خوشبختانه مسمومیت غذایی به مکرر اتفاق نمیافتد زیرا بیشتر موارد اسهال و استفراغ در کودکان به دلیل عفونتهای ویروسی سادهای است که کودکان در مهدکودک یا مدرسه به آن مبتلا میشوند. از آنجایی که کودکان خردسال از جمله گروههایی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به موارد جدی و حتی تهدیدکننده زندگی مسمومیت غذایی هستند برای والدین مهم است که یاد بگیرند چگونه آنها را تشخیص دهند و از وقوع آنها پیشگیری کنند.
مسمومیت غذایی چه علائمی دارد؟
علائم مسمومیت غذایی بسته به عاملی که باعث ایجاد آنها میشود میتواند متفاوت باشد اما معمولاً شامل استفراغ، اسهال، حالت تهوع و گرفتگی شکم میشود. سموم مانند بوتولیسم میتوانند علائم عصبی کشنده از جمله دوبینی، مشکل در بلع، صحبت کردن و تنفس ایجاد کنند. بسته به علت علائم مسمومیت غذایی ممکن است چند ساعت یا چند روز پس از غذا رخ دهد.
از کجا بفهمیم مسموم شدهایم؟
تشخیص مسمومیت غذایی اغلب سخت است زیرا میتواند توسط عوامل مختلف از جمله ویروسها، باکتریها، انگلها و سموم ایجاد شود مانند:
چگونه مسمومیت غذایی را برطرف کنیم؟
مانند استفراغ و اسهال ناشی از ویروس معده درمان مسمومیت غذایی معمولاً با هدف جلوگیری از کم آبی بدن انجام میشود. آنتی بیوتیکها معمولاً برای اکثر موارد مسمومیت غذایی ضروری یا مفید نیستند، اگرچه برای برخی از عفونتهای شدید مانند شیگلوز (عفونت شیگلا) و مسمومیت غذایی ناشی از انگلها درمان ضروری است. مسمومیت غذایی به خصوص اگر اسهال خونی، تب بالا، علائم کم آبی داشته باشند.
چگونه از مسمومیت غذایی پیشگیری کنیم؟
از آنجایی که تشخیص مسمومیت غذایی اغلب سخت بوده و درمانهای کمی در دسترس است بهتر در وهله اول سعی کنید از مسمومیت غذایی پیشگیری کنید. این نکات ایمنی مواد غذایی میتواند به شما کمک کند تا فرزندان خود را سالم نگه دارید:
قبل از تهیه و سرو غذای کودک دستهای خود را کاملاً بشویید.
غذاها را قبل از دادن غذا به فرزندانتان به طور کامل بپزید، به خصوص گوشت، مرغ و تخم مرغ.
هنگام تهیه، سرو و نگهداری غذای کودک خود، غذاها و ظروف را از هم جدا کنید تا به میکروبهای یکدیگر آلوده نشوند و ظروف و سطوح را با آب داغ و صابون تمیز کنید.
منبع:
پاسخ ها