حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه خطاب به امیرآبادی فراهانی گفت: من روز یکشنبه از همان ساعت اول تمام تخلفات هیات رئیسه را تذکر میدهم ببینید تا ظهر چند تذکر میشود. ما شما را نفرستادیم آن بالا که هرچه دلتان خواست بگویید اینجا مجلس شورای اسلامی است و باید شان نمایندگی حفظ شود اینجا خیابان نیست که هر طوری دلتان میخواهد رفتار کنید این آخرینبارتان باشد که به یک نماینده و یک کمیسیون اینچنین توهین میکنید.
جلسه علنی امروز مجلس به کام هیات رئیسه نبود و از همان دقایق اولیه سیل انتقادات به سکونشینان شروع شد.
به گزارش خبرآنلاین، آخرین جلسه این هفته مجلس، روز خوبی برای هیات رئیسه نبود و از همان ساعات اولیه انتقاد نمایندگان به هیات رئیسه آغاز شد و این روند هرچه جلوتر رفت با شدت و حدت بیشتری دامنگیر سکونشینان شد.
بخشی از جدالهای امروز مجلس میان نمایندگان و هیات رئیسه از تذکر نادران شروع شد. الیاس نادران نماینده تهران در مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۵ تیر) قوه مقننه در جریان بررسی طرح اصلاح تبصره ۱ ماده ۳۸ آیین نامه، طی تذکری گفت: به هیئت رئیسه اختیار داده شده تا به تعدادی که بخواهد سقف کمیسیونها را کاهش یا افزایش دهد؛ تعداد و کمیسیونهای آن نیز معلوم نیست.
وی افزود: ۶ نفر را به کمیسیون برنامه و بودجه آوردند که مشاغل آنها هیچ ارتباطی به کمیسیون برنامه و بودجه ندارد، در بقیه کمیسیونها نیز همینطور است. هیئت رئیسه با وجود سوگند خوردن برای رعایت بی طرفی، این بند را با هدف خاص تعیین کرده تا این افراد را به عضویت کمیسیونهای مختلف درآورد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اکنون هیئت رئیسه با این سابقه میخواهد کف و سقف کمیسیونها را با هر ترتیبی که خودش خواست و هر کمیسیونی که تشخیص داد، تعیین کرده و اختیاراتش را افزایش دهد.
قالیباف در پاسخ به تذکر نادران اظهار داشت: این تذکر وارد نیست، زیرا هنگامی که فرآیند شکل گیری کمیسیونها را شروع کردیم، آیین نامه روشن بود و دستورالعملی را در پیوست داشت که در آن دستورالعمل اگر بنا بود اصلاحی انجام شود، شعب و هیات رئیسه میتوانستند این دستورالعمل را طبق مقررات اصلاح کنند.
رئیس مجلس گفت: بر مبنای پیشنهادی که در طرح اصلاح تبصره ۱ ماده ۳۸ آیین نامه، کمیسیون مربوطه تصویب کرده که اکنون در صحن مطرح شده، موافقان و موافقان صحبت میکنند و هر تصمیمی که مجلس بخواهد اتخاذ میشود و خلاف آیین نامه اقدامی نشده است.
اینجا مجلس است نه خیابان
بعد از تذکر الیاس نادران و نوبت حاجیبابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود که هم دلپری از تذکر نادران داشت و هم از هیات رئیسه به شدت عصبانی بود و همین دو موضوع برای بیان تذکری تند و تیز از تریبون مجلس کفایت میکرد. حمیدرضا حاجی بابایی در تذکر شفاهی خطاب به هیئت رئیسه گفت: «دو روز است از بیانات مقام معظم رهبری فرمودند مجلس و شأن مجلس انقلابی ایجاب میکند که نمایندگان به گونهای سخن بگویند تا جایگاه و شأن مجلس رعایت شود و از طرفی مجلس به ویژه هیات رئیسه باید مجری آئین نامه باشد.»
