سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

اصولگرایان در پی برجام جدید هستند؟

حسین کنعانی‌مقدم و دارویش قنبری پاسخ دادند؛ اصولگرایان در پی برجام جدید هستند؟؛ زیباکلام در شرق از برجام جدیدی نوشته که اصولگرایان در پی آن هستند. اما حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در این باره به پارس لاین گفت: "به نظر می‌آید صحبت از برجام جدید یک تهمت به جریان اصولگرایی است. متاسفانه برخی از سیاسیون برای این که حرف‌های خود را بزنند سعی می‌کنند اول این حرف‌ها را منتسب به رقیب خود بکنند تا فضا را برای حرف‌های خود آماده کنند. اصولگرایان از همان ابتدا با برجام به شکلی که انجام شد مخالف بودند. دارویش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب اما برخلاف کنعانی‌مقدم اظهار کرد: اصولگرایان بدشان از مذاکره نمی‌آید، چون پیش از دولت آقای روحانی و در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد اقداماتی در راستای مذاکره به انجام رسیده بود که حکایت از تمایل اصولگرایان به حل این مشکل داشت، اما به ثمر نرسیده بود؛ بنابراین من هم همچون آقای زیباکلام فکر می‌کنم اصولگرایان بدشان نمی‌آید توافقی با محوریت خودشان به انجام برسد.

اصولگرایان در پی برجام جدید هستند؟

پارس لاین صادق زیباکلام در یادداشتی در روزنامه نوشته است اصولگرایان در پی برجام جدید هستند و در صورت پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ به توافق هسته‌ای جدیدی می‌پردازند.


پارس لاین ، زیباکلام در بخشی از یادداشت خود برای آورده است: «واقعیت آن است که شاید سال آینده که اصولگرایان آرزو دارند قوه مجریه را هم مانند مجلس به دست بیاورند، خودشان بتوانند به برجامی جدید با آمریکا دست یابند. ساده‌ترین پرسشی که می‌توان داشت، آن است که چرا دلواپسان باید اجازه می‌دادند میانه‌رو‌ها و روحانی میوه برجام را بچینند؟ مگر خودشان نمی‌توانند؟»


این ادعا در حالی صورت می‌گیرد که اغلب اصولگرایان از منتقدین جدی برجام هستند و حتی تندرو‌های اصولگرا در انتخابات اسفندماه شرط حضور در فهرست انتخاباتی را مخالفت با برجام عنوان کرده بودند. همچنین در اردیبهشت ۹۷ نیز تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس دهم در ابتدای نشست علنی پرچم آمریکا و نسخه برجام را در صحن علنی مجلس به آتش کشیدند و فریاد مرگ برآمریکا سر دادند. اصولگرایان برجام را موضوع شکست‌خورده‌ای تلقی می‌کنند. سید جواد ابطحی در این باره می‌گوید: برجام را آنقدر بی‌سر و ته منعقد کردند که نه ضمانت اجرایی دارد؛ نه تعهدات و امتیازات طرفین همزمان و متوازن بوده و نه امکان شکایت وجود دارد. برجام سندی جز به خاک نشاندن صنعت هسته‌ای و به باد دادن هویت انقلابی ایران نبود. مقداری قول و قرار نیم‌بند در مورد رفع تحریم‌ها گرفته‌ایم و گفته‌ایم که با رفع تحریم‌ها همه مشکلات حل و مملکت گل و بلبل می‌شود. باراک اوبامای با ادب رفته و ترامپ دیوانه آمده است. آیا آمریکا دیگر پلیس بد نیست؟ فرانسه پلیس خوب شده است؟ 

این تنها یک نمونه از اظهارات تندی است که اصولگرایان نسبت به برجام داشتند و دارند. اما جلسه مجلس با وزیر امور خارجه یکی دیگر از صحنه‌هایی بود که مواضع تند اصولگرایان درباره برجام نمود عینی یافت. همچنین در همین روز‌های اخیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز به تصویب توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پرداخته است آنچه که در صورت تصویب در مجلس می‌تواند بر آینده برجام تاثیرگذار باشد. حالا پرسش این است با این تفاصیل باز هم اصولگرایان در پی برجام جدید هستند؟

آیا اصولگرایان در پی برجام جدید هستند؟از تهمت تا واقعیت، اصولگرایان در پی برجام جدید


برجام جدید تهمت به اصولگرایی است
حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا در این باره به فراروگفت: به نظر می‌آید صحبت از برجام جدید یک تهمت به جریان اصولگرایی است. متاسفانه برخی از سیاسیون برای این که حرف‌های خود را بزنند سعی می‌کنند اول این حرف‌ها را منتسب به رقیب خود بکنند تا فضا را برای حرف‌های خود آماده کنند. اصولگرایان از همان ابتدا با برجام به شکلی که انجام شد مخالف بودند. در تمام صحبت‌ها و اظهارات، مواضع اصولگرایان نسبت به برجام مشخص بود این‌که برجام گذاشت تحریم‌ها باقی بماند و یک بازی برد-باخت به نفع آمریکا باشد مورد مخالفت اصولگرایان قرار داشت. الان هم معتقد هستم که برجام دیگر خاصیتی ندارد و منافعی هم برای جمهوری اسلامی ایران ندارد.

