارت بهداشت اعلام می‌کند تناقض دارد. در بدبینانه ترین آمارها هم این میزان مرگ و میردیده نشده و به رقم 250 هزار تا نزدیک نمی‌شود. یا ویروس در ایران متفاوت از تمام دنیا رفتار می‌کند یا آمارهایی که به رئیس جمهور می‌دهند دقت کافی ندارد یا این آمار برای هدف دیگری گفته شده است که احتمال آخری درست است. وقتی از 25 میلیون نفرمبتلا و 14 هزار مرگ و میر سخن می‌گویید در واقع از هزینه کم  ایمنی جمعی صحبت می‌کنید و می‌گویید بگذاریم همین ایمنی جمعی جلو برود و سیاست دولت در این زمینه درست است. در حالی که  حداکثر شاید 15 میلیون نفر مبتلا شده باشند. بنابراین یکی از دلایل اعلام این آمارها این است که بگویند ایمنی جمعی خوب است و مرگ ومیر ندارد. این رقم مرگ ومیری که اعلام می‌شود  یک دهم مرگ ومیر جهان است. آمار مرگ ومیر 25 میلیون نفر مبتلا، 14 هزار تا نیست یا 25 میلیون نفر مبتلا نشدند یا 25 میلیون نفر و 14 هزار مرگ و میر یک دروغ است برای ساختن یک روایت تا گفته شود ایمنی جمعی چندان پرهزینه نیست. رابطه 25 میلیون مبتلا و 14 هزار مرگ  ومیر اصلا امکانپذیر نیست. 

وی افزود: دومین مسئله این است که شناختی از ویروس کرونا وجود ندارد. این که اگر فردی یک بار کرونا گرفت نسبت به آن مصون می‌شود یا خیر. عموما گفته می‌شود بله؛ اما 20 تا 30 درصد احتمال دارد فرد دوباره به این ویروس مبتلا شود. اگر بگذاریم ایمنی جمعی شکل بگیرد 30 درصد جامعه را در معرض خطر دوباره قرار می‌دهیم این 30 درصد ممکن است بار دوم سخت‌تر بیماری را بگیرند و این دور باطل است و کشته‌های ما را بیشتر می‌کند. کرونا اگر مانند آبله مرغان عمل می‌کرد که فرد نسبت به آن مصونیت پیدا می‌کرد درست بود اما این اطمینان درباره کرونا وجود ندارد و آن قدر سفت و سخت نمی‌توان گفت  35 میلیون نفر دیگر باید بگیرند. همچنین رئیس جمهور  باید بداند اگر با ایمنی جمعی پیش برویم، می‌پذیریم مرگ و میر بالایی داشته باشیم و خیلی از انسان‌ها به خاطر این برنامه کشته می‌شوند. در حالی‌که او علاوه بر مسئول اجرای قانون، حفظ جان و مال و ناموس شهروندان را هم بر عهده دارد.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