طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید
سبزی پلو با ماهی، یکی از غذاهای مخصوص شب عید می باشد که اغلب ایرانی ها آن را در این شب می پزند. برای تهیه ی سبزی پلو می توانید به جای سبزی پلویی از سبزی شوید استفاده کنید.
از دیر باز و طبق سنن قدیم رسم بر این بوده که ناهار یا شام روز اول بهار، سبزی پلو با ماهی باشد زیرا سبزی رنگ برنج در کنار نشان برکت آن حکایت از پر باری و سرسبزی و زایش طبیعت در سال جدید خواهد داشت و ماهی هم نشان از روشنی و جنب و جوش است.
ماهی قزل آلا | 2 عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زعفران آبکرده | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
آرد | 1 پیمانه |
آرد سوخاری | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
برنج | 4 پیمانه |
سبزی پلویی | نیم کیلو |
برای تهیه ی ماهی پلو شب عید، از هر ماهی که دوست داشته باشید می توانید استفاده کنید. ماهی را پس از شستن مزه دار کنید و با نمک و فلفل سیاه و آبلیمو و زعفران آبکرده مزه دار کنید.
می توانید ماهی را به صورت تکه ای و یا درسته سرخ کنید. برای سرخ کردن می توانید از لایه ی آرد و تخم مرغ و آرد سوخاری استفاده کنید.
به این صورت که آرد و آرد سوخاری را به صورت جداگانه در ظرف بریزید و 1 عدد تخم مرغ را هم بزنید و در ظرفی قرار بدهید. ابتدا ماهی را در آرد بزنید و بعد در تخم مرغ بزنید و در پایان در آرد سوخاری بزنید و در روغن دو طرف آن را سرخ کنید. اگر تخم مرغ کم آمد 1 عدد دیگر بشکنید و هم بزنید؛ اگر کم نیامد کافی است.
طرز تهیه ماهی پلو شب عید
سبزی پلویی را تمیز کنید و بشویید و خرد کنید. قابلمه را آب کنید و اجازه بدهید جوش بیاید. آب برنج را دور بریزید و برنج را داخل آب جوش بریزید و نمک به آن اضافه کنید. اجازه بدهید بجوشد زمانی که برنج نرم شد و زمان آب کشیدن آن شد سبزی را به آن اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا سبزی در همه ی قسمت های برنج به صورت یکسان پخش شود.
آن را آبکش کنید و نمک آن را بچشید. اگر با نمک بود آن را بشویید. داخل قابلمه روغن بریزید و اجازه بدهید داغ شود و ته دیگ مورد نظر را روی آن قرار بدهید و برنج را روی آن بریزید و آن را در وسط جمع کنید و چند سوراخ بزنید و روی آن مقداری آب و روغن بدهید. در آن دمکنی قرار بدهید و زیر شعله را زیاد کنید زمانی که بخار افتاد زیر شعله را کم کنید. پس از دم کشیدن برنج روی آن روغن بدهید. و با ماهی سرخ شده میل کنید.
طرز پخت ماهی شب عید
• سبزی پلویی شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله است.
• می توانید به جای سبزی پلویی از شوید استفاده کنید.
• استفاده از تخم مرغ و آرد باعث ایجاد لایه ای اطراف ماهی می شود اگر دوست ندارید می توانید ماهی را فقط در آرد سوخاری بغلتانید و سپس سرخ کنید.
• برای اینکه ماهی جمع نشود ابتدا آن را از سمت پوست داخل روغن قرار بدهید و زمانی که نیمی از ماهی پخت و زیر آن سرخ شد آن را برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید.
• برای تهیه ی سبزی پلو با ماهی شیر باید ماهی ها خرد شوند زیرا شیر، ماهی درشتی است و نمی توان آن را به صورت درسته تهیه کرد.
• از هر ماهی به هر شکلی می توانید استفاده کنید. برای ماهی های درسته به صورت کامل از ماهی های کوچک استفاده کنید. برای ماهی های تکه شده از ماهی های بزرگ استفاده کنید.
• هرگز سبزی را زود در آب برنج نریزید زیرا پس از جوشیدن پخته می شود و بد رنگ می شود.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها