سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

پشت پرده توهین الشرق الاوسط به آیت الله سیستانی

پشت‌پرده توهین الشرق الاوسط به آیت‌الله سیستانی

سیدرضا صدرالحسینی: این کاریکاتور موهن به معنای به بن بست رسیدن عربستان است؛ پشت‌پرده توهین الشرق الاوسط به آیت‌الله سیستانی؛ در روز‌های گذشته عربستان سعودی اقدام بسیار ناجوانمردانه‌ای در حق مردم عراق انجام داد و به مرجعیت عالی عراق توهین کرد. یکی از مهمترین دلایل آن‌ها در اجرای این کار به بن بست رسیدن راهبردی سعودی در حوزه‌های منطقه‌ای و سرزمینی عراق بود. یعنی برای رهایی از این بن‌بست دست به انتشار این کاریکاتور زدند. هر چقدر عربستان سعودی در منطقه و پیرامون خود ایجاد نامنی کند نقش خود را در منطقه افزایش می‌دهد و می‌تواند توسط جریان‌های منتسب به خود یعنی جریان‌های تکفیری و تروریستی فعالیت بیشتری داشته باشد...

پارس لاین روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن روز جمعه کاریکاتوری از آیت‌الله سیستانی منتشر کرد که موجی از واکنش‌ها را در عراق برانگیخت.


پارس لاین ، در واکنش‌های صورت گرفته به اقدام این روزنامه به نقش حاکمیت عربستان اشاره شده است. چنانچه هادی العامری رئیس ائتلاف پارلمانی الفتح با محکوم کردن اقدام الشرق الاوسط گفت نظام آل سعود بار دیگر به خطوط قرمز و ارزش‌های عالی ملت عراق تجاوز کرده و از طریق رسانه زرد خود، الشرق الاوسط، به مقام مرجعیت عالی شیعه، آیت‌الله سیستانی، بی‌احترامی کرده است. ‎

همچنین کاظم الصیادی نماینده پارلمان عراق نیز گفته است پس از این‌که فتوا‌های آیت‌الله سیستانی، که حاکمیت و عزت عراق را تحقق بخشید تروریست‌های سعودی و تله‌های انفجاری آن‌ها را ناکام گذاشت و آنها، نتوانستند موجب اختلاف در جامعه عراق شوند، اکنون روزنامه الشرق الاوسط به ایشان توهین می‌کند.


محمد الغبان یکی دیگر از نمایندگان پارلمان عراق نیز انتشار این کاریکاتور را تداوم روش فرقه‌گرایانه رسانه‌های سعودی دانسته و بیان کرده است: محافل رسمی، حرفه‌ای، دینی، فرهنگی و اجتماعی عراق با هر گرایش و رویکردی، باید به محکوم کردن این بی‌احترامی غیر قابل توجیه بپردازند. چرا که این رفتار فرقه‌گرایانه رسانه‌های سعودی به تشدید فتنه بین ملت عراق منجر می‌شود.


اغلب شخصیت‌های سیاسی در واکنش خود توهین الشرق الاوسط به مرجعیت شیعیان عراق را به رویکرد حاکمیت عربستان پیوند زدند. از این منظر چنین اقدامی تنها نشان‌دهنده رویه عربستان در اهانت و تکفیر مذاهب و ایدئولوژی‌های دیگر است. این‌که عربستان به خود اجازه بدهد به شخصیت ملی عراق توهین کند برای عراقی‌ها گران تمام شده است. به همین خاطر آن‌ها از همه شخصیت‌های مطرح و وابسته به گروه‌های مختلف و مردم عراق خواستند تا به شیوه‌های مختلف اقدام این روزنامه را محکوم کنند. چنانچه احمد الاسدی دیگر نماینده پارلمان عراق هم از توده‌های مردمی و فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری خواسته است که این اقدام توهین آمیز را محکوم کنند.


از همان ابتدای امر نیز مردم عراق به توهین روزنامه الشرق الاوسط، واکنش نشان دادند و هشتگ «سعودی، کشور پلید در خاورمیانه» به ترند برتر در عراق تبدیل شد. هشتگ «سیستانی نماد تمامیت ملی عراق» در رتبه دوم قرار گرفت. هشتگ «سیستانی بر آل سعود شرافت دارد»، نیز در جایگاه سوم ایستاد. به نظر می‌رسد انتشار این کاریکاتور برای فعال کردن شکاف‌های مذهبی عراق باشد، اما این هشتگ‌ها به تنهایی نشان داد آیت‌الله سیستانی فراتر از شکاف‌های درونی جامعه عراق ایستاده است.


اما علیرغم این واکنش‌ها روزنامه شرق الاوسط بدون هر گونه عذرخواهی تقصیر را بر گردن رسانه‌های عراقی انداخته است که به کاریکاتور ابعادی غیرواقعی دادند. همچنین گفته کاریکاتور مذکور به شخص آیت‌الله علی سیستانی اشاره نکرده است و هدف از آن دخالت‌های ایران در عراق است؛ آنچه از سوی منتقدین این روزنامه رد شده است و شباهت تصویر به آیت‌الله سیستانی مورد تاکید قرار گرفته است.


