آمار آسیبدیدگیهای بازیکنان روزبهروز بیشتر میشود و کادر فنی تیمها کلافه شدهاند؛ احتمالا باید شاهد افت فنی تیمها نیز باشیم
در روزهایی که خیلی از مسئولان، مربیان و بازیکنان نگران آمار بالای ابتلای اعضای تیمهای لیگ برتری به ویروس کرونا هستند و از برگزاری ادامه لیگ در این شرایط انتقاد میکنند، آمار مصدومیتهای سنگین هم، درحالیکه هنوز مسابقات شروع نشده، بسیار بالاست. به نظر میرسد دور بودن بازیکنان از تمرینهای حرفهای و سنگین تبعات زیادی برای آنها خواهد داشت و درصد احتمال مصدومیت به شکل عجیبی افزایش یافته است. پارگی رباط صلیبی سه بازیکن استقلال و پرسپولیس در روزهای اخیر باعث شده برخی از پزشکان و مربیان بدنسازی باشگاهها نگران سلامت بازیکنان برای شروع دوباره لیگ برتر باشند. گویا فرصت یک ماههای هم که ستاد مقابله با کرونا به تیمهای لیگ برتری داده، برای آمادهسازی دوباره بازیکنان کافی نیست و احتمالا لیگ در شرایطی از سرگرفته میشود که بدن بازیکنان به هیچ وجه آماده نیست.
استقلال رکورددار قبل و بعد از کرونا
تیم استقلال در این فصل رکورددار بازیکنانی است که رباط صلیبی زانوی آنها پاره شده و پای خود را به تیغ جراحان سپردهاند. در ابتدای فصل محسن کریمی و داریوش شجاعیان برای چندمین بار با این مشکل مواجه شدند و برای مدتی طولانی بهدنبال درمان مصدومیت خود بودند؛ هرچند حتی توقف لیگ به دلیل کرونا هم باعث بازگشت محسن کریمی نشد.
بعد از شروع تمرینهای استقلال برای ادامه فصل هم به شکلی عجیب دو بازیکن این تیم رباط صلیبی پاره کردند. رضا آذری بازیکن جوان استقلال و مرتضی تبریزی مهاجم باتجربه آبیپوشان در روزهای اخیر با مصدومیت جدی مواجه شدند و برای مدتی طولانی دور از تمرین و مسابقه خواهند بود. تبریزی که در دو فصل اخیر به هیچ وجه آمار خوبی بهعنوان یک مهاجم ثبت نکرده، بعد از پارگی رباط صلیبی، قراردادش با اقدام جالب باشگاه استقلال یک فصل دیگر تمدید شد، اما بدونشک حداقل تا نیم فصل لیگ بیستم نمیتواند به ترکیب استقلال بازگردد.
با اینکه استقلال با داشتن چهار بازیکن در این فصل از نظر آمار پارگی رباط صلیبی رکورددار است؛ از سوی دیگر شیخ دیاباته مهاجم خارجی این تیم هم با بدنی کاملا ناآماده به ایران بازگشته و به نظر میرسد فرهاد مجیدی برای چند بازی نخست نمیتواند روی این بازیکن تأثیرگذار و گلزن حساب باز کند.
محمد انصاری؛ قربانی تعطیلی لیگ
مدافع پرسپولیس که قبلا رباط صلیبی او پاره شده بود، این بار هم به دلیل وقفهای که در برگزاری تمرینها و مسابقات به وجود آمد، گرفتار سرنوشت تلخی شد. محمد انصاری با اینکه تنها مصدوم این روزهای پرسپولیس نیست، اما مصدومیت شدید او از ناحیه رباط صلیبی، او را تا چند ماه دیگر از تمرینها دور نگه میدارد. البته دست یحیی گل محمدی برای استفاده از مدافعان دیگر با توجه به داشتن بازیکنانی همچون خلیلزاده، حسینی، کنعانی و شیری باز است، اما مصدومیت شدید انصاری، چشم خیلی از پرسپولیسیها را هم از انجام تمرینهای پرفشار ترسانده است.