وی افزود: کسانی که در برجام بودند باید کاری کنند که ایران از منافع برجام بهره‌مند شود. در غیر این صورت برجام‌های دیگر مورد توافق اصولگرایان نیست.


این فعال سیاسی ادامه داد: البته خروج از برجام بدتر از ورود به برجام است، چون آمریکا با خروجش از برجام در پی این بود که ایران از برجام خارج شود و قطعنامه‌های شورای امنیت سرجایش برگردد و ایران ذیل بند هفتم قرار بگیرد. کسانی که فکر می‌کنند با خروج از برجام شرایط بهتر می‌شود طبق نقشه آمریکایی‌ها گام بر می‌دارند. ما باید به کشور‌های اروپایی، چین و روسیه فشار بیاوریم تا به تعهدات خود عمل کند و نگذاریم همین برجام نصف و نیمه ما را درمعرض این قرار دهد که ذیل بند هفتم شورای امنیت قرار بگیریم.

آیا اصولگرایان در پی برجام جدید هستند؟از تهمت تا واقعیت، اصولگرایان در پی برجام جدید


اصولگرایان در پی برجام جدید خواهند بود
داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفتگو با فرارو در این باره اظهار کرد: قطعا یکی از دلایلی که اصولگرایان تند و افراطی پس از به انجام رسیدن برجام، اعلام دلواپسی کردند این بود که این کار بزرگ از سوی دولت غیرهمفکر آنان به انجام شده بود. برای همین اعلام دلواپسی کردند و در مقابل برجام ایستادگی و کارشکنی کردند و کارشکنی آنان در کنار متغیر خارجی یعنی کارشکنی ترامپ ثمر داد و برجام به نتیجه نرسید.

وی بر خلاف کنعانی‌مقدم بیان کرد: اصولگرایان بدشان از مذاکره نمی‌آید، چون پیش از دولت آقای روحانی و در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد اقداماتی در راستای مذاکره به انجام رسیده بود که حکایت از تمایل اصولگرایان به حل این مشکل داشت، اما به ثمر نرسیده بود؛ بنابراین من هم همچون آقای زیباکلام فکر می‌کنم اصولگرایان بدشان نمی‌آید توافقی با محوریت خودشان به انجام برسد.

او ادامه داد: اما این توافق و مذاکره با این فضای رادیکالی که خودشان ایجاد کردند در تضاد است. فضا را آنقدر تند و افراطی کردند که خودشان هم نمی‌توانند برای مذاکره با برجام به صورت جدی وارد عمل شوند. به علاوه اینکه فردی که می‌خواهند با او به مذاکره بپردازند یعنی ترامپ فردی نیست که بتوان با او مذاکره کرد. ترامپ دورنمای مذاکره را بسیار دشوار کرده است. هر چند که صحبت از مذاکره می‌کند، ولی به راحتی نمی‌توان با او وارد مذاکره شد و بعید است به همین راحتی به نتیجه مثبتی برسد.


وی اضافه کرد: قطعا موضوع مذاکره در انتخابات ۱۴۰۰ تاثیرگذار است همانطور که در انتخابات ۹۲ اثر داشت و در انتخابات ۹۶ نیز فضای برجام اثرگذار بود. سیاست خارجی، برجام و مذاکرات مربوط به آن در انتخابات ریاست جمهوری همانگونه که در گذشته تاثیرگذار بوده باز هم تاثیر دارد، اما اینکه اصولگرایان این شعار را مطرح کنند این شعار با مشی آنان همخوانی ندارد. البته هر کسی با هر دیدگاه و جریانی می‌تواند مذاکره کند، ولی با فضایی که این‌ها ایجاد کردند اگر در پی مذاکره باشند پایگاه اجتماعی خود را از دست خواهند داد. هر چند این پایگاه اجتماعی پایگاه خیلی محکمی نیست و ۱۰ تا ۱۵ درصد نیرو‌های جامعه را در بر می‌گیرد. یک پایگاه ۱۰ تا ۱۵ درصدی طیف راست دارند که این می‌تواند شکننده باشد. با توجه به دیدگاه افراطیون طیف راست، فضایی را ایجاد کردند که در این فضا به راحتی نمی‌توانند بحث و مذاکره را پیش بکشند.


قنبری افزود: جریان اصولگرا دوست دارد مذاکره به اسم خودش تمام شود، اما موانع زیادی پیش رو دارد. یک مانع داخلی است همان فضای تندی است که خودشان ایجاد کردند. فضایی که نسبت به مذاکره ایجاد شده است. متغیر بعدی وجود ترامپ در آمریکاست. اینکه ترامپ شخصیتی غیرقابل پیش‌بینی دارد و نشان می‌دهد به تعهداتی که می‌دهد وفادار نیست و همین موجب شده بی اعتمادی ایران به این کشور بیش از گذشته شده و این هم فعلا امکان مذاکره از بین برده است.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