پشت پرده کاریکاتور موهن به بن بست رسیدن عربستان است
سیدرضا صدرالحسینی متخصص و کارشناس غرب آسیا در گفتگو با فرارو در این باره گفت: در روز‌های گذشته عربستان سعودی اقدام بسیار ناجوانمردانه‌ای در حق مردم عراق انجام داد و به مرجعیت عالی عراق توهین کرد. یکی از مهمترین دلایل آن‌ها در اجرای این کار به بن بست رسیدن راهبردی سعودی در حوزه‌های منطقه‌ای و سرزمینی عراق بود. یعنی برای رهایی از این بن‌بست دست به انتشار این کاریکاتور زدند.


او افزود: واقعیت امر این است که عربستان سعودی امروز نمی‌داند چگونه پاسخ کسری بودجه پنج ساله خود را بدهد. امروز شرایطی بر این کشور حاکم است که هیچ کدام از مقامات عالی عربستان سعودی توضیح روشنی برای ناامنی پایتخت که توسط مجموعه انصارالله و ارتش یمن به طور دائم و مستمر رخ می‌دهد؛ ندارند. در واقع عربستان سعودی امروز از جانب فقیرترین کشور جهان اسلام تحت فشار قرار گرفته است. آن هم به دلیل دخالت‌هایی که این کشور در حوزه سرزمینی یمن داشته و می‌خواسته است از استقلال یمن جلوگیری کند.


این کارشناس غرب آسیا ادامه داد: عربستان سعودی با توجه به عدم موفقیت گروه‌های تروریستی وابسته به خود نمی‌داند پاسخ ملت عربستان را چگونه باید بدهد. این‌که چرا بودجه‌های سنگینی برای گروهک‌های تکفیری و تروریستی در عراق و سوریه صرف کردند.


او افزود: به نظر می‌آید امروز قوه عاقله‌ای در عربستان سعودی وجود ندارد و یکی از نشانه‌های آن شرایط سختی است که بر سعودی‌ها پس از قتل و تکه تکه کردن جمال خاشقچی به وجود آمد. این نشان می‌دهد کسانی که در عربستان تصمیم گیرنده هستند کسانی نیستند که به مصالح عالی جهان اسلام و ملت عربستان فکر کنند. بر این اساس به عنوان آخرین برگ برنده خود تصور می‌کردند با توهین به آیت‌الله سیستانی می‌توانند به ایجاد تفرقه در بین جمعیت‌های مختلف ملت عراق بپردازند.


وی اضافه کرد: اما نباید فراموش کنیم آیت‌الله سیستانی امروز زبان گویای ملت عراق اعم از شیعه، سنی و کرد هستند و توهین به ایشان، توهین به ملت عراق است و بنابراین پس از گذشت چند روز از حرکت سخیف نشریه شرق الاوسط می‌بینیم که در میان جمعیت‌ها و اقوام وگروه‌های مختلف عراقی این وحدت نظر به وجود آمده که ابتدایی‌ترین کار توسط دولت عراق، اخراج سفیر عربستان سعودی از عراق است و درخواست‌های زیادی برای قطع رابطه با عربستان در اتمسفر عراق مشاهده می‌کنیم.


صدرالحسینی همچنین گفت: اقدام ناجوانمردانه و غیرعقلانی عربستان سعودی با هدف ایجاد چندگانگی و تشت و ناامنی در عراق صورت گرفت، اما موجب بروز چندگانگی، ناامنی و تشت نشد بلکه باعث اتحاد بیشتر مردم عراق در راستای شناخت دشمنان خود و تعیین تکلیف با این دشمنانی شد که گاه در لباس دوست، خود را نشان می‌دهند. قطعا این جسارت و توهینی که در نشریه مورد حمایت حاکمیت عربستان سعودی به مرجعیت عالی عراق صورت گرفته است می‌تواند برای موفقیت‌های بعدی عراق در مقابل بدخواهانش به عنوان یک برگ برنده محسوب شود.


وی تصریح کرد: هر چقدر عربستان سعودی در منطقه و پیرامون خود ایجاد نامنی کند نقش خود را در منطقه افزایش می‌دهد و می‌تواند توسط جریان‌های منتسب به خود یعنی جریان‌های تکفیری و تروریستی فعالیت بیشتری داشته باشد. چون ایجاد ناامنی و عدم ثبات در کشور‌های منطقه می‌تواند برای عربستان سعودی سود داشته باشد. به این دلیل که ممکن است برخی از کشور‌های عربی و اسلامی در شرایط ایجاد ناامنی دست کمک به عربستان سعودی دراز کنند. در نتیجه مداخلات و نقش آفرینی این کشور در حاکمیت این کشور‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.


او افزود: عربستان سعودی احساس کرده است که ملت عراق توانستند مسیر خود را بدون مداخلات خارجی پیدا کند بنابراین با ایجاد ناامنی، اختلاف و دوگانگی می‌خواست شرایط را به سود خود تغییر دهد. نفع عربستان در ایجاد تشتت، ناامنی و اختلاف در عراق است و بنابراین در پی ایجاد اختلاف در بین جریان‌های مختلف اسلامی و قومی در عراق است.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