جلوگیری از پاشیدن روغن روی گاز هنگام سرخ کردن
در این مقاله از جلوگیری از پاشیدن روغن روی گاز هنگام سرخ کردن صحبت خواهیم کرد. آشپزی یک هنر لذیذ است، اما پاشیدن روغن میتواند کابوسی برای آشپزان باشد. با ما بمانید تا نکات و ترفندهایی را بیاموزید که به شما کمک میکند روغن در هنگام سرخ کردن به اطراف و گاز نپاشد.
غذاهای سرخ شده همیشه بسیار لذیذ هستند! اما گاهی اوقات تمیز کردن لکههای روغنی که هنگام پختن غذا در آشپزخانه پخش میشود سخت است.اگر از پختن موادی مانند کارتوفل، تخممرغ و دیگر غذاهای سرح کردنی خسته شدهاید و ناراحت میشوید که آشپزخانه از روغنی که در زمان پختن پخش میشود کثیف میشود، حتماً این ترفندهای ساده برای جلوگیری از پاشیدن روغن را از دست ندهید. با این ترفندها میتوانید به راحتی بدون نگرانی از پاشیدن روغن، از غذاهای لذیذی که می پزید، لذت ببرید.
جلوگیری از پاشیدن روغن
جالب است بدانید که راههای زیادی وجود دارد تا از پاشیدن روغن در ماهی تابه جلوگیری کنید و بسیاری از آنها شما را متعجب خواهند کرد. با ترفندهای زیر یاد بگیرید که چگونه روغن را پراکنده نکنید:
این یکی از معروفترین ترفندهای آشپزی است. یکی از دلایل اصلی این که هنگام سرخ کردن یک ماده غذایی در ماهی تابه به اندازه زیادی روغن پراکنده میشود، دقیقاً این است که در داخل تابه باقیماندهی آب است. آب، هنگام تماس با حرارت، تبخیر میشود و زمانی که روغن به آن اضافه میشود. به شدت بهصورت ناگهانی به بیرون پاشیده میشود.
بنابراین یکی از ترفندهایی که میتوانید اجرا کنید تا از پاشیدن روغن جلوگیری کنید، این است که ماهی تابه را پیش از افزودن روغن به مدت چند ثانیه روی حرارت بگذارید . با این حرکت ساده، آب تبخیر خواهد شد و از این طریق میتوانید از پاشیدن روغن هنگام اضافه کردن آن به ماهی تابه جلوگیری کنید.
راههای جلوگیری از پاشیدن روغن روی گازهنگام سرخ کردن
گاهی اوقات ماهی تابه آبزیادی ندارد ولی ماده غذایی که میخواهیم سرخ کنیم، خودش آب داشته باشد (به ویژه اگر ماده غذایی پیشپخته یا یخزده باشد). برای خشک کردن آن، از کاغذ نمکی فوقجذب یا دستمال تمیز استفاده کنید و آن را برای چند دقیقه پیش از اضافه کردن به ماهی تابه در آن بپیچانید.
ترفند دیگری که در آشپزی بسیار معروف است و دقیقاً مانع از پراکندن روغن هنگام سرخ کردن میشود، این است که زمانی که روغن در ماهی تابه خوب داغ شده، پیش از اضافه کردن ماده غذایی که میخواهید سرخ کنید، به مقدار کمی آرد به روغن اضافه کنید. آرد باعث از بین بردن باقیماندهی آب میشود و از این رو مانع از پاشیدن روغن میشود.
اگر پس از اضافه کردن ماده غذایی مورد نظرتان به ماهی تابه، شکل حبابهایی به وجود میآیند و این حبابها به شدت منفجر میشوند، برای جلوگیری از پاشیدن این حبابها، میتوانید کمی نمک روی این حبابهای روغن بریزید. نمک یک ماده بسیار موثر در جذب رطوبت است و با استفاده از آن، حبابهای روغن به سمت پایین ماهی تابه حرکت خواهند کرد.
ترفندهای جلوگیری از پاشیدن روغن روی گازهنگام سرخ کردن
همیشه تا زمانی که ممکن باشد، سعی کنید از ماهی تابههایی با سطح عمیق استفاده کنید. این حرکت ساده، پاشیدن روغن را بسیار دشوارتر خواهد کرد و بهطور معنیداری از به هم خوردن ماده غذایی جلوگیری میکند و همچنین از احتمال کثیف شدن کل آشپزخانه در هر بار طبخ کردن غذاهای سرخ شده جلوگیری خواهد کرد.