او ادامه داد: «۱۰ روز است که طرح فوریتی در خصوص کالابرگ برای کسانی که در این کشور هنوز صبحانه ندارند که بخورند، به هیات رئیسه داده شده است. دلیل اینکه این طرح فوریتی اعلام نشده، چیست؟ توضیح بیّن بفرمایید.»
او افزود: «نکته دیگر این که وقتی عزیزی در هیات رئیسه مجلس مینشیند حتی اگر یک کمیسیون از نظر تایپی اشتباهی داشته نباید در مقابل ۸۰ میلیون نفر اعلام کنند، کمیسیون برنامه و بودجه از صبح همه چیز را اشتباه داده است! اگر قرار باشد من تخلف آئین نامهای از هیات رئیسه بگیرم از ساعت ۸ صبح تا یک بعد از ظهر بگویم باز پر نمیشود؛ شما در روز ۱۰۰ تخلف میکنید ما نمیگوییم و قرار هم نیست بگوییم؛ بعد شما اشتباه یک تایپیست جای اول و دوم را اشتباه نوشته است که همان اول صبح هم خدمت آقای امیرآبادی نوشتم که اشتباه این است؛ این چه طرز برخورد است.»
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: من روز یکشنبه از همان ساعت اول تمام تخلفات هیات رئیسه را تذکر میدهم ببینید تا ظهر چند تذکر میشود. ما شما را نفرستادیم آن بالا که هرچه دلتان خواست بگویید اینجا مجلس شورای اسلامی است و باید شان نمایندگی حفظ شود اینجا خیابان نیست که هر طوری دلتان میخواهد رفتار کنید این آخرینبارتان باشد که به یک نماینده و یک کمیسیون اینچنین توهین میکنید.
علی نیکزاد ثمری که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر حاجی بابایی گفت: توهینی در کار نبوده، آقای امیرآبادی گفتند دوستانی که لیست را به هیات رئیسه داده اند اشتباهاتی را مرتکب شده اند.
پاسخ امیرآبادی؛ میخواهی من را بکشی
امیرآبادی فراهانی نیز در تذکر جداگانهای در مقام پاسخ به حاجیبابایی برخاست و گفت: زمانی که من صبح داشتم اسامی نامزدها کمیسیون را اعلام میکردم اعضای کمیسیون بودجه اعتراض کردند و ما مجبور شدیم مذاکرات را متوقف کنیم. شما افراد را اشتباه به هیات رییسه معرفی کردید و اشتباه تایپی هم نبوده است. من گفتم من مقصر نیستم کمیسیون بودجه اشتباه کرده است.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آیا این شأن نماینده است که نماینده دیگری را تهدید کند، میخواهید من را بکشید؟
کنایه تند میرتاجالدینی به قالیباف
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه) مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر شفاهی خطاب به نمایندگان مجلس و هیأت رئیسه بر اساس ماده (۲۱)، (۲۲) و (۱۹۴) در خصوص نحوه انتخاب اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان که در حال برگزاری بود و حواشی را در صحن به همراه داشت، گفت: آنچه مسلم است یک شاخص و میزان برای اداره مجلس وجود دارد که اگر همه بر اساس آن عمل کنند گفتگو، جدل و تعارض ایجاد نمیشود.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۹۴ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی افراد برای حضور در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ثبتنام کرده و هیأت رئیسه ۴ نفر را انتخاب میکنند که نمایندگان مجلس به آنها رأی بدهند. ۳۴ نفر برای عضویت در این هیأت ثبتنام کرده بودند که بنده نیز یکی از آنها بودم، ولی هیأت رئیسه این تعداد را انتخاب کرد، ضمن اینکه نمایندگان نیز باید به این نکته توجه کنند که اعتراضها، تذکرات و اخطارهای قانون اساسی باید بر اساس آییننامه داخلی باشد.
