ورق فومیزه از پنی وینیل کلراید ساخته می شود
ورق فومیزه یکی از انواع ورق های پی وی سی است. این ورق ها امروزه در صنعت ساخت و ساز بسیار پرکاربرد شده و جایگزین خوبی برای چوب و mdf شده است. ورق فومیزه با اضافه کردن برخی افزودنی ها به pvc یا همان پلی وینیل کلراید تولید می شود. در این مطلب از شما را با کاربرد ورق فومیزه آشنا می کنیم.
ماده پی وی سی یا همان پلی وینیل کلراید یک ماده مهم در صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی، ساخت لوله ها و ... است. این ماده به تنهایی حالتی خشک و شکننده دارد و قابل انعطاف و تغییر نیست.
برای این که pvc قابل استفاده شود باید با مواد مختلفی ترکیب شود. یکی از انواع ورق های پی وی سی همان ورق های فومیزه هستند که با ترکیب فوم زا و عوامل کنترل گرانروی ذوب شده تولید می شوند. در نهایت مواد وارد کوره و دستگاه ها می شوند تا به فومیزه تبدیل شوند.
ورق های فومیزه کاربردهای گسترده ای دارند و به جهت خواصی مانند ضد آب بودن، غیر قابل نفود بودن و دوستدار محیط زیست بودنشان در مصارف متعددی به کار می روند. ورق فومیزه را می توان یک یا چند لایه ساخت و حتی برای زیباتر کردن آن را رنگ و یا حالت دار کرد.
همان طوری که گفتیم ورق های فومیزه را در انواع مختلفی می سازند. انواع این محصول کاربردهای مختلف دارند و می توان در مکان های مختلف جایگزین بسیار خوبی برای چوب باشد. در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد:
ورق های فومیزه را می توان در همان مراحل ابتدای تولید با رنگ مخلوط کرد. رنگ های مخصوصی برای این کار وجود دارد. هنگامی که در حال تولید ورق فومیزه از پی وی سی هستیم می توانیم کمی رنگ مخصوص بدان اضافه کنیم تا هم عمق آن و هم روکش آن رنگی شود.
در فرآیند تولید این ورق می توان با استفاده از ابزارهایی مانند پرس های غلطکی، وکیوم و یا روش پرس گرم ورق را روکش کرد. این روکش ها می تواند در لایه های مختلف یا طرح ها و مدل هایی مانند صاف و مات و رگه دار و ... روی ورق اعمال شوند. بسته به نیاز می توان از یکی از مدل های روکش دار در کار خود استفاده کرد.
ورق فومیزه می تواند رنگی یا طرح دار باشد
در واقع همان ورق فومیزه خام است که از پلی وینیل کلراید سخت و در ترکیب با مواد مختلف فوم زا و دیگر مواد به دست می آید. این ورق هیچ روکش و لایه ای ندارد و نازک و یک لایه تولید شده است. ورق های تک لایه را می توان در 4 درجه کیفی مختلف از بهترین تا بدترین: A+، A، C و 2 تولید کرد. قیمت آن ها نیز با هم تفاوت دارد. نوع A+ با کیفیت ترین آن است.
این ورق فومیزه یک لایه پی وی سی سخت که هیچ ماده ای بدان افزوده نشده دارد. در واقع پس از تولید فومیزه از پلی وینیل کلراید یک لایه پی وی سی یا همان ماده سخت پنی وینیل کلراید بر روی ورق فومیزه قرار داده می شود. قرار دادن این لایه سخت برای افزایش هرچه بیشتر استحکام ورق و همچنین بالا بردن مقاومت خمشی آن است. به علاوه این لایه سخت می تواند بر زیبایی ورق فومیزه هم بیافزاید. برای کارهایی که به ورق های فومیزه محکم تری نیاز است این ورق بهترین انتخاب خواهد بود.
این نوع ورق طرح دار است و به همین جهت بدان ورق فومیزه طرح دار هم گفته می شود. این ورق ها را می توان سه بعدی هم نامید. روش تولید آن بدان شکل است که پس از ساخت فومیزه، ورق را تحت گرما و دمای دستگاه امباس قرار می دهند تا بتوانند با یک قالب طرح دار روی آن طرح های سه بعدی ایجاد کنند. این ورق پس از خنک شدن حالتی سه بعدی دارد و بسیار زیباست. به همین جهت است که در ساخت کالاهای دکوری و برای افزایش زیبایی یک ساختمان از این ورق ها استفاده می کنند.