سرخ کردن غذا بدون پاشیدن روغن
اگر ماده غذاییای که قصد پختن آن را دارید، تخممرغ سرخشده است و میخواهید جلوی پراکندن روغن را بگیرید، یک ترفند بسیار معمول این است که نصف پوست تخممرغی که در حال پخت هستید، را در ماهی تابه قرار دهید. البته این پوست را تا پیش از اتمام پخت تخممرغ خارج نکنید.
اگر پس از استفاده از ترفند اضافه کردن نمک به روغن داغ، نتوانستهاید از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن جلوگیری کنید، یک راهکار دیگر بسیار موثر میتواند این باشد که یک تکه کوچک از نان را در داخل روغن موجود در ماهی تابه قرار دهید.
روشهای جلوگیری از پاشیدن روغن روی گاز
مواظب باشید که هرگز دمای زیادی به روغن ندهید باید حدود 180 درجه باشد، زیرا همیشه وقتی حرارت بیش از حد باشد، احتمال بیشتری برای پاشیدن ماده غذایی در روغن وجود دارد.
اگرچه اعتماد به درپوش برای مهار پاشیدن معمولی است، اما این روش ممکن است بهترین انتخاب نباشد. عملکرد درپوش معمولاً جلوگیری از پاشش را ایفا میکند، اما از وقوع آن جلوگیری نمیکند. با قرار دادن درپوش روی تابه، موجب ایجاد رطوبت در داخل تابه میشویم. این ممکن است باعث ایجاد قطرات مایع داخل روغن شود و به افزایش پاشیدن روغن کمک کند.
آشپزی بدون پاشیدن روغن
هنگام اضافه کردن غذا به تابه، به جای اینکه اجازه دهیم آن سقوط کند، باید به آرامی و با دقت آن را از چند سانتیمتر بالاتر از تابه به داخل آن فرود آوریم. در صورت لزوم، میتوان از انبر یا وسایل دیگری برای این کار استفاده نمود.
ترفندهای سرخ کردن بدون پاشیدن روغن روی گاز
جهت حفاظت از سطح آشپزخانه خود، یک محافظ توری یا الک فلزی روی آن قرار دهید. محافظ توری دارای بخشهای سوراخدار فلزی هستند که در زمان پخت ویا آشپزی روی تابه قرار میگیرند. بخارات تولید شده از غذاهایی که در حال پختن هستند، از طریق این منافذ تبخیر میشوند، اما روغن در داخل تابه باقی میماند. این اقدام به جلوگیری از آلودگی و کثیفی سطح آشپزخانه شما کمک میکند.
چرا روغن هنگام سرخ کردن بر روی گاز پاشیده میشود؟
وقتی که روغن را در تابه در دمای بالا گرم میکنید، فشار و دما افزایش مییابد. این موجب ایجاد بخار و حبابهای روغن میشود که ممکن است به طور ناگهانی ویژگیهای پاشیدگی داشته باشند.
چگونه میتوانم جلوی پاشیدن روغن روی گاز را بگیرم؟
برای جلوگیری از پاشیدن روغن روی گاز، میتوانید از محافظ توری یا مواردی مانند خشک کردن دقیق تابه و کنترل دمای روغن نیز به کاهش پاشش روغن کمک میکنند.
آیا استفاده از درپوش برای تابه کمک میکند؟
استفاده کردن از درپوش توری فلزی میتواند از پاشیدن روغن جلوگیری کند. این درپوش مانع بخارات آب نمیشود ولی مانع پاشیدن روغن به اطراف میشود.
چرا نباید غذا را به صورت تصادفی به تابه اضافه کرد؟
وقتی غذا به تابه به صورت تصادفی اضافه میشود، با افتادن باعث پاشیدن روغن می شود. بهتر است غذا را کمکم و از ارتفاعی کمی بالاتر اضافه کنید تا پاشش روغن را کاهش دهید.
چگونه میتوانم دمای روغن را کنترل کنم؟
برای کنترل دمای روغن، میتوانید از ترمومتر(دماسنج) مخصوص آشپزی استفاده کنید. با اندازهگیری دمای روغن و حفظ آن در محدوده مطلوب، میتوانید از پاشیدن روغن جلوگیری کنید و غذاهای خوشمزهتری بپزید.
در این مقاله، ما با چند راهکار موثر برای جلوگیری از پاشیدن روغن روی گاز هنگام سرخ کردن آشنا شدیم. با اعمال این ترفندها و مراعات نکاتی همچون کنترل دمای روغن و استفاده از محافظ توری، میتوانید آشپزی را لذتبخشتر کنید. حفظ نظم در آشپزخانه و کاهش پاشیدن روغن، تجربهی آشپزی شما را بهبود خواهد بخشید. از این پس، لذت ببرید و غذاهای خوشمزهتری بپزید.
گردآوری: بخش اسرارخانه داری
پاسخ ها