او خطاب به ریاست مجلس یادآور شد: اخطار قانون اساسی در این شرایط نسبت به افراد پذیرفته نیست ضمن اینکه نمایندگان باید به این نکته توجه کنند که چنانچه افرادی چه از بین وزرا و چه ناطقان در صحن در حال اظهارنظر باشند، نمیتوان به آنها اخطار قانون اساسی داد و این نکتهای است که در منشور اداره مجلس باید به آن متعهد باشیم.
این نماینده مجلس گفت: برطبق اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسی، وزیر مورد سوال مکلف است حداکثر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ سؤال، در مجلسحضور یافته و پاسخ دهد، والا از طرف رئیس مجلس بازخواست میشود، مگر آنکه وزیر رسماً و با عذر موجه تقاضای تأخیر حداکثر برای مدت یکماهنموده باشد که قبول این تقاضا منوط به رأی مثبت مجلس خواهد بود. پس از حضور، وزیر مورد سؤال و نمایندهای که سؤال نموده و یا نماینده منتخبسؤال کنندگان به ترتیب مقرر در این آییننامه صحبت مینمایند.
میرتاجالدینی خطاب به هیأت رئیسه گفت: به سوگندی که یاد کردهاند عمل کنند تا اختلافی در صحن ایجاد نشود.
قالیباف گفت: نکته شما مهم است، اما ما نمیتوانیم خلاف آیین نامه داخلی مجلس عمل کنیم ضمن اینکه در تبصره ماده (۱) قانون نظارت مشخص شده است که ۴ نفر از نمایندگان برای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان انتخاب میشوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: همه نمایندگان مجلس یک هفته فرصت داشتند برای عضویت در این هیأت ثبتنام کنند بنابراین ما در هیأت رئیسه بر اساس آییننامه داخلی مجلس هم از کمیسیونهای اصل نود و قضایی و حقوقی و هم ۴ نفر را به انتخاب نمایندگان انتخاب کردیم و هر ۶ نفر را به رأی گذاشتیم ضمن اینکه به هیأت رئیسه مجلس اجازه داده شده که یک نفر از نواب را انتخاب کند که انجام شد.
او گفت: این که شاخصی برای نحوه معرفی کاندیداهای این بخش مشخص شود، حرف خوبی است، اما آیین نامه داخلی مجلس به این نکته اشاره نکرده است بنابراین اگر در این مورد نیاز به اصلاح آییننامه وجود دارد آقای بحرینی در کمیسیون آییننامه داخلی در صورتی که پیشنهادی برای تغییر این بخش دارند، ارائه دهند و ما هم در خدمتشان هستیم، اما هم اکنون باید مطابق با آییننامه داخلی مجلس عمل کنیم.
قرار بود نماینده و نمایندهتر در مجلس انقلابی نداشته باشیم
طوفان نمایندگان علیه هیات رئیسه هنوز فرو نشست نکرده بود که مهرداد ویس کرمی در تذکری شفاهی گفت: بنده به عدم رعایت عدالت از سوی هیات رییسه انتقاد دارم. در واگذاری وقت به افراد عدالت نمیشود؛ قبل از آنکه شما بر جایگاه هیات رییسه تکیه بزنید قرار بود نماینده و نمایندهتر در مجلس شورای اسلامی نداشته باشیم.
او در ادامه اظهار کرد: زمانی که شما رای جمع میکردید همه نمایندگان را میشناختید، اما اکنون تنها چندین افراد شاخص را میشناسید و ما برای گفتن یک مطلب باید از جای خود بلند شده و مانند یک جارچی جار بزنیم.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما انتظار داریم شما همان اندازه که نماینده تهران را میشناسید سایر نمایندهها را بشناسید؛ بنده به همین علت میگفتم که رییس مجلس شورای اسلامی باید سابقه نمایندگی داشته باشد. رییس مجلس نباید شخصیت کاریزماتیک داشته و کل جلسه را به خود اختصاص دهد.
پاسخ ها