آمار بالای مصدومان قرنطینه
ایوب والی، کاپیتان فولاد هم یکی دیگر از بازیکنانی بود که در چند ماه اخیر و در دوران قرنطینه دچار پارگی رباط صلیبی شد. او هم پای خود را به تیغ جراحان سپرد تا مدت زیادی دور از میادین باشد. در تیمهای دیگر هم بازیکنان مصدوم آمار بالایی با وجود برگزار نشدن مسابقات ثبت کردند. حامد نورمحمدی از نفت مسجدسلیمان، محمد نوری و فریبرز گرامی از پارس جنوبی، محمدرضا خلعتبری از پدیده و... ازجمله بازیکنانی هستند که دوران مصدومیت خود را طی میکنند و برای شروع دوباره مسابقات دچار مشکل هستند. هنوز لیگ شروع نشده، تعداد بازیکنان مصدوم بالاست و این نگرانی زیادی برای بازیکنان و باشگاهها بهوجود آورده است.
بازیکنان مستعد مصدومیت در لیگ طولانی
صحبتهای تخصصی پزشکان و مربیان بدنساز تیمهای لیگ برتری نشان میدهد بازیکنان این روزها کاملا مستعد مصدومیت هستند؛ حتی در اظهار نظرهای بازیکنان و مربیان هم در روزهای اخیر خواندهایم که همگان انتظار دارند آمار آسیبدیدگی با شروع دوباره مسابقات بعد از چهار ماه وقفه، بالا برود.
یکی از مهمترین دلایل مصدومیت، نکتهای است که بدنساز تیم پیکان به آن اشاره میکند و میگوید: «بازیکنان لیگ برتری از مردادماه پارسال در حالت آمادگی قرار دارند و این روند فرسایشی برای آنها اختلال ایجاد میکند. طبیعتا وقفه ایجاد شده در مسابقات، بهخصوص وقفه چند ماهه به دلیل شیوع بیماری کرونا، آنان را از شرایط مسابقه دور نگه داشته است و بدنشان به همین دلیل استقامت لازم را ندارد. در حال حاضر، بدن بسیاری از بازیکنان لیگ برتری و حتی لیگهای دسته پایینتر مستعد آسیبدیدگی است و بازیکنان باید تمرین مناسب، استراحت کافی و تغذیه خوب داشته باشند.»
دکتر امین نوروزی، معاون پزشکی باشگاه استقلال، که خیلی از فوتبالیستها بعد از مصدومیت به کلینیک او مراجعه میکنند، در اینباره میگوید: «پیش از برگزاری تمرینهای گروهی، به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، بازیکنان در خانه خود را قرنطینه کرده بودند و فقط تمرینهای سبک خانگی انجام میدادند. تمرین خانگی به هیچوجه نمیتواند جایگزین تمرین در زمین ورزشی شود. اگر مسئولان سازمان لیگ فوتبال از ابتدا برنامه دقیق و کارشناسانهتری برای شروع مجدد لیگ برتر ارایه میکردند، تمرینهای متناسب با این مدتزمان برنامهریزی میشد.»
قرنطینه دردسرساز برای فوتبالیستها
با اینکه فیفا برای جلوگیری از فشار مضاعف روی بازیکنان و مصدومیت آنان، قانون افزایش تعویضها به پنج عدد را تصویب کرد، اما همواره آمار مصدومیتهای سنگین فوتبالیستها در ایران بیش از استاندارد جهانی است؛ اتفاقی که برخی آن را به حرفهای زندگینکردن برخی از بازیکنان ایرانی ربط میدهند. به نظر میرسد همانطور که پزشکان و بدنسازان تیمها پیشبینی کردهاند، با شروع مسابقات، شاهد افزایش آمار مصدومیتهای سنگین خواهیم بود؛ موضوعی که بیشک روی کیفیت مسابقات هم تأثیرگذار است. حتی شاید جدا از کرونا، این مصدومیتها هم پایان لیگ نوزدهم و شروع لیگ بیستم را تحتتأثیر قرار دهد.
پاسخ ها