ورق فومیزه می تواند یک لایه یا چند لایه باشد
این ورق ها به جهت مزایایی که دارند امروزه بسیار کاربردی شده اند تا جایی که خیلی افراد به جای استفاده از چوب و MDF و نئوپان از آن استفاده می کنند. فومیزه ویژگی های برتری دارد که در ادامه آن ها را برای شما نوشته ایم:
• ضد آب بودن مهم ترین ویژگی این ورق است به طوری که بسیاری از افراد فومیزه را با نام ورق ضد آب هم می شناسند.
• قدرت تحمل دماهای بسیار بالا را دارد و در برابر آتش و سوختن مقاوم است.
• این ورق خواص ضد ضربه دارد و در برخورد با اشیاء خراب نمی شود.
• حشرات موذی نمی توانند داخل این نوع ورق نفوذ کنند و باعث خوردگی و پوسیدگی آن شوند؛ در حالی که چوب این ویژگی را ندارد.
• ورق فومیزه در برابر هر نوع پوسیدگی، فساد، خوردگی و خراب شدن مقاوم است.
• به جهت مقاومت بالا طول عمر بالایی دارد و محصولاتی که با این ورق ساخته می شوند به این سادگی ها خراب نمی شوند.
• بسیار سبک است.
• مقرون به صرفه تر از چوب و بسیاری متریال ها است و قیمت مناسبی دارد.
• قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد و به خوبی می توان به آن شکل مورد نظر خود را داد.
• ورق فومیزه می تواند یک عایق بسیار عالی صوتی و تصویری باشد.
• یکی از محصولات دوستدار محیط زیست است و قابلیت بازیافت را دارد.
• دانسیته و یا چگالی این ورق 4.5 است.
ورق فومیزه ضد آب است
کاربردهای این ورق بسیار گسترده است و در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی و ساخت دکوری جات و ... مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از کاربردهای آن به شرح زیر است:
• از این ورق می توان به عنوان سقف کاذب استفاده کرد.
• در ساخت کابینت ها می تواند جایگزین بسیار خوبی برای MDF باشد و علاوه بر هزینه کمتر طول عمر بالاتری هم داشته باشد.
• برای پارتیشن سازی داخل نمای یک ساختمان می توان از آن استفاده کرد.
• برای ساخت انواع دکوری ها و همچنین در تابلو سازی می توان از ورق فومیزه استفاده کرد.
• اغلب به جهت خاصیت ضد آب بودن در ساخت کمدها و پارتیشن های داخل حمام و سرویس بهداشتی از آن استفاده می شود.
• برای نما سازی و ساخت فضاهای داخل شهر و پارک ها و مکان های عمومی از ورق فومیزه استفاده می کنند.
• برای ساخت تابلو های تبلیغا ت شهری متریال بسیار مناسبی است.
• برای ساخت برخی وسایل و تجهیزات دکوراسیون خانه ها مثلا میزها، کمدها، مبل ها و قفسه های کتاب کاربرد دارد.
• برای ساخت قفسه های داخل آزمایشگاه ها بهترین متریال است زیرا خواص ضد شیمیایی و اسیدی دارد و در برخورد با مواد داخل آزمایشکاه دچار خوردگی و فساد نمی شود.
• برای ساخت تجهیزات داخلی استخرها هم از فومیزه استفاده می کنند.
ورق فومیزه در ساخت و ساز جایگزین خوبی برای چوب است
کلام پایانی
هرچه زمان می گذرد کم کم متریال های مختلفی تولید می شود که برای تولید تجهیزات صنعتی و در کارهای مختلف ساخت و ساز می تواند جایگزین بهتری نسبت به متریال های قدیمی باشد. ورق فومیزه یکی از ورق های تولید شده از ماده پلی وینیل کلراید است که در صنعت بسیار پرکاربرد است . خود ماده پلی وینیل کلراید سخت و غیر قابل انعطاف است و به همین جهت موادی برای انعطاف پذیر شدن به آن اضافه می کنند. ورق فومیزه تولید شده به همین شکل است.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها